Fotbal international

VIDEO + GALERIE FOTO / Imagini pentru ISTORIE! Arsenal, Barcelona, PSG şi Wolfsburg au sărbătorit TROFEELE

UPDATE 31 mai, 00:12 / Favoritele Arsenal, Barcelona şi PSG şi-au respectat statutul şi au cîştigat finalele de Cupă. În Cupa Germaniei, Dortmund a pierdut cu 1-3 finala împotriva lui...
31.05.2015 | 13:14
VIDEO  GALERIE FOTO  Imagini pentru ISTORIE Arsenal Barcelona PSG si Wolfsburg au sarbatorit TROFEELE
ADVERTISEMENT

UPDATE 31 mai, 00:12 / Favoritele Arsenal, Barcelona şi PSG şi-au respectat statutul şi au cîştigat finalele de Cupă. În Cupa Germaniei, Dortmund a pierdut cu 1-3 finala împotriva lui Wolfsburg, la ultimul meci a lui Jurgen Klopp la Borussia. 

VEZI SUS ÎN GALERIE, FOTOGRAFII CU TROFEELE CÎŞTIGATE AZI

*****************************

FINAL DE MECI! Ultima finală de Cupă de sîmbătă s-a încheiat, Barcelona reuşind să cîştige a 27-a Cupă a Spaniei din istorie. Catalanii au învins cu 3-1 pe Bilbao, Leo Messi reuşind un gol de pe altă planetă. 

ADVERTISEMENT

Min. 80: GOOOOOOL Bilbao! Williams reduce din diferenţă şi e 3-1 

Loading the player…

Min. 74: GOOOOOOOOOL Barcelona! Messi face 3-0 după o finalizare de clasă din interiorul careului 

Loading the player…

***************************

FINAL DE MECI PE STADE DE FRANCE! PSG CÎŞTIGĂ CUPA FRANŢEI DUPĂ O VICTORIE CU 1-0 ÎMPOTRIVA LUI AUXERRE. Unicul gol al meciului a fost marcat de Cavani în minutul 65. 

ADVERTISEMENT

***************************

START în repriza secundă la Bilbao – Barcelona 0-2

********************************

Auxerre – PSG! Min. 65: GOOOOOOOL PSG! Cavani deschide scorul pentru parizieni

Loading the player…

*******************************

PAUZĂ! Barcelona are 2-0 la pauză şi o mînă pe trofeul Cupei Spaniei 

Min. 36: GOOOOOOOOOOOOOL Barcelona! Neymar face 2-0 după ce pasa lui Suarez l-a lăsat singur cu poarta goală

Loading the player…

*******************************

FINAL DE MECI LA BERLIN! Wolfsburg cîştigă cu 3-1 finala cu Dortmund şi îşi adjudecă Cupa Germaniei. A fost ultimul meci al lui Jurgen Klopp pe banca lui Dortmund, care îşi ia la revedere de la fani fără să ia vreun trofeu în acest sezon. Wolfsburg cîştigă primul trofeu din istorie

ADVERTISEMENT

*******************************

Min.20: GOOOOOOOOL Barcelona! Messi deschide scorul în minutul 21 cu unul dintre cele mai frumoase goluri din acest sezon

Loading the player…
Loading the player…

Start în finala Cupei Spaniei! Bilbao e gazdă cu numele pe Camp Nou, singurul meci în care Barcelona se îmbracă în vestiarul oaspeţilor. Atmosferă explozivă pe arena Barcelonei

ADVERTISEMENT

*******************************

Min.70: Wolfsburg conduce cu 3-1 în continuare în finala cu Dortmund! 

Start în repriza secundă la Berlin

**************************

Ne pregătim pentru finala Cupei Franţei şi Finala Cupei Regelui Spaniei, care vor începe la 22:00, respectiv 22:30. În Franţa, Auxerre şi PSG se luptă pentru trofeu, în timp ce în Spania, Barcelona joacă împotriva lui Bilbao pe Camp Nou. 

Echipele în Bilbao – Barcelona

basr

Echipele în Auxerre – PSG

osss

PAUZĂ LA BERLIN! Wolfsburg conduce cu 3-1 la pauză după o primă repriză nebună. Dortmund a făcut multe greşeli şi de toate a profitat Wolfsburg. 

Min. 37: GOOOOOOOOOOOL Wolfsburg! Dost marchează cu capul pentru 3-1 şi apărarea lui Dortmund e dezorganizată complet

Loading the player…

Min. 32: GOOOOOOOL Wolfsburg! De Bruyne prinde un şut puternic şi e 2-1 pentru echipa lui Hecking

Loading the player…

Min. 22: GOOOOOOOOL Wolfsburg! Luis Gustavo egalează după o greşeală a apărării Borussiei

Loading the player…

************************************************

FINAL DE MECI. Arsenal cîştigă pentru al doilea an la rînd Cupa Angliei! “Tunarii” se impun fără probleme în finala cu Aston Villa şi Wenger ia un trofeu şi în acest sezon

Loading the player…

Arsenal – Aston Villa: Min. 90+3: GOOOOOOOOOOOOOOOL Arsenal! Giroud stabileşte scorul final în prelungiri. 4-0

Loading the player…

 

************************************************

Min. 5: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Dortmund! Aubameyang deschide scorul în minutul 5 al finalei

Loading the player…

A început şi finala Cupei Germaniei dintre Dortmund şi Wolfsburg. E ultimul meci al lui Klopp pe banca Borussiei. Atmosfera e senzaţională pe Stadionul Olimpic din Berlin. Toată acţiunea poate fi urmărită pe FANATIK.RO.

