COD GALBEN de ninsori şi polei. Vezi zonele vizate

UPDATE 17:00 / Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea pentru mai multe zone din ţară....
28.11.2014 | 17:18
COD GALBEN de ninsori si polei Vezi zonele vizate

UPDATE 17:00 / Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea pentru mai multe zone din ţară.

Până la ora 19:00, este COD GALBEN local în judeţele Prahova, Buzău, Brăila şi Ialomiţa, de precipitaţii mixte ce depun polei.

Până la ora 19:30, local in judetul Cluj, inclusiv municipiul municipiul Cluj-Napoca, este COD GALBEN de precipitaţii care depun polei.

Până la pra 20:00, local în judeţele Sibiu, Mureş, Alba, Braşov şi Covasna, drumurile naţionale şi europene, inclusiv municipiile Sibiu, Mediaş, Târgu Mureş, Târnăveni, Alba-Iulia, Sebeş, Braşov, Făgăraş şi Sfântu Gheorghe, este COD GALBEN de precipitaţii mixte şi depuneri de polei, anunţă dcnews.ro.

Sfârşitul de săptămână se anunţă unul foarte rece din punct de vedere termic, iar precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare vor fi consistente la nivel naţional, inclusiv în zona Capitalei, mai ales în ziua de 1 Decembrie, a declarat, vineri, pentru agerpres.ro, Mihai Tinu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

“În Bucureşti, urmează un week-end prelungit bogat în precipitaţii. Vremea se menţine închisă şi rece la acest sfârşit de săptămână. Mâine dimineaţă /sâmbătă, n.r./ vor fi condiţii de ceaţă, dar spre după-amiază îşi vor face apariţia precipitaţiile slabe, predominant sub formă de ploaie. În seara şi noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, acestea se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. Pe parcursul zilei de duminică, şansele de ninsoare vor fi destul de mici, slabe cantitativ, mai ales în primele ore ale zilei. Pentru ziua de 1 Decembrie, veştile nu sunt prea bune pentru zona Capitalei pentru că va începe să ningă, mai slab în prima parte a zilei, dar odată cu intrarea în după-amiază şi, mai ales, în noapte, ninsoarea şi vântul se vor intensifica. În plus, temperaturile vor fi destul de scăzute, de la—2 grade la—1 grad pe timpul zilei, în timp ce noaptea ar putea să coboare spre—3 grade“, a precizat Tinu.

Potrivit meteorologului de serviciu al ANM, momentan, pentru zona Bucureştiului, nu există indicii că se impune emiterea de Coduri meteo.

“Pentru emiterea unui Cod Galben, de exemplu, trebuie să avem ninsoare abundentă şi viteze ale vântului de peste 55 km/h. Trebuie să studiem toate materialele pe care le avem la dispoziţie, până atunci”, a spus specialistul ANM.

Prognoza de specialitate relevă faptul că, la nivel naţional, în intervalul 29 noiembrie — 1 decembrie, vremea va fi închisă, cu precipitaţii mixte şi mai ales ninsori în zona montană.

“La nivel naţional, se anunţă tot vreme închisă, cu precipitaţii mai mult sâmbătă. Vor fi ploi în Banat şi Crişana, ploi şi lapoviţă în Transilvania şi Maramureş, ninsori în Moldova, în timp ce în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi ploi şi lapoviţe, iar noaptea mai mult ninsori. Duminică, vor fi mai puţine precipitaţii şi doar pe partea de vest şi sud-vest vor fi ploi, adică în Banat şi Crişana, şi mixte în Oltenia. La munte se vor semnala precipitaţii sub toate formele: ploi, lapoviţă şi ninsori. Este posibil să se formeze polei pe unele drumuri pentru că pe timpul nopţii vor fi temperaturi negative”, a menţionat Mihai Tinu.