Fotbal international

Weekend plin pentru „tricolorii” care joacă în străinătate. Mitriță, dublă spectaculoasă în MLS. Ianis Hagi, pasă de gol în succesul lui Rangers. Video

27.09.2020 | 15:48
Weekend plin pentru tricolorii care joaca in strainatate Mitrita dubla spectaculoasa in MLS Ianis Hagi pasa de gol in succesul lui Rangers Video
ADVERTISEMENT

În fotbalul mondial urmează un weekend cu meciuri extrem de interesante în care vor fi implicați și stranierii români pe care Mirel Rădoi îi are în are în vedere pentru barajul cu Islanda.

Fotbaliștii noștri din străinătate încearcă să aibă evoluții constante bune sau alții speră să prindă loc de titulari la echipele lor pentru a rămâne în vizorul selecționerului pentru întâlnirea de la Reykjavik.

ADVERTISEMENT

Antrenorii români Mircea Lucescu și Marius Șumudică se luptă să se demonstreze că au valoare, în campionatele din Turcia și Ucraina, la Dinamo Kiev, respectiv Gaziantep Gazisehir.


UPDATE, 27 septembrie, ora 15:52 / Mijlocașul Ianis Hagi a dat o pasă de gol în partida pe care Glasgow Rangers a câștigat-o, în deplasare, cu scorul de 5-1, în fața formației Motherwell, în etapa a noua a campionatului Scoției.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a fost menajat de antrenorul Steven Gerrard și a început meciul pe banca de rezerve. Introdus pe teren în minutul 75, Ianis a dat pasa decisivă la golul cinci marcat de Rangers.

Românul a încercat să reia cu capul o minge centrată din corner, dar aceasta a ajuns la coechipierul său Cedric Itten care a înscris.

ADVERTISEMENT

Glasgow Rangers este lider în campionatul Scoției cu 23 de puncte, patru mai multe decțt rivala celtic care are însă două jocuri mai puțin disputate.


UPDATE, 27 septembrie, ora 15:49 / Fundașul Vlad Chiricheș a fost titular în meciul pe care Sassuolo l-a câștigat în deplasare, scor 4-1, cu formația Spezia, în etapa a doua din Serie A.

ADVERTISEMENT

Căpitanul naționalei României a jucat până în minutul 78 și are partea sa de vină la golul încasat de Sassuolo. VEZI VIDEO


UPDATE, 27 septembrie, ora 15:05 / George Pușcaș nu mai reușește să prindă primul 11 al englezilor de la Reading. Antrenorul Veljko Paunovic a abordat deplasarea de la Cardiff cu portughezul Lucas Joao ca vârf unic. Acesta a fost schimbat cu Pușcaș de abia în minutul 86. Este al treilea meci consecutiv de Championship în care Pușcaș nu prinde echipa la Reading, după cele cu Derby County și Barnsley. Românul a fost titular doar în Cupa Ligii, cu Luton Town, însă echipa sa a pierdut pe teren propriu cu 1-0. În meciul cu Cardiff, Pușcaș l-a înlocuit pe Joao, care a trebuit să iasă din cauza unei accidentări. Englezii de la BerkshireLive notează că Joao și-ar fi dislocat umărul și spun despre Pușcaș că „a intrat pe final de meci și a presat bine defensiva adversă”.


UPDATE, 27 septembrie, ora 12:47 / Echipa Jiangsu Suning, antrenată de Cosmin Olăroiu, a învins, cu scorul de 1-0, echipa Shenzhen FC, în ultima etapă a sezonului regulat a campionatului Chinei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de brazilianul Alex Teixeira, în minutul 28, din penalty. Jiangsu a jucat în inferioritate numerică din minutul 62, după eliminarea lui Yang Boyu. VEZI AICI GOLUL

Echipa lui Cosmin Olăroiu s-a calificat în play-off-ul campionatului chinez, după ce a terminat pe locul secund în Grupa A, cu 26 de puncte.


