Cele mai citite

Weah, aproape de victoria vieţii! ”M-am pregătit pentru a conduce”

Fostul atacant al echipei AC Milan, George Weah, câştigător al Balonului de Aur în 1995, este foarte aproape de victoria vieţii.
25.12.2017 | 07:53
Weah, aproape de victoria vieţii! ”M-am pregătit pentru a conduce”
ADVERTISEMENT

Legendă a fotbalului african, Weah a intrat în turului doi al alegerilor prezidenţiale din Liberia, programat săptămâna viitoare. Contracandidatul fostului atacant liberian la alegerile de marţi este vicepreşedintele Joseph Boakai.

”Ştiţi că am participat la competiţii, unele dificile, şi am ieşit victorios. Ştiu că Boakai nu mă poate învinge. Am alături poporul, un partid mare şi o coaliţie puternică. M-am pregătit pentru a conduce această ţară şi victoria va fi a noastră”, a afirmat George Weah.

ADVERTISEMENT

Weah a mai jucat la Monaco, PSG, Chelsea şi Manchester City

Şi contracandidatul lui George Weah este încrezător înaintea turului doi al alegerilor. ”Victoria este a mea”, a spus Boakai la sosirea la o reuniune organizată la Monrovia. Câştigătorul scrutinului îi va succede actualului şef de stat, Ellen Johnson Sirleaf, laureată a premiului Nobel pentru pace în 2011.

Programat iniţial la 7 noiembrie, al doilea tur al alegerilor a fost amânat după contestaţia unui candidat care s-a clasat pe locul trei după primul tur, Charles Brumskine. Primul  tur al alegerilor prezidenţiale din Liberia s-a desfăşurat la 10 octombrie.

ADVERTISEMENT

George Weah, în vârstă de 51 de ani, a jucat în cariera sa la echipele Mighty Barrolle, Invincible Eleven, Africa Sports, Tonnerre Yaounde, AS Monaco, Paris Saint-Germain, AC Milan, Chelsea Londra, Manchester City, Olympique Marseille şi Al Jazira.

Pe lângă Balonul de Aur câştigat în 1995, Weah a mai câştigat de trei ori Cupa Franţei, o dată titlul în Ligue 1, o dată Cupa Ligii Franţei, de două ori titlul în Serie A şi o dată Cupa Angliei. La naţionala Liberiei a marcat 22 de goluri în 60 de partide.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri