Fotbal international

Wayne Rooney s-a retras de la echipa naţională a Angliei! Clipe emoţionante la amicalul cu SUA de pe Wembley! Video

15.11.2018 | 23:50
Wayne Rooney sa retras de la echipa nationala a Angliei Clipe emotionante la amicalul cu SUA de pe Wembley Video

Wayne Rooney s-a retras de la echipa naţională a Angliei. Atacantul lui DC United a fost chemat de Gareth Southgate la lot pentru a juca ultimul meci în tricoul selecţionatei Albionului. Fotbalistul de 33 de ani a început amicalul cu Statele Unite ale Americii, câştigat de englezi, scor 3-0, din postura de rezervă, dar a fost introdus pe parcurs.

Înainte de startul amicalului disputat pe stadionul “Wembley”, Wayne Rooney a fost omagiat de colegii lui, dar şi de fanii prezenţi la partida amicală cu Statele Unite ale Americii. Acompaniat de cei patru băieţii, atacantul de 33 de ani a intrat ultimul pe teren şi a fost aplaudat la scenă deschisă de suporteri şi de jucătorii celor două selecţionate, care i-au oferit un “tunel onoare”. Băieţii fotbalistului au purtat tricouri speciale, pe care era inscripţionat cuvântul “Tata” şi numărul 120, cel al selecţiilor lui Wayne Rooney la echipa naţională a Angliei. După ce a fost introdus pe teren în minutul 58, un fan al Angliei a pătruns pe gazon şi l-a îmbrăţişat pe atacantul englez. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Wayne Rooney s-a retras de la echipa naţională a Angliei la meciul 120

Wayne Rooney s-a retras în mod oficial de la echipa naţională a Angliei pe 11 noiembrie 2016, când a fost pe teren la victoria “leilor” în faţa Scoţiei, scor 3-0. Cu ocazia amicalului cu SUA, Federaţia Engleză de Fotbal i-a oferit şansa atacantului de 33 de ani să joace o ultimă partidă în tricoul selecţionatei pregătite de Gareth Southgate.

Selecţionerul Angliei l-a introdus pe teren pe Wayne Rooney în minutul 58, în locul lui Jesse Lingard. După ce a intrat pe teren, atacantul lui DC United a primit banderola de căpitan din partea lui Fabian Delph. În tribune, fanii naţionalei Angliei au arborat diferite banere, toate dedicate jucătorului de 33 de ani. “Îţi mulţumim! Pur şi simplu cel mai bun”, era mesajul unui suporter al selecţionatei antrenate de Gareth Southgate. Cu ocazia meciului amical cu SUA, Wayne Rooney a ajuns la selecţia 120, la 15 ani de la debutul în echipa naţională a Angliei.