News

Weekend aglomerat la granițele României. Aproape 100.000 de oameni au tranzitat vămile. Anunțul Poliției de Frontieră

20.07.2020 | 11:31
Weekend aglomerat la granitele Romaniei Aproape 100000 de oameni au tranzitat vamile Anuntul Politiei de Frontiera
ADVERTISEMENT

A fost un nou weekend aglomerat la granițele României, cu aproape 100.000 de oameni care au tranzitat vămile.

De o lună de zile, frontierele României sunt aproape sufocate de numărul uriaș de autovehicule care le tranzitează.

ADVERTISEMENT

Din informațiile oferite de angajații de la vămi, circa 96.000 de oameni au tranzitat duminică punctele de trecere a graniței, cei mai mulți dintre ei pe sensul de intrare în țară,

Aproape 100.000 de oameni au tranzitat granițele României în weekend. Anunțul Poliției de Frontieră

Conform Poliției de Frontieră, duminică, 19 iulie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări au efectuat formalitățile de control aproximativ 95.900 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 28.600 mijloace de transport (dintre care 7.100 automarfare).

ADVERTISEMENT

Ca de obicei, fluxul maxim a fost înregistrat pe sensul de intrare, fiind raportate aproximativ 56.200 persoane cu 16.200 mijloace de transport. Pe sensul de ieșire au fost 39.700 persoane cu 12.400 mijloace de transport.

Din nou, granița de vest, mai precis frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de cei mai mulți cetățeni. Au fost înregistrate aproximativ 35.900 de persoane şi 13.600 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 23.900 de persoane cu 8.200 mijloace de transport.

ADVERTISEMENT

”Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare.

În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.”, scrie site-ul poliției.

ADVERTISEMENT

Ce probleme au întâmpinat cei de la Poliția de Frontieră cu cetățenii

Din comunicatul emis de cei de la Poliția de Frontieră reiese faptul că oamenii din structurile abilitate au avut o serie de probleme cu unii cetățeni. Astfel, s-au constatat 51 fapte ilegale (13 infracţiuni şi 38 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 9.600 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 16.200 lei.

Poliția mai anunță că nu s-a permis intrarea în ţară a 18 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 5 cetăţeni români din diferite motive legale.

ADVERTISEMENT