Fotbal international

Weekend de foc în Europa! Partizan – Steaua Roşie Belgrad, Chelsea – Liverpool sau AC Milan – Inter, derby-urile tari care nu trebuie ratate

20.09.2019 | 23:48
Weekend de foc in Europa Partizan  Steaua Rosie Belgrad Chelsea  Liverpool sau AC Milan  Inter derbyurile tari care nu trebuie ratate

Weekend cu meciuri tari în întreaga Europă fotbalistică. Din Casa Pariurilor Liga 1 în Premier League și din Serie A în La Liga, peste tot avem derby-uri extrem de încinse pe care niciun microbist nu trebuie să le rateze. FCSB – CFR Cluj, Chelsea – Liverpool, AC Milan – Inter sau PSV – Ajax sunt doar o parte din duelurile tari.

Weekend tare în Europa! FCSB – CFR Cluj, Chelsea – Liverpool sau AC Milan – Inter, derby-uri de neratat

AC Milan – Inter, episodul 224 din Derby della Madonnina – sâmbătă, ora 21:45

Ziua de sâmbătă aduce cel mai așteptat duel al weekend-ului în Serie A. De la ora 21:45, AC Milan primește replica celor de la Inter, în episodul 224 din Derby della Madonnina. Cele două formații traversează debuturi diferite de sezon în Italia. Dacă Inter, cu Antonio Conte pe bancă e lider, cu 9 puncte din trei meciuri, AC Milan se află pe poziția a șaptea, cu 6 puncte. Gazdele, preluate din vară de Marco Giampaolo, nu au mai învins în derby-ul orașului din 2016. La ultima întâlnire, în martie 2019, am avut un spectaculos 3-2 pentru Inter.

  • 76 de victorii Milan, 67 de remize și 80 de victorii Inter s-au înregistrat în istorie la derby-ul orașului Milano
Partizan - Steaua Roșie Belgrad, Eternul Derby al Serbiei
Partizan – Steaua Roșie Belgrad, Eternul Derby al Serbiei

Partizan – Steaua Roșie Belgrad, Eternul Derby al Serbiei – duminică, ora 19:00: Partizan – Steaua Roșie

Tot în acest weekend, în Serbia, are loc una dintre cele mai încinse încleștări din Balcani. Partizan va primi vizita rivalei locale Steaua Roșie, în duelul cu numărul 161 din ”Derby-ul Etern” al Serbiei. După șase meciuri jucate de fiecare în Super Liga, cele două grupări se află pe locurile 5, respectiv 3. Steaua conduce în duelurile directe all-time cu Partizan cu scorul de 64 la 46. În ultimul meci direct, finala Cupei, Partizan s-a impus cu 1-0.

  • 5 ianuarie 1947 e data primului meci Partizan – Steaua Roșie Belgrad (1-0) din istorie

Panathinaikos – Olympiacos, ”Derby-ul eternilor rivali” – duminică, ora 20:30

Duminică, la Atena, are un loc un episod dezechilibrat din ”Derby-ul eternilor rivali”, așa cum e cunoscut duelul Panathinaikos – Olympiacos în Grecia. Aflată într-o criză uriașă în ultimii ani, echipa gazdă a început modest și sezonul curent, având un punct după trei runde. Dincolo, Olympiacos e lider, iar în Champions League tocmai a remizat cu finalista Tottenham (2-2)

  • 8-2 a fost cel mai mare scor în derby-ul grec, într-un Panathinaikos – Olympiacos jucat în 1930

Chelsea – Liverpool, va continua seria perfectă a cormoranilor în Premier League? – duminică, ora 18:30

În Premier League, etapa a 6-a va sta sub semnul reeditării Supercupei Europei din acest sezon, Chelsea – Liverpool. Cu victorii pe linie în acest start de sezon în campionat, Liverpool are parte de cea mai dificilă deplasare a sezonului. Chelsea a început ezitant sezonul, iar acasă nu a băttut pe nimeni. Cele două echipe au în comun startul slab din Liga Campionilor, acolo unde ambele au pierdut.

  • Liverpool nu a mai învins pe Chelsea în deplasare din 2016 (1-0 a fost atunci)

PSV – Ajax, un De Klassieker care se anunță spectaculos – duminică, ora 17:45

PSV - Ajax, un De Klassieker care se anunță spectaculos
PSV – Ajax, un De Klassieker care se anunță spectaculos. Sursa foto: hepta.ro

Episodul 168 din De Klassieker, PSV – Ajax, se anunță unul extrem de spectaculos. Cele două mari echipe din Eredivisie străbat o formă excelentă, cu victorii pe linie în ultimele opt meciuri, iar acum promit spectacol. Ambele au avut debuturi perfecte în cupele europene. PSV a învins Sporting, cu 3-2, iar Ajax a învins Lille cu 3-0.

  • 3-0 pentru PSV a fost la ultimul meci direct de la Eindhoven

FCSB – CFR Cluj, un derby între două echipe în formă bună – duminică, ora 20:30

Deși între ele sunt 10 locuri și 10 puncte diferență, FCSB și CFR Cluj anunță un derby încins, duminică, pe Arena Națională. Ambele străbat o perioadă excelentă de formă, cu victorii importante. Dacă FCSB tocmai  trecut de Viitorul lui Hagi și Craiova lui Pițurcă în Casa Pariurilor Liga 1, CFR vine după un succes cu Lazio în Europa League.

  • o victorie are FCSB cu CFR Cluj în ultimele 5 meciuri jucate acasă (1-0, în sezonul trecut)

Weekend-ul propune și alte meciuri de foc în Franța, Belgia sau Spania

Meciurile tari din weekend apar și în alte campionate importante ale Europei. În La Liga vom vedea cât mai continuă criza lui Real, madrilenii deplasându-se la Sevilla, iar în Ligue 1 avem un Lyon – PSG care se anunță foarte încins.

Programul meciurilor de foc din weekend:

  • Sâmbătă, ora 21:45: AC Milan – Inter (Serie A)
  • Duminică, ora 17:45: PSV – Ajax (Eredivisie)
  • Duminică, ora 18:30: Chelsea – Liverpool (Premier League)
  • Duminică, ora 19:00: Sparta Praga – Slavia Praga (Cehia)
  • Duminică, ora 19:00: Club Brugge – Anderlecht (Jupiler League)
  • Duminică, ora 19:00: Partizan – Steaua Roșie (Super Liga)
  • Duminică, ora 20:30: FCSB – CFR Cluj (Casa Pariurilor Liga 1)
  • Duminică, ora 20:30: Panathinaikos – Olympiacos (Super League)
  • Duminică, ora 22:00: Lyon – PSG (Ligue 1)