Wayne Rooney va juca în SUA. Cu ce echipă s-a înţeles

Sorin Dumitrescu   
în Premier League
10/05/2018, 16:27
Wayne Rooney va juca în SUA. Cu ce echipă s-a înţeles
Wayne Rooney va juca în SUA până în vara lui 2020

Wayne Rooney va juca în SUA, în Major League Soccer. Ceea ce până acum era doar o supoziţie a devenit o realitate. Omul cu cele mai multe goluri marcate în istoria lui Manchester United a decis să treacă Oceanul pentru o nouă experienţă la vârsta de 32 de ani. În cariera sa roşcovanul a jucat doar în fotbalul englez, la Everton, Manchester United şi din nou Everton, de unde va pleca în State.

Echipa la care va merge Rooney este Washington DC, una dintre cele mai galonate formaţii ca număr de trofee, la care cele mai mari nume care au jucat până acum au fost doi internaţionali bolivieni, Etcheverry şi Jaime Moreno.

Wayne Rooney va juca în SUA până în vara lui 2020

Operaţiunea va costa clubul american o sumă substanţială, 15 milioane de euro, iar contractul va fi pe durata a trei ani. Dacă Rooney sau familia sa nu se vor adapta el va putea rezilia în orice moment înţelegerea semnată cu şeful executiv al lui DC, Jason Levein. Acesta este strâns legat de fotbalul englez în calitate de co-proprietar al echipei Swansea City, care tocmai a retrogradat din Premier League.

Rooney va juca în weekend ultimul său meci în fotbalul englez, la Londra, împotriva lui West Ham, după care va merge în State, pentru a clarifica ultimele detalii. Abia pe 10 iulie va putea fi înscris oficial în acte, odată cu perioada de transferuri. Sezonul acesta echipa din Washington a început foarte prost, cu o singură victorie în şapte partide.

 

Închide ×