News

Warren Buffet vrea ca toți banii săi să fie cheltuiți în 10 ani de la moartea sa. Cum ar putea fi utilizate cele 90 de miliarde de dolari

Miliardarul Warren Buffet a decis ca toată averea lui să fie cheltuită în cel mult 10 ani de la moartea sa, însă destinația banilor rămâne deocamdată incertă.
02.07.2022 | 11:35
Warren Buffet vrea ca toti banii sai sa fie cheltuiti in 10 ani de la moartea sa Cum ar putea fi utilizate cele 90 de miliarde de dolari
Averea lui Warren Buffett este estimată la 90 de miliarde de dolari/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Miliardarul Warren Buffet a decis ca întreaga sa avere să fie utilizată în scopuri caritabile, cele 90 de miliarde de dolari urmând să fie cheltuite în termen de 10 ani de la moartea sa, scriu Wall Street Journal și New York Post, preluate de Adevărul.

O avere de aproape 100 de miliarde de dolari

Warren Buffet, în vârstă de 91 de ani, a indicat încă din 2006 că vrea ca enorma sa avere să fie destinată acțiunilor caritabile. Atunci Buffett s-a angajată să lase ca moștenire 85% din acțiunile holdingului său, Berkshire Hathaway, Fundației Bill și Melinda Gates. Warren Buffett și Bill Gates sunt prieteni apropiați, iar ultimul deja folosește o mare parte a averii în scopuri de caritate.

ADVERTISEMENT

În 2006, Buffett a transmis printr-o scrisoare către Bill și Melinda Gates că fundația lor, care este a doua cea mai mare organizație de caritate din lume, va primi „cadouri anuale cu acţiunile Berkshire Hathaway „B” de-a lungul vieţii mele.

Însă Wall Street Journal scrie că miliardarul ar putea să-și fi reconsiderat decizia, urmând ca o parte din uriașa sa avere să fie destinată unei fundații a familiei sale care sprijină dreptul la avort. Astfel, Fundaţia Susan Thompson Buffett şi-a extins personalul administrativ anticipând un aflux financiar considerabil.

ADVERTISEMENT

Participația lui Buffett la Berkshire Hathaway este estimată la 90 de miliarde de dolari, iar WSJ scrie că fundația lui Bill Gates va primi 56 de miliarde, urmând ca 17,4 miliarde să ajungă la patru organizații caritabile ale familiei miliardarului.

Deocamdată nu se știe care va fi destinația altor 18,7 miliarde, însă cifrele de mai sus ar putea suferi modificări dacă acțiunile Berkshire vor continua să crească. Cert este că miliardarul vrea ca toți banii să fie cheltuiți în 10 ani de la moartea sa.

ADVERTISEMENT

Bani pentru susținerea dreptului la avort

Între timp și fundația lui Bill Gates se pregătește pentru banii care îi vor veni după moartea lui Warren Buffett încercând să identifice moduri în care sumele ar putea fi cheltuite.

Una dintre soluțiile avansate este constituirea unei bănci mondiale de economii pentru copii. Suma alocată fiecărui copil nu este deocamdată stabilită, însă ar putea ajunge la câteva mii de dolari.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Fundaţia Susan Thompson Buffet, care militează pentru libertatea avortului, se pregătește pentru un aflux de bani mult mai mare decât cel preconizat inițial, fapt ce ar putea însemna că ar putea primi inclusiv o parte din banii care fuseseră promiți Fundației Bill și Melinda Gates.

ADVERTISEMENT