UPDATE, 27 septembrie, ora 11:08 / Fundașul Ionuț Nedelcearu a avut o evoluție dezastruoasă în partida pe care Ufa a pierdut-o, în deplasare, cu scorul de 6-0, în fața formației Zenit Sankt Petersburg, în etapa a nouza a campionatului Rusiei.

Nedelcearu, care a jucat tot meciul și a primit un cartonaș galben la mijlocul primei reprize, este considerat vinovat la trei dintre golurile încasate de echipa sa. Internaționalul român a comis faultul de la penalty-ul cu caare Zenit a înscris golul secund, iar apoi s-a făcut vinovat și la reușitele cu numerele 4 și 5.


UPDATE, 27 septembrie, ora 10:36 / Alexandru Mitriță a reușit o dublă în partida pe care New York City FC a câștigat-o, cu scorul de 4-0, în fața formației Cincinnati, în etapa a 14-a din MLS.

Fostul jucător al Universității Craiova a revenit printre titularii de la New York City și a deschis scorul în secunda 30. Mitriță a mai punctat o dată în finalul primei reprize, iar în minutul 86 a fost înlocuit.

În urma acestei victorii, New York City FC a urcat pe locul cinci în Conferința de Est, cu 20 de puncte.

mit


UPDATE, 26 septembrie, ora 17:55 / Mijlocașul Alexandru Maxim a adus un punct pentru echipa antrenată de Marius Șumudică, Gaziantep, în etapa a treia a campionatului Turciei.

Maxim a transformat un penalty în minutul 90+1 și Gaziantep a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul din deplasare cu Goztepe. Maxim și Alin Toșca au jucat toate minutele la echipa lui Șumudică. VEZI AICI GOLURILE


UPDATE, 26 septembrie, ora 17:48 / Sergiu Hanca a dat o pasă de gol în meciul pe care MKS Cracovia l-a terminat la egalitate, acasă, scor 2-2, cu formația Rakow, în etapa a cincea a campionatului Poloniei.

Hanca, folosit tot meciul ca fundaș stânga și căpitan de echipă, a centrat din corner la reușita lui Piszczek și a luat un cartonaș galben în repriza secundă. Celălalt român de la Cracovia, Cornel Râpă, a jucat și el tot meciul. VEZI AICI GOLURILE


UPDATE, 26 septembrie, ora 16:02 / Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, a făcut o repetiție reușită înaintea meciului retur din play-off-ul Champions League.

Dinamo Kiev a învins, în deplasare, cu scorul de 4-0, formația Minaj, în etapa a patra a campionatului Ucrainei. Golurile au fost marcate de Andrievsky (36), Tsygankov (41), Verbic (59) și Matic (69, autogol).

Gazdele au jucat în inferioritate numerică din minutul 14, iar Dinamo Kiev a ratat un penalty la 0-0. În urma acestei victorii, Dinamo Kiev a urcat pe primul loc în clasament, cu 10 puncte.


UPDATE, 26 septembrie, ora 15:57 / Poartul Silviu Lung a încasat trei goluri în partida pe care echipa Kayserispor a pierdut-o, acasă, scor 1-3, în fața formației Erzurum, în etapa a treia campionatului Turciei. VEZI AICI GOLURILE

Lung a jucat toate minutele, în timp ce fundașul Cristian Săpunaru a intrat la pauză în echipa celor de la Kayserispor.


UPDATE, 25 septembrie, 23:03 /  Alexandru Băluță, fostul atacant al Universității Craiova, actualmente la echipa maghiară Puskas Academy, a marcat în minutul 53 unicul gol al partidei câștigată de formația sa cu 1-0 împotriva celor de la Mezokovesd, din etapa a cincea a campionatului Ungariei.  Băluță a fost titular și a rezistat pe teren toate cele 90 de minute.

După disputarea a 5 etape, Puskas Academy (cu un meci în minus) este liderul campionatului, cu 9 puncte obținute din 3 victorii și o înfrângere.


UPDATE, 25 septembrie, 22:00 / Tudor Băluță a marcat un gol foarte spectaculos în meciul disputat în Premier League 2 contra echipei U23 a lui Chelsea. Băluță l-a surprins pe Karlo Ziger, portarul lui Chelsea, cu o execuție de la 45 de metri.


