Sport

Weekend-ul despărțirilor. Fotbaliști legendari și-au luat rămas bun de la echipele unde au jucat

Weekend-ul ce abia s-a încheiat a fost unul plin de emoție în marile campionate, o serie de fotbaliști uriași luându-și la revedere de la fani și de la echipele pe care le-au reprezentat cu succes.
16.05.2022 | 20:15
Weekendul despartirilor Fotbalisti legendari siau luat ramas bun de la echipele unde au jucat
Weekend-ul ce abia s-a încheiat a fost unul plin de emoție în marile campionate, o serie de fotbaliști uriași luându-și la revedere de la fani și de la echipele pe care le-au reprezentat cu succes. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fie că vorbim de Bundesliga, La Liga, Premier League sau Serie A, momentele emoționante nu au lipsit, iar suporterii și-au aplaudat pentru ultima oară idolii.

Fotbaliști de renume s-au despărțit de formațiile lor în weekend

Weekend-ul în care fotbaliști de legendă s-au despărți de cluburile unde au scris istorie a început sâmbătă în Germania și l-a avut în prim-plan pe atacantul Borussiei Dortmund, Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Superstarul norvegian, care a semnat deja un contract pe 5 sezoane cu Manchester City, a jucat ultimul meci în tricoul ”galben-negrilor” și și-a încheiat aventura de doi ani și jumătate în Bundesliga cu un gol din penalty în partida cu Hertha Berlin.

Deși nu a câștigat decât o Cupă a Germaniei în 2021, Haaland este unul dintre cei mai prolifici jucători care au călcat pe Signal Iduna Park, el reușind să marcheze 86 de goluri în 89 de meciuri și lasă, astfel, o povară grea urmașilor săi.

ADVERTISEMENT

Luis Suarez, momente emoționante pe Wanda Metropolitano

Deși este departe de a fi o legendă a celor de la Atletico Madrid, Luis Suarez a avut și parte de o despărțire emoționantă de fanii ”colchonero”. Uruguayanul a părăsit cu lacrimi în ochi stadionul Wanda Metropolitano, după meciul cu Sevilla, ultimul jucat acasă în acest sezon de formația lui Diego Simeone.

Tehnicianul argentinian a dat lovitura în urmă cu doi ani când a pus mâna pe marele atacant, după ce Barcelona l-a aruncat ca pe o măsea stricată. Uruguayanul a fost om de bază în sezonul trecut și cele 21 de goluri ale sale au cântărit decisiv în câștigarea titlului de către Atletico.

ADVERTISEMENT

Fanii nu au putut uita acest lucru și la momentul despărțirii au fost alături de uruguayan. ”Mulțumim, Lucho, că ne-ai făcut campioni”, a fost banner afișat de suporterii madrileni pentru Luis Suarez.

Fanii lui West Ham și-au luat la revedere de la căpitan

Ajuns la 35 de ani, mijlocașul lui West Ham United, Mark Noble, a decis să-și încheie cariera la finalul acestui sezon, iar fanii l-au sărbătorit cum se cuvine la partida cu Manchester City, ultima jucată pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu a câștigat niciun trofeu alături de ”ciocănari”, Noble este o ”icoană” în viziunea suporterilor de pe London Stadium pentru faptul că a rămas loial clubului până la sfârșitul carierei. Iar aplauzele primite minute în șir din partea spectatorilor l-au emoționat până la lacrimi pe căpitanul lui West Ham.

Și ca totul să se încheie așa cum trebuie, deși meciul avea o miză uriașă, managerul David Moyes a decis să-l arunce în teren pe Mark Noble în minutul 77. Fanii au izbucnit în urale pentru că au avut ocazia să-și mai vadă idolul pe teren pentru câteva minute.

Lacrimile lui Insigne pe stadionul idolului său

Unul dintre cele mai emoționante momente ale acestui weekend a avut loc în Serie A, acolo unde campionul european Lorenzo Insigne a jucat ultimul meci în fața fanilor lui Napoli, echipă pentru care a evoluat întreaga sa carieră.

Micuțul atacant de 30 de ani și-a încheiat reprezentația pe stadionul ce poartă numele idolului său, Diego Armando Maradona, cu un gol din penalty, iar în momentul în care antrenorul Luciano Spalletti a decis în finalul jocului să-l înlocuiască a primit un stading ovation.

Vizibil emoționat la despărțirea de fanii săi, Insigne a izbucnit în lacrimi. Din sezonul viitor, el a ales să meargă în MLS urmând să îmbrace tricoul formației FC Toronto și va fi cel mai bine plătit jucător din liga nord-americană.

Și aceste momente emoționate vor continua și în această seară. Două dintre starurile lui Juventus Torino, Giorgio Chiellini și Paulo Dybala, vor juca ultimul lor meci în fața propriilor fani. Legendarul fundaș a decis să lase locul celor mai tineri, în timp ce argentinianul se află la final de contract și a decis să-și încerce norocul în altă parte.

ADVERTISEMENT