Cele mai citite

WADA, agenţia anti-doping, explică pas cu pas cum s-a ajuns la suspendarea Şarapovei. De cînd intră în vigoare şi cît stă

Imediat după ce Maria Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv cu meldonium, World Anti Doping Agency (WADA) şi Tennis Anti-Doping Programme (TADP), principalele organizaţii care au...
08.03.2016 | 00:03
WADA, agenţia anti-doping, explică pas cu pas cum s-a ajuns la suspendarea Şarapovei. De cînd intră în vigoare şi cît stă

Imediat după ce Maria Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv cu meldonium, World Anti Doping Agency (WADA) şi Tennis Anti-Doping Programme (TADP), principalele organizaţii care au instrumentat acest caz, au explicat pas cu pas modul în care s-au colectat datele.

– Pe 26 ianuarie 2016, Şarapova a oferit mostre pentru testarea anti-doping la Australian Open către cei de la TADP.

– Respectiva mostră a fost analizată de WADA într-un laborator acreditat, iar rezultatele au fost pozitive pentru substanţa meldonium.

– Pe 2 martie, în conformitate cu articolul 8.1.1 al TADP, Şarapova a fost acuzată pentru încălcarea regulilor anti-doping.

– Suspendarea provizorie a Mariei Şarapova intră în vigoare începînd de pe 12 martie, iar durata ei va fi stabilită exact după analizarea acestui caz.

Capture

La ediţia din acest an a Australian Open, Maria Şarapova a ajuns pînă în sferturile de finală, fază a competiţiei în care a fost eliminată de Serena Williams, scor 6-1, 6-4.

În ceea ce priveşte suspendarea rusoaicei, se pare că aceasta va fi de minimum 6 luni şi maxim un an.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri