Sport

Weekend turbulent în handbalul feminin! Rapid, noua favorită la titlu! Trei formaţii din România, în grupele European League

A fost un weekend turbulent în handbalul feminin, ultimul din acest an. Rapid este noua favorită la titlu în Liga Naţională. Trei formaţii din România vor evolua în grupele European League.
22.11.2021 | 13:38
Weekend turbulent in handbalul feminin Rapid noua favorita la titlu Trei formatii din Romania in grupele European League
Weekend turbulent în handbalul feminin! Rapid, noua favorită la titlu! Trei formaţii din România, în grupele European League. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ultimul weekend al echipelor de club de handbal feminin din 2021 a fost unul cu multe evenimente. S-au jucat meciuri în Liga Naţională, preliminariile European League şi grupele Champions League.

Weekend turbulent în handbalul feminin! Rapid, noua favorită la titlu

Pe plan intern, Rapid Bucureşti şi-a consolidat primul loc şi devine favorită la titlu. Echipa antrenată de Carlos Viver s-a impus la Baia Mare cu 32-28 şi se desprinde în clasament la cinci puncte.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti, SCM Râmnicu Vâlcea şi Dunărea Brăila sunt la cinci puncte distanţă de lider. Vâlcencele au avut şansa să urce pe locul doi, însă au pierdut duelul cu Zalăul lui Tadici, la mijlocul săptămânii trecute.

Rapid a obţinut opt victorii şi a suferit o singură înfrângere până acum, în Liga Naţională. Giuleştencele au pierdut duelul cu CSM Bucureşti, însă în afară de această sincopă, au mers perfect pe plan intern.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti nu a avut startul de sezon dorit, nici în campionat, dar nici în Liga Campionilor. Echipa lui Adi Vasile a suferit două înfrângeri în campionat: 30-31 cu SCM Râmnicu Vâlcea şi 25-27 cu Dunărea Brăila. Echipa a mai pierdut două puncte importante în deplasarea de la Buzău, cu Gloria, meci încheiat la egalitate: 22-22.

Clasament Liga Naţională: 

Clasament Liga Naţională de handbal feminin
Clasament Liga Naţională de handbal feminin

CSM Bucureşti, victorie mare cu Ferencvaros în Liga Campionilor!

“Tigroaicele” au obţinut o victorie importantă în weekend, în Liga Campionilor. CSM Bucureşti şi-a luat revanşa cu Ferencvaros şi a învins cu 27-21, urcând până pe locul patru în grupa A din competiţie.

ADVERTISEMENT

Echipa din capitală a avut mult ghinion în meciurile din Champions League, suferind trei înfrângeri la diferenţă de un gol, din cauza faptului că nu au putut să gestioneze avantajul pe care l-au avut până în final: 21-22 cu Esbjerg, 29-30 cu Brest şi 30-31 cu Ferencvaros (tur).

Clasament EHF Champions League:

Clasament grupa A din EHF Champions League
Clasament grupa A din EHF Champions League

Trei formaţii din România, calificate în grupele EHF European League!

În weekendul trecut, trei echipe din România au jucat meciurile decisive pentru calificarea în grupele EHF European League. Minaur Baia Mare, echipa care a câştigat bronzul la ediţia trecută, era calificată direct.

ADVERTISEMENT

Măgura Cisnădie şi SCM Râmnicu Vâlcea au reuşit să obţină calificarea după ce au învins Debrecen (25-21) şi Bera Bera (29-27). Din păcate, Gloria Buzău a scos doar un egal în returul cu Storhamar (26-26) şi a pierdut calificarea după ce norvegiencele s-au impus în tur cu 31-27.

Astfel, România va fi reprezentată în grupele EHF European League de Măgura Cisnădie, SCM Râmnicu Vâlcea şi Minaur Baia Mare. Meciurile vor începe din luna ianuarie a anului viitor.

Naţionala României se reuneşte pentru Campionatul Mondial

În această săptămână, naţionala României va efectua un stagiu de pregătire la Bucureşti pentru pregătirea Campionatului Mondial, care va începe pe data de 1 decembrie, în Spania. “Tricolorele” sunt în grupă cu Norvegia, Kazahstan şi Iran.

  • 3 echipe are România în grupele EHF European League
  • 5 puncte avans are Rapid în Liga Naţională

 

ADVERTISEMENT