Fotbal international

Walter Zenga, demis de la FC Venezia. Italienii au anunțat cine o să îl înlocuiască

05.03.2019 | 14:49
Walter Zenga demis de la FC Venezia Italienii au anuntat cine o sa il inlocuiasca

Walter Zenga a fost demis de oficialii lui FC Venezia, echipă care evoluează în Serie B, anunță Sky Sports Italia. Aceștia au decis să îl dea afară pe antrenorul în vârstă de 58 de ani după ce echipa a pierdut în cinci din ultimele meciuri. Walter Zenga a primit un ultimatum din partea italienilor și acesta trebuia să expire etapa următoare, după meciul cu Palermo, dar oficialii lui FC Venezia l-au demis încă de pe acum.

Walter Zenga, demis de la FC Venezia

FC Venezia a ajuns pe loc de baraj pentru menținerea în al doilea eșalon din Italia, după ce a pierdut ultimele cinci meciuri din actualul sezon competițional. Astfel, anunțul oficial în legătură cu decizia de a-l da afară pe Walter Zenga o să fie făcut în următoarele ore. Pe banca tehnică a celor de la FC Venezia va ajunge Serse Cosmi.

 “Conducerea clubului a decis să-l schimbe pe Walter Zenga. Mai rămâne de făcut doar anunţul oficial. După eşecul suferit de Venezia contra lui Hellas Verona, lucrurile au devenit destul de clare. În locul lui ar urma să fie instalat Serse Cosmi, anunţă Sky Sports.

Walter Zenga în momentul în care a fost prezentat la FC Venezia
Walter Zenga în momentul în care a fost prezentat la FC Venezia

Cine este Serse Cosmi

Antrenorul care îl va înlocui pe Walter Zenga pe banca tehnică a celor de la FC Venezia este Serse Cosmi. În vârstă de 60 de ani, acesta a antrenat pe parcursul carierei echipe precum Genoa, Udinese, Brescia, Livorno sau Palermo. Ultima dată a stat pe banca tehnică a celor de la Ascoli, iar acum este favorit să preia banca tehnică a echipei FC Venezia.

În vârstă de 58 de ani, Walter Zenga a ajuns pe banca tehnică a celor de la FC Venezia pe 21 octombrie 2018 și avea un contract valabil până pe 30 iunie 2020. Pe parcursul carierei, acesta a mai pregătit echipe precum Crotone, Wolves, Al Shaab, Sampdoria, Al Jazira, Al Nasr, US Palermo, Catalnia, Dinamo București, Gaziantepspor, Red Star, FCSB și FC Național.