Fotbal international

Walter Zenga a fost demis de la Cagliari. Eusebio Di Francesco, noul antrenor al sarzilor

03.08.2020 | 16:40
Walter Zenga a fost demis de la Cagliari Eusebio Di Francesco noul antrenor al sarzilor
ADVERTISEMENT

Aventura lui Walter Zenga pe banca lui Cagliari a durat de la începutul pandemiei de coronavirus și până la finalul acestui sezon. Echipa sardă se află pe locul 13, cu 45 de puncte, un loc ferit de orice fel de complicații, dar care a fost considerat nesatisfăcător de către conducerea clubului.

Fiind în anul centenarului șefii lui Cagliari și-ar fi dorit să sărbătorească acest moment pritr-o calificare în Europa League, dar de la dorință și până la putință a fost cale de la Pământ la Lună, ținând cont de enorma diferență care îi separă pe sarzi de ocupanta locului 6, ultimul de Europa League, AC Milan, adică 21 de puncte!

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, patronul clubului, Tommaso Giulini, un om tânăr și foarte dinamic, în vârstă de 42 de ani, a socotit că nici predecesorul lui Walter Zenga, Rolando Maran, demis în martie, când echipa se afla pe locul 11, nici Zenga nu au fost oamenii potriviți pentru a duce pe Cagliari mai sus în clasament și iată-l renunțând la ei.


UPDATE, 3 august, ora 16:40 / Antrenorul Eusebio Di Francesco a fost numit, luni, la conducerea tehnică a echipei Cagliari, în locul lui Walter Zenga.

ADVERTISEMENT

Di Franesco a semnat un contract valabil două sezoane. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani a mai antrenat echipe ca Pescara, Lecce, Sassuolo, AS Roma şi, ultima dată, Sampdoria, formaţie de la care a fost demis în octombrie 2019.


Știre inițială, 2 august

Jucătorii aflaseră că Zenga va fi demis înainte de a se face anunțul oficial

Demiterea lui Zenga era anticipată de presa italiană, care a scris că se păregătește îndepărtarea antrenorului indiferent de rezultatele ultimelor meciuri, acasă cu Juventus (victorie) și pe terenul lui Milan (0-3).

ADVERTISEMENT

Aflaseră și jucătorii încă înainte de a se face anunțul oficial și au protestat, el fiind mulțumiți de colaborarea cu Zenga. Joao Pedro a declarat public sprijinul pentru Zenga, pe care l-a considerat înainte de toate un om deosebit, dar și un antrenor capabil să creeze momente plăcute la antrenamente.

Mesajul lui Walter Zenga pentru fostul club

Extrem de elegant, Zenga nu a dat nici o replică în presă, nu a căutat nici un fel de alibi. Dimpotrivă, a avut o ieșire extrem de demnă și de frumoasă, postând o scrisoare de despărțire pe site-ul clubului.„Președintele a decis să schimbe și este dreptul său să acționeze pentru binele societății. Personal nu am ce să-mi reproșez, în acest moment a fost complicat să fac mai mult, poate singura noastră vină a fost aceea de a fi făcut imediat cele 10 puncte care ne-au adăpostit.

ADVERTISEMENT

Dincolo de orice discuție, vreau să le mulțumesc tuturor: de la conducere, până la team-manager și până la maseuri și bineînțeles le mulțumesc băieților, care mi-au permis să trăiesc o experiență pe care nu o voi uita și o voi purta mereu cu mine.

“A fost o experienţă unică”

„Am petrecut două luni și jumătate închise în Asseminello (n.red. – baza sportivă a lui Cagliari), apoi am regăsit echipa pe 18 mai, după o lungă perioadă de timp în care jucătorii nu s-au antrenat, iar noi aveam o situație a rezultatelor și a clasamentului complicate, pierzând anumiți jucători, neputând face amicale și săptămâni normale de antrenamente, neputând vedea familia de mai mult timp.

Pentru toți acești factori a fost o experiență unică, antrenamentul în aceste condiții este într-adevăr complicat, dar jucătorii au arătat că știu să joace fotbal excelent și au potențialul de a aduce Cagliari unde președintele speră și își dorește”

„Momentele cu băieții rămân între noi, sunt lucruri care rămân de neșters, împreună în privirile noastre, în ochii mei și ai celor care lucrează în fiecare zi pentru acest club și care au făcut-o împreună cu mine în aceste luni. La Cagliari am încercat să aduc pasiune și profesionalism, sper ca băieții să păstreze ceva din relația umană și de lucru cu mine, continuând să joace într-un mod obraznic, așa cum am făcut de multe ori.

Un super Cragno? Nu cred sunt meritele mele, Cragno are calități enorme, a venit după o perioadă de inactivitate și de recuperare, după o accidentare, sunt fericit că s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni portari care joacă”

ADVERTISEMENT