Sport

Walter Zenga, savuros după ce Italia a ajuns în semifinale la Euro 2020: ”Puteam să stau și eu în poartă”

Walter Zenga a lăudat pestația Italiei la Euro 2020 și a dezvăluit care sunt atuurile echipei lui Roberto Mancini înaintea semifinalei cu Spania.
05.07.2021 | 11:41
Walter Zenga savuros dupa ce Italia a ajuns in semifinale la Euro 2020 Puteam sa stau si eu in poarta
ADVERTISEMENT

”Squadra azzurra” a surprins plăcut la acest turneu final prin jocul extrem de ofensiv practicat, departe de fotbalul închis pe care îl propunea în trecut.

Spania și Italia se vor confrunta marți, 6 iulie, de la ora 22:00, pe Wembley, pentru un loc în marea finală, iar duelul promite un spectacol de neratat, cele două formații marcând cele mai multe goluri în competiție.

ADVERTISEMENT

Parcursul Italiei la Euro 2020, lăudat de Walter Zenga

Fostul mare portar Walter Zenga s-a arătat plăcut surprins de ce a arătat naționala Italiei la acest Euro 2020, este încrezător că ”squadra azzurra” poate trece și de faza semifinalelor, dar s-a șinut și de glume.

”Cred că în primele trei meciuri puteam să stau și eu în poartă. Apoi, Gigio Donnarumma a fost așa cum îl știu, un băiat care își vede de viața și cariera lui indiferent de ce zic unii despre plecarea de la Milan la PSG.

ADVERTISEMENT

Italia este o echipă cu mai mulți lideri în teren. Sunt doi carismatici, Bonucci și Chiellini, apoi cel tactic, Jorginho, și cel cu imaginație, Insigne. Dar lângă ei este liderul calm, Gigio, el dă liniște tuturor”, a declarat Zenga, conform site-ului football-italia.net.

De ce e Donnarumma cel mai bun portar rămas la Euro 2020

Fostul antrenor dela FC Național, FCSB și Dinamo crede că Donnarumma este cel mai bun portar de la acest turneu final, iar încrederea pe care o dă între buturi ar putea fi atuul Italiei pentru câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

”A avut o paradă incredibilă la Kevin De Bruyne, este o execuție tehnică perfectă, de la poziția picioarelor la mâna întinsă spre minge. Degeaba scoți 18 șuturi, unul ca ăsta face diferența.

Dintre toți portarii din semifinale, Donnarumma este cel care dă cea mai mare siguranță. Eu am debutat în Serie A la 23 de ani, el are 22 și deja peste 200 de meciuri la Milan, a jucat în cupele europene, acum merge la PSG, cred că va fi numărul 1 din lume în curând”, a mai spus Zenga.

ADVERTISEMENT

Duel interesant între Luis Enrique și Mancini

Italia vine în semifinale după un succes magnific în fața puternicei formații a Belgiei, dar fără probabil cel mai bun jucător al său de la acest turneul final, Leonardo Spinazzola, care și-a rupt tendonul lui Ahile și ar putea lipsi de pe teren un an.

Italia și Spania au un trecut bogat la turneele finale și și-au împărțit performanețele de top. După ce la Euro 2012, ibericii au dat de pământ cu ”squadra azzurra” în finală, scor 4-0, patru ani mai târziu italienii și-au luat revanșa în optiumile de la Euro 2016, scor 2-0.

Este de asemenea, un duel interesant între cei doi selecționeri, Luis Enrique și Roberto Mancini. Spaniolul a dus mai departe ideea de tiki-taka începută acum aproape 15 ani, însă surpriza vine de la Mancini care a schimbat stitlul defensiv al Italiei îtr-un joc ofensiv extrem de eficient cu un pressing sufocant.

ADVERTISEMENT
Tags: