Sport

Weekend european 20-23 mai. Hertha Berlin rămâne în Bundesliga după ce a învins Hamburger SV la baraj

FANATIK vă oferă detalii despre meciurile care au loc în weekendul european 20-23 mai în campionatele din Italia, Spania şi Franţa, cu desfăşurarea ultimelor etape din acest sezon.
23.05.2022 | 23:39
Weekend european 2023 mai Hertha Berlin ramane in Bundesliga dupa ce a invins Hamburger SV la baraj
Echipa Hertha Berlin s-a salvat de la retrogradare după ce a învins, în deplasare, scor 2-0, formația Hamburger SV, în manșa retur a barajului de menținere/promovare în Bundesliga. Sursă foto: Twitter Hertha BSC
ADVERTISEMENT
23-05-2022
20:40

Hertha Berlins s-a salvat de la retrogradare

Echipa Hertha Berlin s-a salvat de la retrogradare după ce a învins, în deplasare, scor 2-0, formația Hamburger SV, în manșa retur a barajului de menținere/promovare în Bundesliga.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Boyata (4) și Plattenhardt (63). În tur, Hamburger SV, ocupanta locul 3 la finalul sezonului din liga a doua germană, câștigase la Berlin, scor 1-0.

23-05-2022
06:21

La Liga, etapa a 38-a (ultima): rezultatele și clasamentul final

S-a terminat și ediția 2021/2022 a campionatului Spaniei la fotbal. În urma rezultatelor înregistrate în ultima etapă, a fost stabilit și clasamentul final: Real Madrid este câștigătoarea titlului și va participa în ediția viitoare a grupelor Ligii Campionilor alături de Barcelona, Atletico și Sevilla, Betis și Real Sociedad vor merge în grupele Europa League, în timp ce Villarreal va lua startul în Conference League. Au retrogradat Granada, Levante și Alaves.

  • Real Madrid – Betis Sevilla 0-0
  • Rayo Vallecano – Levante 2-4
  • Valencia – Celta Vigo 2-0
  • Elche – Getafe 3-1
  • Granada – Espanyol 0-0
  • Osasuna – Mallorca 0-2
  • Alaves – Cadiz 0-1
  • Barcelona – Villarreal 0-2
  • Real Sociedad – Atletico Madrid 1-2
  • Sevilla – Athletic Bilbao 1-0

22-05-2022
21:15

Balotelli, show în ultima rundă din Turcia! A marcat de cinci ori și a avut o reușită fabuloasă! Video

În ultima rundă a primei ligi din Turcia, Adana, echipă care pierduse cinci meciuri la rând, a făcut scor cu Goztepe. Meciul s-a încheiat cu scorul de 7-0, cinci dintre reușite fiind trecute în contul lui Mario Balotelli.

Între acestea, și unul parcă venit de pe jocurile pe computer, care, evident, a devenit viral pe rețelele de socializare.

22-05-2022
20:08

Salernitana - Udinese 0-4, Venezia - Cagliari 0-0. Răzvan Marin și Cagliari merg în Serie B!

După ce s-a decis titlul în Serie A, în lupta este acum prezența în viitoarea stagiune din Serie A. Salernitana joacă acasă cu Udinese, în timp ce echipa lui Răzvan Marin, Cagliari, o întâlnește, în deplasare, pe Venezia.

  • FINAL Salernitana – Udinese 0-4 (Deulofeu 6, Nestorovski 34, Udogie 42, Pereyra 57)
  • FINAL Venezia – Cagliari 0-0

Final de meciuri. Cagliari, cu Răzvan Marin în teren din minutul 58, a dominat copios întâlnirea, iar faptul că raportul ocaziilor a fost de 31-7 spune totul în acest sens. Însă, meciul s-a terminat 0-0, iar Cagliari retrogradează!

22-05-2022
15:19

Sassuolo - AC Milan 0-3 și Inter - Sampdoria 3-0. AC Milan câștigă titlul cu numărul 19 și pe cel dintâi din 2010-11 încoace! Video cu sărbătoarea fanilor!

AC Milan a câștigat cu 3-0 în deplasare, cu Sassuolo, și a câștigat cel de-al 19-lea titlu de campioană, și primul după 2010-11. Inter s-a impus cu 3-0, dar diferența de două puncte care o separa de marea rivală din oraș a împiedicat-o să își păstreze trofeul.

Firesc, în Piazza Duomo din Milano fanii lui AC Milan sărbătoresc triumful. Unul care îl pune pe Ciprian Tătărușanu pe lista românilor campioni în Serie A. Ultimul jucător care reușise performanța a fost Cristi Chivu, în 2010.

Imagini de la sărbătoarea de la Milano, aici.

FINAL. Sassuolo – AC Milan 0-3 (Giroud 17, 32, Kessie 36)

MIN.36: GOOOOL AC Milan. Rafael Leao oferă a treia pasă decisivă, de această dată pentru Kessie, iar oaspeții pot celebra titlul.

MIN.32: GOOOOL AC Milan. Ca și la primul gol, Rafael Leao dă pasa decisivă, iar Giroud înscrie. AC Milan este tot mai aproape de titlu.

MIN.17: GOOOOL AC Milan. După câte o ocazie trecută în contul lui Giroud (7) și Rafael Leao (12), cei doi conlucrează perfect. Leao este la serviciu, iar francezul nu greșește!

Sassuolo - AC Milan Serie A

FINAL. Inter – Sampdoria 2-0 (Perisic 49, J. Correa 55, 58)

MIN.58: GOOOOL Inter. Joaquin Correa face dubla și Inter conduce cu scor de forfait în fața Sampdoriei, însă nu poate salva titlul în condițiile în care AC Milan are o diferență de trei goluri în fața lui Sassuolo.

MIN.55: GOOOOL Inter. Joaquin Correa dublează avantajul gazdelor. 

MIN.49: GOOOOL Inter. Perisic este găsit în careu și finalizează lângă bară. 

21-05-2022
20:52

Kylian Mbappe a terminat sezonul cu un hattrick pentru PSG

PSG a învins-o pe Metz, scor 5-0, în ultima etapă din Ligue 1. Kylian Mbappe a marcat un hattrick (minutele 25, 28 şi 50), în timp ce Neymar (31) şi Angel Di Maria (67) şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor.

Tripla a venit în ziua în care PSG a anunţat că Mbappe a semnat prelungirea contractului şi a pus capăt telenovelei transferului la Real Madrid. În actualul sezon, atacantul francez a marcat 39 de goluri în cele 45 de meciuri jucate pentru PSG în toate competiţiile. 

Lionel Messi a fost şi el pe teren în PSG – Metz 5-0 şi i-a oferit o pasă decisivă lui Kylian Mbappe, la golul acestuia marcat în minutul 28.

21-05-2022
18:45

Pușcaș, pasă de gol la reușita care o duce pe Pisa în finala play-off-ului din Serie B

După 0-1 în tur, Pisa, cu George Pușcaș și Marius Marin titulari, s-au impus cu 1-0 în duelul cu Benevento. Și, conform regulamentului, s-a calificat în finala play-off-ului din Serie B pentru că terminase campionatul pe o poziție superioară.

Pușcaș, cel care a jucat pe toată durata partidei, a fost cel care a dat pasa decisivă la unica reușită a gazdelor, izbutită de Ahmad Benali, în minutul 11. Apoi, în minutul 20 a reușit să înscrie. Însă reușita sa a fost anulată din pricina unui ofsaid.

Și celălalt internațional român, Marius Marin, a fost în teren pe marea majoritate a duratei partidei. El a fost schimbat în minutul 90+2.

În finala play-off-ului Pisa va juca împotriva învingătoarei din dubla dintre Monza și Brescia. Primul joc a fost câștigat de Monza cu 2-1. Returul se joacă mâine, de la ora 22.

 

21-05-2022
17:13

Incidente la Panathinaikos - PAOK, finala Cupei Greciei. Gaze lacrimogene și un incendiu în sectorul suporterilor lui PAOK. Meciul a început cu o jumătate de oră întârziere

Meciul Panathinaikos – PAOK, finala Cupei Greciei, trebuia să înceapă la ora 20:00, însă startul a fost amânat. Ultraşii celor două formaţii au creat probleme pe stadion, după ce au aruncat cu torţe spre forţele de ordine.

Stewarzii au folosit gazele lacrimogene, iar jucătorii celor două echipe s-au întors la cabine, după ce aerul a devenit de nerespirat pe stadion. 

În plus, în sectorul rezervat fanilor lui PAOK a izbucnit un incendiu. Fanii au reușit să stingă focul după câteva minute, iar meciul a început cu o jumătate de oră după ora oficială.

20-05-2022
21:00

Rezultatele partidelor de vineri

LIGUE 1 – baraj promovare

  • Auxerre* – Sochaux 0-0, 5-4 după penalty-uri

SERIE A, etapa a 38-a

  • AC Torino – AS Roma 0-3 (Abraham 33, 42 pen., Pellegrini 78)

sa

LA LIGA, etapa a 38-a

  • Real Madrid – Betis Sevilla 0-0
  • Rayo Vallecano – Levante 2-4 (Garcia 19, Guardiola 61 pen. / Melero 26, 45+1, Marti 44, Coke 76)

lli

20-05-2022
18:45

Maxim, prestație de vis în Turcia

Mijlocașul Alexandu Maxim a marcat un gol și a dat o pasă decisivă în partida pe care echipa sa, Gaziantep, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-0, cu formația Caykur Rizespor, în etapa a 38-a, ultima din campionatul Turciei.

Internaționalul român, care a jucat tot meciul, a dat o centrare la golul reușit de Stankovski în minutul 41, pentru ca apoi să majoreze avantajul gazdelor în minutul 59 cu un șut plasat de la 15 metri.

Celălalt român de la Gaziantep, fundașul Alin Toșca, a fost suspendat pentru acest joc. Trupa celor doi români este pe locul 15, cu 46 de puncte, dar mai poate coborî o poziție, în funcție de ce va face Giresunspor, dar nu are emoți cu retrogradarea.

Într-o altă întâlnire din ultima etapă din Super Lig, echipa Galatasaray Istanbul a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Antalyaspor. Olimpiu Morțan nu a fost convocat pentru această partidă, în timp ce Alexandru Cicâldău a intrat pe teren în minutul 75 și imediat a primit un cartonaș galben.

Cu această remiză, Galata a urcat pe locul 10, cu 52 de puncte, dar mai poate coborî câteva poziții în funcție de rezultatele celorlalte meciuri ale rundei.

20-05-2022
13:31

Marco Rose, demis de la Borussia Dortmund

Deși a încheiat pe locul secund în Bundesliga, Borussia Dortmund a avut un sezon inconstant și conducerea clubului a luat decizia de a-l demite pe antrenorul Marco Rose.

”Această zi nu este una uşoară pentru niciunul dintre noi, din cauza respectului reciproc dintre noi. După un sezon nesatisfăcător din diferite motive, am realizat că nu am profitat de ocazii pe multe planuri”, a declarat președintele Hans-Joachim Watzke.

”În ciuda unui sezon dificil, cu multe lucruri imprevizibile, eram convins în legătură cu calea noastră. În timpul discuţiilor am avut impresia că această convingere nu este la sută la sută pentru toţi cei responsabili. Deci, am decis împreună să punem capăt colaborării”, a spus și Rose.

Conform presei germane, principalul favorit pentru înlocuirea lui Marco Rose este Edin Terzic (39 de ani), cel care s-a aflat pe banca tehnică a Borussiei Dortmund în perioada decembrie 2020 – iulie 2021 ca principal, iar de atunci a ocupat postul de director tehnic.

Rose este al cincilea antrenor demis de la finalul sezonului, după Adi Huetter de la Borussia Monchengladbach, Florian Kohfeldt de la VfL Wolfsburg, Sebastian Hoeness de la Hoffenheim și Markus Weinzierl de la FC Augsburg.

A venit şi momentul ultimului weekend european de amploare, cu etape din cele mai puternice întreceri naţionale de pe continent, respectiv Serie A, La Liga şi Ligue 1, care îşi desfăşoară ultimele 90 de minute din acest sezon, după ce Bundesliga a spus deja Auf Wiedersen încă din weekendul anterior.

Programul partidelor din weekend european 20-23 mai

Vineri, 20 mai

SERIE A, etapa a 38-a

  • ora 21:45 AC Torino – AS Roma

LA LIGA, etapa a 38-a

  • ora 22:00 Real Madrid – Betis Sevilla
  • ora 22:00 Rayo Vallecano – Levante

LIGUE 1 – baraj promovare

  • ora 21:30 Auxerre – Sochaux

Sâmbătă, 21 mai

SERIE A, etapa a 38-a

  • ora 18:15 Genoa – Bologna
  • ora 21:45 Lazio – Verona
  • ora 21:45 Fiorentina – Juventus
  • ora 21:45 Atalanta – Empoli
ADVERTISEMENT

LA LIGA, etapa a 38-a

  • ora 18:30 Valencia – Celta Vigo

LIGUE 1, etapa a 38-a

  • ora 22:00 Angers – Montpellier
  • ora 22:00 Brest – Bordeaux
  • ora 22:00 Clermont – Lyon
  • ora 22:00 Lens – AS Monaco
  • ora 22:00 Lille – Rennes
  • ora 22:00 Lorient – Troyes
  • ora 22:00 Marseille – Strasbourg
  • ora 22:00 Nantes – Saint Ettiene
  • ora 22:00 PSG – Metz
  • ora 22:00 Reims – Nice

