Fotbal intern

Walter Zenga își face reclamă la FCSB: ”Gigi Becali nu s-a băgat niciodată la echipă”

24.05.2019 | 19:47
Walter Zenga isi face reclama la FCSB Gigi Becali nu sa bagat niciodata la echipa

Italianul Walter Zenga se propune antrenor la FCSB și așteptă să fie sunat de finanțatorul Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera a luat decizia să-l demită pe Mihai Teja după ratarea câștigării titlului în Liga 1 Betano și a anunțat că primul pe lista sa pentru sezonul viitor este Edi Iordănescu de la Gaz Metan Mediaș. Cu toate acestea, omul de afaceri a dezvăluit că este sunat de diferiți oameni care îi propun nume de tehnicieni.

Walter Zenga își face reclamă la FCSB: ”Dacă mă sună Gigi Becali eu sunt dispus”

Unul dintre numele vehiculate pentru înlocuirea lui Mihai Teja este și cel al lui Walter Zenga, italianul propunându-se chiar pentru postul de antrenor la FCSB. ”Aș accepta să preiau o echipă din România, dar depinde cine mă sună şi ce proiect are. Nu m-a sunat domnul Gigi Becali, dar dacă mă sună eu sunt dispus. Eu când am fost la Steaua, domnul Becali niciodată nu s-a băgat la echipă. Să nu confundăm faptul că un antrenor discută cu patronul, dar patronul niciodată nu impune ceva antrenorului”, a declarat Zenga pentru prosport.ro.

Tehnicianul italian a glumit pe seama fostului său secund Dan Petrescu, care a câștigat titlul cu CFR Cluj, și l-a lăudat pe fostul antrenor de la FCSB, Nicolae Dică. ”Am vorbit cu Dan Petrescu. I-am zis aşa: tu iei echipa în deplasare, eu iau echipa când joacă acasă. Nu este uşor să lucrezi la Steaua sau la FCSB, ai presiune mare, trebuie să câştigi mereu, dar Dică a demonstrat că este un antrenor care are valoare”, a spus Walter Zenga.

Walter Zenga îi oferă indicații lui Adrian Neaga într-un meci Steaua - Apulum Alba Iulia
Walter Zenga îi oferă indicații lui Adrian Neaga într-un meci Steaua – Apulum Alba Iulia

Zenga l-a sunat pe Becali și l-a invitat la o cafea

După ce Gigi Becali a afirmat că este sunat de unii antrenori care îl invită să bea o cafea împreună, FANATIK a aflat că cel care l-a contactat pe finanțatorul FCSB-ului este chiar Walter Zenga. Italianul este liber de contract după despărțirea acum două luni de divizionara secundă italiană Venezia. În acest moment, pentru legendarul fost portar italian s-a vehiculat și varianta Poli Iași, care vrea să renunțe la serviciile lui Flavius Stoican la finalul sezonului.

Președintele de imagine al clubului FCSB, Helmuth Duckadam, a vorbit în termeni laudativi la adresa lui Walter Zenga și crede că italianul ar fi varianta cea mai bună pentru vicecampioana Ligii 1 Betano. În schimb, directorul sportiv al ”roș-albaștrilor”, Mihai Stoica, a afirmat că Edi Iordănescu este principalul favorit la preluarea funcției, dar pe listă se mai află alți doi antrenori și a precizat că Zenga are cetățenie română și se încadrează în cerința lui Becali, care își dorește un tehnician român.