Weekend cu ninsori şi viscol! Rafalele de vânt vor depăşi 70 de km/h

Filon Stan   
în Stirea zilei
19/01/2018, 19:45
Weekend cu ninsori şi viscol! Rafalele de vânt vor depăşi 70 de km/h

Meteorologii au emis o informare de ninsori însemnate cantitativ pentru zonele montane, Maramures şi Transilvania, şi precipitaţii mixte în Moldova, gheţuş, polei, care intră în vigoare de vineri seara de la ora 20:00. De asemenea, de sâmbătă precipitaţile se mută în sud.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (19/20 ianuarie) în zonele montane va ninge, local mai însemnat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă. În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitaţii mixte şi local se va forma gheţuş sau polei.

Weekendul vine cu ninsori şi viscol în toată ţara

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, 20 ianuarie aria precipitaţiilor se va extinde în sud şi sud-est; în Muntenia şi în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie şi lapoviţă la început, iar în cursul serii şi al nopţii predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă în medie de 4…8 cm, local în jurul a 10 cm. În zona montană, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, temporar va ninge.

Vântul se va intensifica în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud şi sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea. Începând din a doua parte a zilei de duminică, 21 ianuarie, aria precipitaţiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor şi treptat vor predomina ninsorile. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Închide ×