Sport

Weekend european, 21-23 ianuarie. Real Madrid, remiză obţinută în minutul 90+2. Barcelona câştigă pe final

FANATIK vă oferă informaţii despre meciurile din acest weekend european, 21-23 ianuarie, cu partide în Premier League, Ligue 1, Serie A, La Liga şi Bundesliga.
Weekend european 2123 ianuarie Real Madrid remiza obtinuta in minutul 902 Barcelona castiga pe final
ADVERTISEMENT

Intrăm într-un nou weekend european în marile campionate de pe continent. Se joacă peste tot şi vestea excelentă este, cel puţin la acest moment, că nici o partidă nu a mai fost amânată din cauza COVID-19. Aşadar, avem etape complete în Premier League, Ligue 1, Serie A, La Liga şi Bundesliga.

Programul meciurilor din weekend european 21-23 ianuarie

Vineri, 21 ianuarie

PREMIER LEAGUE, etapa a 23-a, ora 22:00

Watford – Norwich

LIGUE 1, etapa a 22-a, ora 22:00

Lyon – Saint Etienne

SERIE A, etapa a 23-a, ora 21:45

Verona – Bologna

LA LIGA, etapa a 22-a, ora 22:00

Espanyol – Betis Sevilla

BUNDESLIGA, etapa a 20-a

Eintracht Frankfurt – Arminia Bielefeld

Sâmbătă, 22 ianuarie

PREMIER LEAGUE, etapa a 23-a, ora 17:00

ora 14:30 Everton – Aston Villa

Brentford – Wolverhampton

Leeds United – Newcastle

Manchester United – West Ham

ora 19:30 Southampton – Manchester City

LIGUE 1, etapa a 22-a

ora 18:00 Brest – Lille

ora 22:00 Lens – Marseille

SERIE A, etapa a 23-a

ora 16:00 Genoa – Udinese

ora 19:00 Inter – Venezia

ora 21:45 Lazio – Atalanta

LA LIGA, etapa a 22-a

ora 15:00 Levante – Cadiz

ora 17:15 Villarreal – Mallorca

ora 19:30 Sevilla – Celta Vigo

ora 22:00 Atletico Madrid – Valencia

BUNDESLIGA, etapa a 20-a, ora 16:30

Freiburg – Stuttgart

Greuther Furth – Mainz

Hoffenheim – Borussia Dortmund

Leverkusen – Augsburg

Monchengladbach – Union Berlin

ora 19:30 Bochum – Koln

Duminică, 23 ianuarie

PREMIER LEAGUE, etapa a 23-a, ora 16:00

Arsenal – Burnley

Crystal Palace – Liverpool

Leicester – Brighton

ora 18:30 Chelsea – Tottenham

LIGUE 1, etapa a 22-a, ora 16:00 

ora 14:00 Metz – Nice

Angers – Troyes

Bordeaux – Strasbourg

Clermont – Rennes

Nantes – Lorient

ora 18:00 Montpellier – Monaco

ora 21:45 PSG – Reims

SERIE A, etapa a 23-a, ora 16:00

ora 13:30 Cagliari – Fiorentina

Napoli – Salernitana

Spezia – Sampdoria

Torino – Sassuolo

ora 19:00 Empoli – Roma

ora 21:45 AC Milan – Juventus

LA LIGA, etapa a 22-a, ors 19:30

ora 15:00 Granada – Osasuna

ora 17:15 Real Madrid – Elche

Real Sociedad – Getafe

Rayo Vallecano – Athletic Bilbao

ora 22:00 Alaves – Barcelona

BUNDESLIGA, etapa a 20-a

ora 16:30 Leipzig – Wolfsburg

ora 18:30 Hertha Berlin – Bayern Munchen

Etapă completă în Premier League este chiar un eveniment. Capetele de afiş ale rundei sunt partidele Manchester United – West Ham şi Chelsea – Tottenham. Şi jocul dintre Crystal Palace şi Liverpool este mult mai interesant, pentru că devine mult mai echilibrat în absenţa gurilor de foc ale “cormoranilor”, Salah şi Mane.