Ce meciuri au în acest weekend cei mai importanți jucători

Ianis Hagi a prins o serie de meciuri bune la Glasgow Rangers, iar etapa aceasta, echipa sa joacă în deplasare la Motherwell, duminică de la ora 14:00. Glasgow Rangers se află pe primul loc după 8 etape, cu 20 de puncte, unul peste rivalii de la Celtic, care au o restanță de jucat cu Hamilton.

Alex Mitriță este și el jucător de bază la New York City FC, pentru care a marcat nu mai puțin de 10 goluri și face senzație în Major Soccer League. New York City FC e pe locul 6 în clasament, la 8 puncte de podium, după 13 etape, iar Columbus Crew este lider cu 30 puncte, 13 față de new yorkezi. Mitriță are meci sâmbătă cu echipa de pe locul 5, New England.

Nicolae Stanciu este poate cel mai în formă jucător român care joacă în străinătate și speranța numărul 1 pentru meciul de baraj cu Islanda. Stanciu va juca în acest weekend, sâmbătă de la ora 20:00 cu Slovacko.

Alex Dobre, singurul român din Ligue 1, joacă duminică de la ora 16:00 cu echipa de pe locul 3, Montepellier, iar românul speră să facă primele puncte în acest campionat și să scape de ultimul loc în clasament.

Denis Drăguș a semnat cu Crotone și îl poate întâlni pe Zlatan Ibrahimovic, în meciul cu AC Milan, dacă suedezul se va recupera, fiind infectat cu COVID-19, după cum a anunțat chiar el. Crotone va juca cu AC Milan duminică de la ora 19:00.

George Pușcaș este unul dintre jucătorii de bază ai echipei naționale a României și speră să promoveze în Premier League cu Reading. În etapa treia din Championship, Reading va întâlni sâmbătă pe Cardiff City, în deplasare, de la ora 17:00 și speră să rămână cu punctaj maxim.

Posibil duel românesc în Serie A

Răzvan Marin are un meci extrem de dificil în etapa a doua din Serie A și îl va întâlni pe Ciro Immobile, Gheata de Aur a Europei, în Cagliari-Lazio, iar Marin speră că poate aduce echipei sale prima victorie din sezon. De asemenea, ar putea da piept pe teren cu un alt român, fundașul lazial Ștefan Radu.

Vlad Chiricheș va juca pentru Sassuolo, în deplasarea din Liguria, la Spezia, duminică de la ora 13:30.

Alin Toșca și Alexandru Maxim speră să îl convingă pe Marius Șumudică să rămână la Gaziantep și să reușească un sezon cel puțin la fel de bun ca cel de anul trecut. Gaziantep va juca în deplasare duminică, de la ora 16:00, la Goztepe.

Legiunea română de la Razgrad, are șanse mari ca și anul acesta să cucerească titlul de campioni ai Bulgariei. Claudiu Keșeru, Dragoș Grigore și Cosmin Moți vin după un 2-2 în derby-ul cu ȚSKA Sofia și sunt favoriți cerți în meciul cu Beroe, care va avea loc sâmbătă de la ora 18:45.

Supriza lui Mirel Rădoi din apărarea naționalei, Alexandru Crețu, jucătorul lui NK Maribor, care se află momentan pe locul 2 cu 8 puncte, după 4 etape, la 2 puncte distanță de liderul Mura. Maribor va juca cu Tabor Sezana, sâmbătă de la 16:30.

Mircea Lucescu și Marius Șumudică rămân cei mai importanți antrenori român din străinătate. Dacă Marius Șumudică și mica lui legiune română de la Gaziantep se luptă cu bașkanii turci să îl transfere pe Denis Alibec și să asigure un buget de transferuri prin care să poată rămână în prima ligă din Turcia, iar o victorie în deplasarea de la Goztepe, poate schimba atmosfera la echipă. Mircea Lucescu vrea să câștige campionatul în Ucraina cu Dinamo Kiev, iar urmăorul pas către acest obiectiv este meciul cu Mynai din deplasare, sâmbătă de la ora 14:00.

ADVERTISEMENT