News

Vulpea căutată o zi întreagă în București, lovită mortal de-o mașină pe Splaiul Unirii

22.10.2020 | 23:54
Vulpea cautata o zi intreaga in Bucuresti lovita mortal deo masina pe Splaiul Unirii
ADVERTISEMENT

O vulpe căutată o zi întreagă de autoritățile din București a fost lovită mortal în cursul serii de joi, 22 octombrie, pe Splaiul Unirii din Capitală. Animalul sălbatic a fost raportat la primele ore ale dimineții de un cetățean, fiind văzută prima oară în zona Ferdinand – Mihai  Bravu din sectorul 2, în timp ce trecea strada.

Autoritățile au încercat să dea de ea preț de câteva ore bune, vulpea fiind căutată în special în spațiile verzi și în tufișuri pentru a fi dusă într-un loc sigur. Din păcate, reprezentanții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) nu au avut prea mult succes.

ADVERTISEMENT

Directorul general al ASPA, Andrei Mina-Drăghici, a transmis în urmă cu puțin timp că animalul a fost raportat câțiva kilometri mai departe de locul unde a fost observată întâia oară. Din nefericirea, vulpea era moartă în urma impactului cu un autoturism.

Vulpe căutată ore bune, găsită moartă în centrul Capitalei

„Am luat toate măsurile necesare pentru a găsi vulpea, am trimis echipaje în zonă. Toată ziua au căutat în zona respectivă, prin parcuri, prin zonele cu vegetație puțin mai deasă, unde ar putea să se ascundă, dar din păcate nu am găsit-o. Cu părere de rău vă anunț că acum, pe seară, am fost sesizat de un alt cetățean. Undeva pe Splaiul Unirii a fost găsită o vulpe lovită de mașină, decedată. Am înștiințat DSV, ADP Sector 3, pentru a se lua toate măsurile necesare, pentru a lua cadavrul de acolo. Semnalmentele se potrivesc, ca și zonă e undeva la câțiva kilometri, dar pentru un astfel de animal noaptea nu cred că este o problemă să ajungă așa departe. Deci toate argumentele ar duce către concluzia că ar fi același animal”

ADVERTISEMENT

, a spus Andrei Mina-Drăghici, notează știrileprotv.ro.

Directorul ASPA susține că acesta nu este primul caz de vulpe raportată pe teritoriul Bucureștiului, în ultimul an fiind raportate alte 3-4 asemenea sesizări. Acesta este de părere că animalele au ajuns în Capitală pentru a-și căuta hrană, migrând tot mai des dinspre zonele limitrofe spre centrul orașului.

Motivul pentru care vulpile sunt raportate mai des în ultima perioadă este și dispariția câinilor fără stăpân de pe străzile din București. Andrei Mina-Drăghici dă asigurări că acestea nu sunt periculoase, ci chiar sunt extrem de fricoase și se feresc de oameni.

ADVERTISEMENT

În situația în care vulpile sunt prietenoase și simt nevoia să fie mângâiate de oameni atunci ridică un semn de întrebare. Reprezentantul ASPA declară că în aceste condiții animalele ar putea avea rabie, chiar dacă șansele sunt destul de mici.

„Ca și pericol pe care ar putea să îl reprezinte vulpile, din fericire este neglijabil, în sensul că sunt niște animale fricoase. Ar fi o probabilitate foarte mică să existe acest caz, dar vulpile care sunt bolnave de rabie, o boală care este periculoasă și pentru om, sunt prietenoase cu omul.

ADVERTISEMENT

Dacă cetățenii văd o vulpe care vine la ei, să o mângâie, să stabilească un contact fizic cu ei, e clar că acea vulpe este bolnavă. Vulpile sănătoase sunt foarte fricoase și niciodată nu încearcă să stabilească contact fizic”, a completat directorul ASPA.

ADVERTISEMENT