Fotbal intern

Walter Zenga, antrenorul dorit în ultimele ore de un patron din Liga 1. Exclusiv

11.11.2020 | 16:49
Walter Zenga antrenorul dorit in ultimele ore de un patron din Liga 1 Exclusiv
Walter Zenga, dorit de Ioan Nicolae pe banca Astrei Giurgiu! Cele mai bune rezultate în Liga 1 le-a avut la Steaua, în sezonul 2004/2005. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Walter Zenga a fost numele surpriză care s-a aflat pe lista celor de la Astra Giurgiu pentru numirea noului antrenor. Patronul Ioan Nicolae a fost cel care l-a dorit în mod special pe italian, dar nu s-a ajuns la o înțelegere.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate numele noului antrenor al formației giurgiuvene, Eugen Neagoe, cel care va debuta la Astra în restanța din week-end cu Dinamo. Dar până s-a ajuns la numirea lui Neagoe, șefii de la Astra „au accesat” mai multe variante de antrenori, cea mai sonoră fiind legenda interistă.

ADVERTISEMENT

Walter Zenga, dorit de Ioan Nicolae la Astra! Marea lovitură nu s-a realizat, astfel că giurgiuvenii l-au ales pe Eugen Neagoe

Astra Giurgiu a rămas fără antrenor principal la finalul lunii noiembrie, după eșecul (1-4) de la Viitorul. Atunci conducerea a decis îndepărtarea lui Bogdan Andone. Era runda cu numărul 5.

Din etapa următoare, acasă cu FC Voluntari, „sitarii” au fost conduși de pe margine de Alexandru Radu, secundul lui Edi Iordănescu, cu care Astra se afla în negocieri pentru a prelua echipa. Edi nu a dorit să semneze cu Astra din anumite motive personale, dar și așteptând rezolvarea problemelor financiare de la echipă.

ADVERTISEMENT

Radu a condus Astra inclusiv week-end-ul trecut, la 0-2 cu Clinceni. Echipa e pe ultimul loc, mai are restanța de sâmbătă, 14 noiembrie, la Dinamo, astfel că numirea unui antrenor principal nu mai putea fi amânată. Cel mai sonor nume aflat pe lista șefilor de la Giurgiu, cerut insistent de patronul Ioan Nicolae, a fost Walter Zenga.

Italianul de 60 de ani, care a antrenat și FCSB, și Dinamo, este liber de contract din 2 august, de când a fost demis de Cagliari. Zenga nu a dorit însă să revină în fotbalul românesc în acest moment, și din cauza unor probleme personale, dezvăluite exclusiv de FANATIK, dar și din cauza dificultăților financiare de la club.

ADVERTISEMENT

Astfel că s-a ajuns finalmente la numirea lui Eugen Neagoe, liber de contract, unul dintre cei 4-5 tehnicieni cu care șefii de la Giurgiu au purtat negocieri în ultimele ore.

Edi Iordănescu a refuzat Astra în week-end. Pe lista „lanternei” s-au mai aflat Vasile Miriuță și Eric Lincar

Discuțiile pentru numirea noului antrenor la începutul acestei săptămâni au fost generate în principal de refuzul lui Edi Iordănescu de a prelua Astra. Informația anunțată exclusiv de FANATIK i-a luat prin surprindere pe Dani Coman și ceilalți factori de decizie de la club.

ADVERTISEMENT

Era prioritară rezolvarea problemei băncii tehnice, dată fiind situația disperată a echipei. Nu s-a putut avansa pe pista Walter Zenga, astfel că s-a trecut la planul de rezervă. Din informațiile noastre, pe lista Astrei s-au mai aflat câțiva antrenori, toți liberi de contract.

Este vorba, ordinea fiind aleatorie, despre Vasile Miriuță, ultima oară la Hermannstadt, Eric Lincar, care tocmai s-a despărțit de Turris Turnu Măgurele și de Eugen Neagoe, și el plecat la finalul anului trecut de la Sibiu, după doar 12 meciuri.

S-au concretizat discuțiile cu Eugen Neagoe, care revine astfel în circuit după aproape un an. Și, amănunt interesant, revine chiar împotriva lui Dinamo, echipa la care a trăit un coșmar, fiind aproape de moarte când a făcut infarct pe bancă la meciul din iulie 2019 cu Craiova!

La Astra, Neagoe are contract până în vara lui 2022, cu un salariu de 10.000 de euro lunar,

  • 37 de meciuri a stat Walter Zenga pe banca roș-albaștrilor în sezonul 2004/2005, fiind demis cu trei etape înainte de final. FCSB a luat titlul în cele din urmă, cu Țiți Dumitriu principal, ajutat de Mirel Rădoi și Dorinel Munteanu
  • 7 echipe a pregătit Eugen Neagoe ca antrenor principal în fotbalul românesc: FCU Craiova, Pandurii Tg. Jiu, Drobeta Tr. Severin, Poli Iași, Sepsi, Dinamo și Hermannstadt. Astra Giurgiu e a 8-a
ADVERTISEMENT