Wayne Rooney, revenire de senzație la naționala Angliei în meciul cu SUA

Ionut Neamţu    Claudiu Surmei   
în Fotbal international
04/11/2018, 09:49
Wayne Rooney, revenire de senzație la naționala Angliei în meciul cu SUA GALERIE FOTO
Wayne Rooney, revenire de senzație la naționala Angliei pentru meciul cu SUA

Wayne Rooney este aproape de o revenire de senzație la naționala Angliei, după parcursul bun la noua sa echipă din MLS, DC United. Fostul atacant al celor de la Manchester United va fi convocat de selecționerul Gareth Southgate pentru meciul amical pe care Anglia îl va juca pe 15 noiembrie împotriva Statelor Unite ale Americii. Banii strânși în urma disputării partidei vor fi donați unor fundații caritabile.

Cea de-a 120-a selecție a lui Wayne Rooney la echipa națională vine fix împotriva SUA, țară în al cărui campionat s-a transferat după ce i-a expirat înțelegerea cu Manchester United. Atacantul englez a avut evoluții foarte bune pentru DC United în MLS, acolo unde a marcat 12 goluri și a dat 6 pase de gol în 21 de partide și și-a dus echipa din subsolul clasamentului până în play-off. Forma bună l-a adus în atenția selecționerului Gareth Southgate, fie și numai pentru un meci amical.

Wayne Rooney, la al 120-lea meci pentu naționala Angliei

O parte din banii obținuți în urma organizării partidei dintre Anglia și SUA pe stadionul Wembley din Londra vor fi donați Fundației Wayne Rooney. Organizatorii speră să strângă cel puțin 500 de mii de lire sterline de pe urma acestui meci. “Fanii englezi vor avea ocazia să revadă un jucător foarte iubit și în același timp să ofere un ajutor celor aflați în nevoie”, a declarat o persoană din cadrul Federației Engleze de Fotbal.

Wayne Rooney a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Angliei, cu 53 de goluri marcate în 119 partide. Rooney a depășit o altă legendă a Angliei și a lui Manchester United, Sir Bobby Charlton, care a înscris de 49 de ori. Rooney a jucat 692 de meciuri în întreaga sa carieră pentru Everton, Manchester United și DC United. A marcat 291 de goluri și a dat 156 de pase de gol. A debutat pentru Anglia în februarie 2003, împotriva Australiei, la vârsta de 17 ani și 111 zile.

Închide ×