Echipele de start: 

bros

***************************************

Min. 62: GOOOOOOOOOOL Arsenal! Mertesaker face 3-0 şi “tunarii” nu mai au nici o emoţie pentru trofeu

Loading the player…

Min. 51: GOOOOOOOOOL Arsenal! Alexis marchează un gol superb şi “tunarii” sînt aproape de al doilea trofeu la rînd

Loading the player…

FINAL DE PRIMĂ REPRIZĂ!

Min. 42: GOOOOOOOOOOOOL Arsenal! Walcott deschide scorul pentru tunari

Loading the player…

Min. 25: Ocazie uriaşă pentru Alexis. Un fundaş salvează golul

Loading the player…

START ÎN FINALA CUPEI ANGLIEI

UPDATE 18:51 / Prima finală mare a zilei în Europa e cea din Cupa Angliei. Arsenal şi Aston Villa joacă pe Wembley de la ora 19:30. Arsenal e deţinătoarea trofeului şi are prima şansă şi azi, împotriva echipei lui Tim Sherwood.

Toată acţiunea poate fi urmărită LIVE pe FANATIK.RO. Finala Cupei Scoţiei tocmasi s-a încheiat şi a fost cîştigată de Inverness, care a învins Falkirk cu 2-1. 

Echipele de start: 

fa cup

Se anunţă un weekend incendiar pentru fanii fotbalului! Chiar dacă s-au terminat majoritatea campionatelor, doar Italia fiind încă în joc, microbiştii vor avea ce vedea. În acest sfîrşit de săptămînă se dispută nu mai puţin de 6 finale de Cupă, una mai interesantă ca alta.

Începînd cu Steaua – U Cluj, unde roş-albaştrii vor al treilea trofeu al anului, şi pînă la FC Barcelona – Bilbao, ultimul duel al catalanilor înaintea finalei Ligii Campionilor, fotbalul va fi la el acasă.

STEAUA – U CLUJ, DUMINICĂ, 31 MAI, ora 21:00

Deşi nu va mai continua la Steaua, Costel Gâlcă are şansa de a cîştiga în primul lui sezon de antrenor toate cele trei trofee interne

Cupa României a propus şi în acest an o poveste pentru istorie. Universitatea Cluj, echipă aflată în insolvenţă şi retrogradată în Liga 2 la finalul acestui sezon, a reuşit un parcurs de excepţie în Cupă şi a ajuns în cele din urmă în finală. Mai are nevoie de încă o minune pentru a lua trofeul în faţa Stelei, chiar pe Arena Naţională. Echipa se dezintegrează din cauza problemelor financiare, iar Adrian Falub va avea ceva probleme în alinierea unui prim 11 competitiv. Vor avea însă parte de un sprijin puternic din partea fanilor care vor veni de la Cluj. Chiar dacă nu va beneficia nici în acest meci de sprijinul ultraşilor, Steaua a vîndut deja o mare parte dintre biletele primite. Contra unei echipe dezintegrate, este de aşteptat ca „roş-albaştrii” să se impună fără probleme.

Echipe probabile:

Steaua (4-2-3-1): Arlauskis – Papp, Varela, Tamaş, Toşca – Breeveld, Neagu – Ad. Popa, Stanciu, Chipciu – Rusescu. Antrenor: Costel Gîlcă.
U Cluj (4-2-3-1): Veselovky – Ciupe, Skvorc, Neag, Jovanovic – L. Munteanu, Lungu – Viveiros, Mengolo, Ceppelini – Morar. Antrenor: Adrian Falub.

ARSENAL – ASTON VILLA, SÎMBĂTĂ, 30 MAI, ora 19:30

„Tunarii” au terminat campionatul pe locul 3, se duc direct în Ligă după mulţi ani, dar vor să ia şi un trofeu în acest sezon

Final de sezon în Anglia! După ce elevii lui Mourinho au cîştigat primele două trofee, titlul şi Cupa Ligii, a venit rîndul altor londonezi, cei de la Arsenal, să fie favoriţi în finala Cupei FA cu Aston Villa. Jucătorii lui Arsene Wenger sînt specialişti în această competiţie, după ce au cîştigat-o şi anul trecut, după un ultim act adjudecat dramatic cu Hull, printr-un gol marcat în prelungirile partidei. De data aceasta, diferenţa dintre cele două combatante pare mai mare ca sezonul trecut, mai ales că Arsenal este într-o formă bună în acest moment, în timp ce Aston Villa s-a chinuit destul de mult pentru a rămîne în Premier League. Se anunţă un duel interesant, în care „tunarii” sînt favoriţi, însă este mai indicat să pariem pe numărul de goluri.

