Fotbal international

Wayne Rooney și-a încheiat cariera internațională. “Îmi voi aminti mult timp această seară”

16.11.2018 | 10:12
Wayne Rooney sia incheiat cariera internationala Imi voi aminti mult timp aceasta seara

Wayne Rooney a jucat ultimul meci în tricoul naționalei Angliei, în amicalul câștigat de selecționata antrenată de Gareth Southgate cu scorul de 3-0 în fața reprezentativei similare a Statelor Unite ale Americii. Atacantul de 33 de ani a fost introdus pe teren în minutul 58 al partidei, în aplauzele fanilor englezi. La finalul întâlnirii, Rooney le-a mulțumit celor care i-au dat ocazia să joace pentru ultima dată pentru selecționata Albionului.

“M-am bucurat să fiu alături de aceşti tineri jucători, să-i văd cum lucrează şi cred că au un viitor promiţător. Este cel mai frumos mod de a-mi încheia cariera internaţională şi le-am mulţumit personal celor din federaţie, selecţionerului Gareth Southgate şi jucătorilor pentru ocazia pe care mi-au oferit-o. Din păcate, nu am reuşit să marchez, însă îmi voi aduce aminte mult timp de această seară”, a declarat Rooney.

Wayne Rooney și-a încheiat cariera internațională

Atacantul lui DC United este cel mai bun marcator din istoria naționalei Angliei. Rooney a marcat 53 de goluri în 120 de partide și a jucat pentru Anglia la 3 campionate mondiale și la 3 europene. Jurnaliștii britanici au criticat decizia Federației Engleze de a-l rechema pe Rooney la națională, susținând că este doar o metodă prin care să atragă și mai mult interesul pentru amicalul cu SUA. “Înţeleg că decizia a provocat o dezbatere, însă pentru mine a fost doar un mic semn de recunoştinţă pentru tot ceea ce Rooney a oferit ţării sale”, a declarat selecționerul Gareth Southgate.

Anglia a câștigat cu scorul de 3-0 meciul amical disputat în compania Statelor Unite ale Americii, prin golurile marcate de Jesse Lingard (25), Trent Alexander-Arnold (27) şi Callum Wilson (77). Rooney a intrat pe teren în minutul 58 în locul lui Lingard și a primit banderola de căpitan. Fanii englezi l-au ovaționat la scenă deschisă și i-au transmis un mesaj pe un banner: “Îţi mulţumim! Pur şi simplu cel mai bun.”