Duminică, 22 mai

SERIE A, etapa a 38-a

  • ora 13.30 Spezia – Napoli
  • ora 19:00 Inter – Sampdoria
  • ora 19:00 Sassuolo – Milan
  • ora 21:45 Salernitana – Udinese
  • ora 21:45 Venezia – Cagliari
ADVERTISEMENT

LA LIGA, etapa a 38-a

  • ora 18:30 Elche – Getafe
  • ora 21:00 Granada – Espanyol
  • ora 21:00 Osasuna .- Mallorca
  • ora 21:00 Alaves .- Cadiz
  • ora 23:00 Barcelona – Villarreal
  • ora 23:00 Real Sociedad – Atletico Madrid
  • ora 23:00 Sevilla – Athletic Bilbao

Luni, 23 mai

BUNDESLIGA, baraj promovare retur

  • ora 21:30 Hamburg – Hertha Berlin (în tur: 1-0)

După Bundesliga, a venit rândul ca Serie A, La Liga și Ligue 1 să-și ia „adio” de la sezonul 2021/2022

Aşadar, e momentul căderii cortinei în Italia, Spania şi Franţa. Desigur, peste tot vor mai fi câteva meciuri din zona promovării, barajele fiind deja în fază avnsată în Serie A, la mijloc în Ligue 1 şi nu au început încă în La Liga 2, care se va încheia abia duminică, 29 mai.

ADVERTISEMENT

A fost un sezon foarte uşor de anticipat în Bundesliga şi Ligue 1, unde Bayern Munchen şi PSG sunt mult prea puternice pentru restul lumii, cu o campioană, Real Madrid, în La Liga, care a profitat în special de prăbuşirea marelui rival Barcelona şi de sincopele vecinilor de la Atletico.

AC Milan are nevoie de un egal pentru a fi noua campioană a Italiei

Într-un singur campionat nu se ştie campioana, cel italian. Milan are un avans de două puncte peste concitadina Inter, campioana sezonul anterior şi are nevoie doar de un punct în deplasarea de la Reggio Emilia, cu Sassuolo, pentru un scudetto aşteptat de mulţi ani. Inter joacă acasă cu Sampdoria şi speră într-un ajutor miraculos de la trupa lui Vlad Chiricheş.

ADVERTISEMENT

Lazio şi-a asigurat locul de Europa League după egalul de la Torino, cu Juventus. Pentru al doilea loc de Europa League se luptă AS Roma, Fiorentina şi Atalanta, dar echipa lui Jose Mourinho riscă mult, joacă la Torino, cu „Toro”, cu doar câteva zile înaintea finalei de Conference League, unde va întâlni pe Feyenoord. La retrogradare se mai bat Salernitana şi Cagliari, dar şansele echipei lui Răzvan Marin sunt destul de mici, Salernitana fiind salvată cu un egal acasă cu Udinese.

Cine va fi a treia retrogradată în La Liga?

În La Liga, primele patru echipe, cele care vor reprezenta Spania în Champions League, sunt cunoscute de mai multă vreme: Real Madrid, Barcelona, Sevilla şi Atletico Madrid. Se ştiu şi formaţiile din Europa League, Betis Sevilla şi Real Sociedad, prima fiind şi câştigătoarea Cupei Spaniei. Pentru locul de Conference League în dispută sunt Villarreal, meci la Barcelona, un punct avans peste Bilbao, meci la FC Sevilla.

În subsol sunt deja retrogradate Alaves şi Levante. Pentru ultimul loc fatidic se luptă să îl ocolească Cadiz şi Mallorca, 36 de puncte, Granada, 37 şi Elche, 39, ultima cu un egal acasă cu Getafe fiind fără probleme. Cadiz joacă la Alaves, Mallorca la Osasuna şi Granada acasă cu Espanyol.

Final strâns în Ligue 1 pentru locul 2

În Ligue 1, finalul e totuşi palpitant, cu PSG campioană de săptămâni bune. La locul 2 trag AS Monaco şi Marseille, monegascii izbutind să profite etapa trecută de eşecul OM-ului la Rennes şi să treacă pentru prima dată pe locul 2, la egalitate de puncte. AS Monaco merge la Lens, Marseille joacă acasă cu Strasbourg, care trage la Conference League.

Rennes pare a fi sigură de locul 4, de Europa League, pentru că e greu de crezut că Strasbourg ar putea câştiga la Marseille, iar de un eventual pas greşit al alsacienilor aşteaptă să profite Nice, meci pe terenul lui Reims. Jos, în subsol, întrebarea e doar cine va fi a doua retrogradată, după Bordeaux, Saint Etienne şi Metz fiind egale la puncte.

ADVERTISEMENT