Sport

26 de goluri și scoruri incredibile în cele opt derby-uri jucate duminică. Messi, Mbappe și Neymar, dezamăgitori la Marseille

Duminică a fost o zi plină de derby-uri în Europa. S-au marcat multe goluri și s-au înregistrat câteva rezultate incredibile.
24.10.2021 | 22:25
26 de goluri si scoruri incredibile in cele opt derbyuri jucate duminica Messi Mbappe si Neymar dezamagitori la Marseille
ADVERTISEMENT
24-10-2021
20:34

Leo Messi, oprit de un fan al lui Marseille în timpul unui contraatac

Leo Messi a făcut un meci slab în pimul “Le Classique” din carieră. Atât de slab, încât a fost oprit din acțiune chiar și de un fan al gazdelor. 

În minutul 72, Messi a pornit o fază periculoasă de contraatac și PSG putea da lovitura. Doar că fostul star al Barcelonei a fost prins din urmă de un fan al lui Marseille, care intrase pe teren. Messi a decis să oprească acțiunea, spre deliciul “ultrașilor” lui OM. Partida a fost reluată după câteva minute.

24-10-2021
18:09

Goluri pe bandă rulantă în super derby-urile de duminică

Duminică, 24 octombrie
FINAL: FC Barcelona – Real Madrid 1-2 (Aguero 90+7 / Alaba 32, L. Vasquez 90+4). Detalii
Video cu cele mai importante faze ale partidei
FINAL: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven 5-0 (Berghuis 19, Haller 56, Antony 66, Klassen 76, Tadic 90+2)
FINAL: Manchester United – FC Liverpool 0-5 (Keita 5, Jota 13, Salah 39, 45+5, 50). Detalii
FINAL: AS Roma – Napoli 0-0
FINAL: Zenit Sankt Petersburg – Spartak Moscova 7-1 (Amzoun 21, 36, Claudinho 28, Mostovoy 45, 56, Dzyuba 79, Erokin 88 / Promes 54)
FINAL: Olympiakos – PAOK Salonic 2-1 (Camara 22, Masouras 31 / Murg 81)
FINAL:  Inter Milano – Juventus 1-1 (Dzeko 19 / Dybala 89). Detalii
FINAL: Olympique Marseille – PSG 0-0

Marseille – PSG, echipe de start
  • Marseille și PSG, câte un gol de fiecare anulat în prima parte, pentru ofsaid

De la marele El Clasico și până la duelul de foc dintre Manchester United și Liverpool, bătrânul continent este cu ochii pe aceste dueluri pasionante.

Vor fi și trei partide în care vom avea și români. Este vorba de Inter – Juventus, Beșiktaș – Galatasaray și Olympiakos – PAOK Salonic. Cea din Turcia este programată luni, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

El Clasico cu stadionul plin

Ziua de duminică este plină de meciuri tari, iar totul începe cu marele El Clasico dintre Barcelona și Real Madrid. Catalanii sunt într-o postură delicată din cauza rezultatelor modeste și a faptului că situația financiară de la club este una explozivă.

Marele avantaj al formației lui Ronald Koeman îl reprezintă faptul că nu mai există niciun fel de restricții din cauza Covid-19 și spectatorii pot umple iarăși Camp Nou până la refuz, așa cum se întâmpla de fiecare dată la El Clasico.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zile înaintea ultimului El Clasico din 2021, presa din Catalonia a aruncat o bombă pe piaţă. Impresarul lui Ousmane Dembele l-a propus pe fotbalist la Real Madrid, în condiţiile în care contractul francezului cu Barcelona se apropie de final.

United, prestații modeste înainte de jocul cu Liverpool

Tot duminică, de la ora 18:30, Premier League programează marele duel dintre Manchester United și Liverpool. ”Cormoranii” sunt într-o formă de invidiat, fiind neînvinși în actualul sezon, dar în astfel de meciuri forma de moment este eclipsată de dorința fotbaliștilor.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că ”diavolii roșii” nu traversează cel mai bun moment, chiar dacă au reușit o ”remontada” în partida cu Atalanta Bergamo din Champions League, însă Cristiano Ronaldo arată o formă de invidiat și asta ar trebui să-i facă să tremure pe oamenii lui Jurgen Klopp.

Tot duminică se joacă și Derby d’Italia: Inter Milano – Juventus. Rămase în urmă față de Napoli și Milan, ultimele două campioane din Serie A sunt cu gândul doar la victorie pentru a reveni cu șanse reale în lupta pentru ”scudetto”. Ionuț Radu va fi rezerva lui Samir Handanovic pentru postul de portar la gazde.

ADVERTISEMENT

Cicâldău și Moruțan, la primul derby în Turcia

În Ligue 1 este derby-ul marilor orgolii. Și asta pentru că vulcanicul stadion Velodrome din Marsilia sosește marea rivală PSG. Este un meci de tradiție în Franța, dar care în ultimii ani s-a tradus într-o întâlnire între David și Goliath, după ce parizienii au făcut investiții masive.

Primii români implicați în derby-urile din aceste zile sunt antrenorul Răzvan Lucescu și atacantul Alexandru Mitriță, PAOK Salonic urmând să joace pe terenul rivalei Olympiakos. Este un joc de maxim interes, mai ales că cele două se află în fruntea clasamentului, echipa românilor având un punct mai puțin.

Seria întâlnirilor de foc se încheie luni, 25 octombrie, cu duelul Beșiktaș – Galatasaray, din etapa a 10-a a campionatului Turciei. Va fi primul derby pentru românii Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan, ajunși în această vară la formația pregătită de Fatih Terim.

ADVERTISEMENT