Echipele probabile:

Arsenal (4-2-3-1): Ospina – Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Monreal – Ramsey, Cazorla – Walcott, Ozil, Sanchez – Giroud. Antrenor: Arsene Wenger.
Aston Villa (4-3-3): Given – Bacuna, Okore, Vlaar, Richardson – Cleverley, Westwood, Delph – N’Zogbia, Benteke, Grealish. Antrenor: Tim Sherwood.

FC BARCELONA – BILBAO, SÎMBĂTĂ, 30 MAI, ORA 22:30

Cei trei magnifici din atacul Barcelonei pot aduce 3 trofee în acest sezon: campionatul e bifat, Cupa Regelui pare o formalitate, iar testul de anduranţă este cu Juventus, în finala Ligii Campionilor

Cupa Regelui încheie sezonul din Spania, unul în care FC Barcelona a dominat competiţia, mai ales datorită atacului incredibil, format din Messi, Neymar şi Suarez. Cei trei sud-americani au trecut de Realul lui Ronaldo în Primera, au ajuns în finala Ligii Campionilor şi au în faţă dubla în Spania, dacă bat Bilbao în această finală. Catalanii au avut parte de un traseu din care nu a făcut parte marea rivală Real, galacticii fiind eliminaţi de Atletico Madrid în sferturile competiţiei. Dacă mai luăm în calcul că Leo Messi a marcat în acest sezon cu un gol mai mult decît toată echipa bascilor (43 faţă de 42), putem spune că avem o favorită clară în aceast duel.

Echipele probabile:

FC Barcelona (4-3-3): Bravo – Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba – Rakitici, Busquets, Iniesta – Messi, Pedro, Neymar. Antrenor: Luis Enrique.
Athletic Bilbao (4-2-3-1): Iago – Aurtenetxe, Etxeita, Laporte, Balenziaga – San Jose, Benat – Iraola, Inaki Williams, Ager Aketxe – Aduriz. Antrenor: Ernesto Valverde.

DORTMUND – WOLFSBURG, SÎMBĂTĂ, 30 MAI, ORA 21:00

Borussia a avut un sezon dezamăgitor în Bundesliga, iar „lupii” sînt în faţa unei premiere

Din 2011 nu s-a mai întîmplat ca o altă echipă în afară de Borussia Dortmund sau Bayern Munchen să cîştige Cupa Germaniei. Atunci, Schalke 04 a fost echipa care a ridicat trofeul. Campioana Bayern a ieşit din semifinale, eliminată chiar de Borussia Dortmund, dar finala rămîne una de mare interes. VfL Wolfsburg a făcut un sezon extraordinar şi a terminat Bundesliga pe locul doi, spre deosebire de echipa lui Jurgen Klopp, care încheiase turul pe ultima poziţie, iar la finalul sezonului a reuşit să ajungă pînă pe locul şapte. Oricum, victoria din ultima etapă, cu Werder, le-a asigurat „galben-verzilor” locul de Europa.

Echipe probabile:

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Weidenfeler – Durm, Subotic, Hummels, Schmelzer – Gundogan, Kehl – Mkhitarian, Kagawa, Reus – Aubameyang. Antrenor: Jurgen Klopp.
VfL Wolfsburg (4-2-3-1): Grun – Vieirinha, Knoche, Klose, Schafer – Arnold, Luiz Gustavo – Perisic, De Bruyne, Caligiuri – Dost. Antrenor: Dieter Hecking.

AUXERRE – PSG, SÎMBĂTĂ, 30 MAI, ORA 22:00

PSG, echipa care domină fotbalul francez în ultimii ani, înfruntă o formaţie din eşalonul secund

Lyon, AS Monaco, Marseille şi alte echipe de tradiţie din Franţa nu au putut să le facă faţă celor de la PSG în Ligue 1. Transformaţi cu banii şeicilor, parizienii au bifat trei titluri consecutive şi, în plus, şi-au şi apărat în acest an trofeul cucerit anul trecut în Cupa Ligii. Singura durere pe plan intern a rămas legată de Cupa Franţei, competiţie în care nu s-au mai impus de cinci ani. Au mai avut o finală în 2011, pierdută cu Lille, iar de atunci nu au mai prins ultimul act. Sîmbătă au ocazia perfectă de a îndrepta lucrurile şi din această privinţă. Auxerre a reuşit o calificare surpriză în această fază a competiţiei, mai ales dacă ţinem cont că nici în Ligue 2 nu a impresionat. A terminat acest sezon pe 9, departe de locurile care au adus promovarea.

Echipele probabile:

Auxerre (4-4-2): Lembet – Puygrenier, Djellabi, Fontaine, Aguilar – Ben Idir, Baby, Mulumba, Sammaritano – Diarra, Vincent. Antrenor: Jean-Luc Vanucchi.
PSG (4-3-3): Sirigu – Aurier, T. Silva, D. Luiz, Maxwell – Rabiot, Cabaye, Matuidi – Pastore, Ibrahimovic, Cavani. Antrenor: Laurent Blanc.

ADVERTISEMENT