ADVERTISEMENT

La Manchester United tensiunea este în creştere şi cel care întreţine vâlvătaia este vedeta Cristiano Ronaldo, care nu se află deloc în relaţii bune cu antrenorul german Ralf Rangnick, dar nici cu o parte dintre coechipieri. Presa engleză susţine că Ronaldo va pleca la final de sezon dacă echipa nu va juca în Champions League. Duminică avem un derby londonez tare, după ce Tottenham a revenit decis în grupul echipelor care se bat la loc de Champions League.

Două nume imense pe ultimele locuri în Ligue 1 au meciuri grele în acest weekend european

În Ligue 1 interesul se manifestă în jurul locurilor europene şi a poziţiilor care trimit la retrogradare, mai ales că asistăm la o situaţie rară, cu două nume mari din istoria fotbalului francez aflate pe ultimele două locuri, cu şanse destul de mici de a putea evita dezastrul în special pentru lanterna roşie Saint Etienne.

ADVERTISEMENT

În lupta europeană concurenţa e aprigă. Nice, locul 2, va juca pe terenul unui Metz care a ieşit din groapă şi a prins tot mai multă încredere. Marseille are o deplasare foarte fierbinte în nord, la Lens, acolo unde gazdele foarte rar cedează puncte. Strasbourg, cu un parcurs fantastic în ultimele jocuri, e favorită pe terenul unui Bordeaux blocat de accidentări, plecări la Cupa Africii şi îmbolnăviri. Lille e şi ea pe un trend ascendent şi se poate impune la un Brest câzut din nou de câteva etape.

AC Milan, cu multe absenţe, la meciul cu Juventus în weekend european

În Serie A meciul meciurilor se joacă duminică seară, în încheierea etapei, pe San Siro din Milano. Rossonerii nu au meci uşor, chiar dacă Juventus e o echipă care nu joacă nici pe departe la potenţialul său, pentru că există multe absenţe în lotul lui Stefano Pioli, cu jucători plecaţi la Cupa Africii şi cu un cuplu de fundaşi centrali, Kjaer – Tomori, out pentru accidentări.

ADVERTISEMENT

Un meci foarte interesant va fi sâmbătă seară pe Olimpico din Roma, aşa cum au fost de fiecare dată confruntările Lazio – Atalanta. Echipa bergamască este o sperietoare pentru orice echipă gazdă, iar Lazio nu arată deloc a avea forţa necesară de a conta în lupta pentru Top 4. Totuşi, faptul că joacă acasă poate conta foarte mult şi ca aport al tifosilor.

Real Madrid se revede cu Elche în campionat

Real Madrid a obţinut o calificare extrem de chinuită în sferturile de finală ale Cupei Spaniei pe terenul lui Elche, trecând prin toate emoţiile. Acum cele două echipe se revăd pe “Santiago Bernabeu” şi fanii aşteaptă de la Benzema şi compania un altfel de fotbal, dar vor veni şi pentru a sărbători succesul din Supercupa Spaniei.

ADVERTISEMENT

Barcelona nu mai poate câştiga anul acesta nici un trofeu. Portiţa prin care s-ar fi putut strecura cum a făcut-o anul trecut, respectiv Cupa Spaniei, s-a închis în prelungirile meciului de la Bilbao. În plus, accidentarea lui Ansu Fati a recidivat şi urmează deplasarea la Vitoria, în faţa unui Alaves care se află pe loc retrogradabil.

Hoffenheim – Dortmund, premise pentru ploaia de goluri

În Bundesliga, meciul care suscită cel mai mare interes este Hoffenheim – Borussia Dortmund, unde se aşteaptă, aşa cum s-a mai întâmplat şi altădată, o adevărată ploaie de goluri, ambele echipe fiind creditate să înscrie. Hoffenheim vine însă după un eşec în Cupa Germaniei, 2-4 acasă cu Freiburg.

Bayern Munchen merge la Berlin pentru partida cu Hertha. Va fi prilejul pentru Robert Lewandowski, care recent a fost desemnat de FIFA jucătorul anului 2021, să sărbătorească foarte probabil în stilul caractetistic, adică marcând cel puţin un gol.

ADVERTISEMENT
Tags: