Fotbal international

Walter Zenga revine în Serie A. Tehnicianul a fost prezentat oficial la Cagliari

03.03.2020 | 19:30
Walter Zenga revine in Serie A Tehnicianul a fost prezentat oficial la Cagliari
ADVERTISEMENT

Cagliari, o echipă care părea la un moment dat revelația sezonului, a intrat într-o criză de rezultate, iar primul cap ”tăiat” a fost cel al antrenorului Rolando Maran. Locul acestuia pe banca echipei din Sardinia va fi luat de Walter Zenga, anunță presa din Italia.


UPDATE, 3 martie, 19:30. Walter Zenga a fost prezentat oficial de Cagliari. Antrenorul de 59 de ani a semnat un contract cu echipa din Sardinia până în 30 iunie 2021.

ADVERTISEMENT

Walter Zenga nu a mai antrenat o echipă de club din martie 2019. Tehnicianul italian a fost ultima oară pe banca celor de la Venezia în Serie B.


Walter Zenga, din nou în Serie A. Va prelua Cagliari, echipă care tocmai și-a demis antrenorul

Presa din ”Cizmă” scrie că Walter Zenga e favoritul conducerii sarzilor pentru a prelua banca tehnică a lui Cagliari.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 59 de ani, antrenorul care a scris istorie cu Steaua în Europa li Liga 1 ar urma să îl aibă ca secund pe antrenorul formației Primavera a trupei din Sardinia, Max Canzi.

Site-ul CagliariNew24 informează că Zenga a aterizat deja pe Aeroportul din Elmas și urmează să fie instalat oficial pe banca lui Cagliari în orele următoare.

ADVERTISEMENT
  • 2 decembrie 2019 a fost data ultimei victorii a lui Cagliari în Serie A
  • 12 meciuri fără succes au sarzii cu Maran pe bancă în ultimele trei luni

Zenga, fără job de un an de zile

Walter Zenga nu a mai antrenat o echipă de club din martie 2019. Tehnicianul a fost concediat din cauza rezultatelor slabe de gruparea de Serie B Venezia.

ADVERTISEMENT

După 25 de meciuri disputate, Venezia era atunci pe locul 16 din 19 echipe, fiind amenințată de retrogradare. Zenga a fost înlocuit de Serse Cosmi, un antrenor, de 60 de ani, care a lucrat şi în Serie A.

Cagliari ar fi a 19-a echipă antrenată de Walter Zenga

Walter Zenga a pregătit în cariera sa formațiile New England Revolution, Brera, FC Naţional, FCSB/Steaua, Steaua Roșie Belgrad, Gaziantepspor, Al Ain, Dinamo București, Catania, US Palermo, Al Nassr, Al Nasr, Al Jazira, Sampdoria Genova, Al Shaab, Wolverhampton Wanderers, Crotone și Venezia.

Zenga a fost pe banca celor de la Steaua în sezonul de excepție 2004-2005, unul care a rămas în istoria echipei roș-albastre.

Trupa din Ghencea (pe atunci) izbutea să elimine Valencia, după 2-0 în timp regulamentar și 4-3 la penalty-uri, și să se califice în optimile Cupei UEFA (actuala Europa League).

ADVERTISEMENT