Sport

Wayne Rooney marchează la foc automat în America, dar e abia pe locul 4 la tricouri vândute. Vezi, cine-l devansează! Video

Wayne Rooney marchează la foc automat în America, dar e abia pe locul 4 la tricouri vândute. Video

Wayne Rooney face furori în MLS, dar fostul jucător al lui Manchester United nu se vinde ca pe vreamea când juca pentru “diavoli”. Englezul este abia pe locul 4 într-un top al celor mai bine vândute tricouri în fotbalul din Statele Unite. Primul în acest clasament e, cine altul, decât Zlatan Ibrahimovic. Suedezul are în spate o maşinărie de marketing care s-a pus în mişcare încă de la transferul său la Los Angeles Galaxy. Zlatan are însă un avantaj mare. Suedezul s-a transferat în campionatul nord american în martie, în timp ce Wayne Rooney a ajuns 3 luni mai târziu.

Zlatan Ibrahimovic e pe primul loc la vânzarea tricourilor, urmat de Carlos Vela. Mexicanul, care a trecut şi pe la Arsenal, joacă pentru echipa lui David Beckham, LAFC. Ultimul loc pe podium la vânzarea de tricouri în MLS este un fotbalist mai puţin cunoscut, Josef Martinez. Atacantul venezuelean care a jucat în Europa la AC Torino are atuul că este cel mai bun marcator din campionat cu, 30 de goluri cu 8 mai multe decât Zlatan Ibrahimovic.

Wayne Rooney şi-a calificat echipa în play-off

Wayne Rooney nu e primul la vândut tricouri, dar are un randament excelent. Englezul a dat 12 goluri de la transferul său, iar echipa sa DC United are o serie incredibilă, 9 meciuri fără înfrângere în campionat, dintre care 7 victorii. Dintr-o codaşă, înainte de venirea lui Wayne Rooney, DC United a prins locul de play-off şi se bate pentru cucerirea trofeului în MLS.

Dacă Zlatan Ibrahimovic şi Wayne Rooney dau şi goluri, vând şi tricouri, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre celelalte vedete trecute pe la echipe mari din Europa ajunse în campionatul nord-american. În topul vânzărilor de tricouri,  Bastian Schweinsteiger de la Chicago Fire este pe locul 6, spaniolul David Villa de la New York FC e pe locul 7, iar italianul Sebastian Giovinco de la Toronto FC e pe locul 8. Dintre cei 3 doar David Villa mai are şanse să se bată la trofeul de campion al MLS.

  • 22 de goluri în 26 de partide are Zlatan Ibrahimovic pentru LA Galaxy
  • 12 goluri în 19 partide a marcat Wayne Rooney pentru echipa sa DC United