Fotbal intern

Walter Zenga, propus în locul lui Mirel Rădoi la naţională: “Trebuie cineva educat”

02.04.2021 | 20:42
Walter Zenga propus in locul lui Mirel Radoi la nationala Trebuie cineva educat
ADVERTISEMENT

Walter Zenga este propunerea unui fost patron din Liga 1 pentru postul de selecționer al echipei naționale a României, în locul lui Mirel Rădoi, italianul fiind considerat înlocuitorul perfect.

Fostul antrenor al lui Cagliari, în vârstă de 60 de ani, a fost cel mai de succes antrenor italian din fotbalul românesc şi este cerut de un fost acționar al lui Dinamo pe postul de selecționer.

ADVERTISEMENT

Fostul mare portar din Serie A a antrenat în România pe FC Național, FCSB și Dinamo, iar în sezonul 2004-2005 a contribuit la titlul câştigat de roş-albaştrii.

Walter Zenga este propus de Vladimir Cohn la „cârma” echipei naționale a României

Fostul acționar al celor de la Dinamo, Vladimir Cohn, îl propune pe Walter Zenga pe postul de antrenor principal al echipei naționale, fiind nemulțumit de activitatea lui Mirel Rădoi: „Walter Zenga mi se pare o soluție viabilă, capabil să formeze o echipă și să performeze”, a declarat fostul dinamovist pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Postul de selecționer al României este considerat de Cohn o pălărie prea mare pentru majoritatea antrenorilor români și e de părere că Zenga are prestanța necesară și experiența pentru a fi respectat cu adevărat de către jucători: „În primul rând, naționala are nevoie de un antrenor educat, nu cu licența Pro de la Rădulescu, un tehnician care să aibă prestanță în fața jucătorilor”, a explicat fostul oficial al „câinilor”.

Soluția nu este deloc de neglijat, mai ales că italianul proaspăt divorțat de Raluca Sandu este liber de contract din luna august, după despărțirea de Cagliari.

ADVERTISEMENT

Vladimir Cohn consideră că Răzvan Burleanu este principalul vinovat pentru situația de la echipa națională

Vladimir Cohn consideră că Mirel Rădoi este doar un „țap ispășitor”, președintele Federației Române de Fotbal fiind principalul vinovat pentru situația dificilă în care se află echipa națională a României: „Eu cred că Răzvan Burleanu este vinovat de impostură, nu poți conduce fotbalul fără să-l înțelegi din iarbă! Partea sportivă este mult diferită și mai importantă decât cea administrativă”, a fost discursul tranșant al lui Cohn.

Cunoscutul om de afaceri consideră că e prea devreme pentru ca Adrian Mutu să facă pasul la echipa națională de seniori și nu crede că „Briliantul” ar accepta o astfel de provocare: „Ideea cu Mutu selecționer? Hmm, prea devreme, nu cred că acceptă”.

ADVERTISEMENT

Vladimir Cohn aduce acuze grave actualului selecționer, pe care nu îl consideră respectat de către jucători, iar lipsa de experiență este cel mai mare minus al tânărului antrenor: „Vina lui Rădoi? Lipsa de experiență și o relație subțire cu jucătorii”.

ADVERTISEMENT