Sport

Wembley a picat din nou examenul de securitate! Imagini incredibile de la finala Champions League! 53 de persoane au fost arestate. Video

Nu au lipsit incidentele la finala UEFA Champions League, iar 53 de persoane au fost arestate, în urma forțării pătrunderii pe „Wembley” fără bilet
02.06.2024 | 12:45
Wembley a picat din nou examenul de securitate Imagini incredibile de la finala Champions League 53 de persoane au fost arestate Video
53 de persoane arestate pe Wembley. Sursă foto:colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

„Wembley” a fost sâmbătă, 1 iunie, casa finalei UEFA Champions League, deși a fost o mobilizare generală a forțelor de ordine, incidentele nu au lipsit și 53 de persoane au fost arestate.

„Wembley”, din nou „sub asalt”! 53 de persoane au fost arestate la finala UEFA Champions League

Finala UEFA Champions League desfășurată pe „Wembley” a fost puțin umbrită de incidentele de pe lângă stadion, unde mai multi suporteri au încercat să pătrundă cu forța pe arenă, deși nu aveau bilet. VIDEO

ADVERTISEMENT

Cu puțin timp înainte fluierului de start, mai mulți suporteri au încercat să pătrundă cu forța pe la intrarea „Club Wembley entrance”, însă forțele de ordine au intervin promt și nu au permis ca acest lucru să se întămple.

Securitatea a fost pusă sub semnul întrebării și la începutul partidei, unde mai mulți fani au pătruns și au întrerupt partida preț de câteva minute.

ADVERTISEMENT

Forțele de ordine au transformat „Wembley” într-o adevărată fortăreață, investindu-se 5.000.000 de lire în pază și protecție, cu scopul de a nu se repeta „ziua rușinii” de la finala Euro 2020, dintre Anglia și Italia.

La finala Euro 2020 dintre Anglia și Italia mai mulți suporteri, stewarzi și inclusiv tatăl finalistului Harry Maguire au fost răniți de suporterii care voiau să pătrundă în stadion, dar fără a avea bilet. Finala de atunci de pe Wembley s-a disputat în condiții speciale, meciul s-a disputat în pandemia de Covid-19, iar numărul spectatorilor care puteau asista a scăzut cu 25.000.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au arestat 53 de persoane în acea zi, 19 polițiști au fost răniți, iar evenimentele de atunci au fost denumite „The Attack on Wembley” (Atacul asupra Wembley), marcând o zi neagră în istoria fotbalului englez.

Consumul de alcool a fost interzis în jurul stadionului, mai mulți câini special pregătiți au verificat zona, 2500 de stewarzi au fost mobilizați (mai mulți ca oricând pe Wembley) și alți 2000 de polițiști s-au ocupat ca lucrurile să se desfășoare firesc.

ADVERTISEMENT
Stadion
Planul forțelor de ordine pentru a proteja stadionul.

Real Madrid – Borussia Dortmund în finală

Ultimul act al compețitiei a fost de „vis” pentru iubitorii sportului „rege”, atât Borussia Dortmund, cât și Real Madrid au oferit un spectacol de zile mari.

Băieții lui Edin Terzić au dominat copios la capitolul ocazii în prima repriză, ratând niște situații perfecte prin Adeyemi și inclusiv Füllkrug a avut o bară. Îm repriza a doua au avut și un gol anulat, la scorul de 2-0 pentru „galactici”.

Repriza a doua a aparținut Realului, „Los Blancos” arătând iar că au în ADN câștigarea celui mai mare trofeu european, anume UEFA Champions League, prin reușitele lui Dani Carvajal și Vinicius, impunându-se cu un sec 2-0.

Real Madrid ajunge astfel la 15 trofee de Liga Campionilor din 18 finale posibile, ultima finală pierdută datând din 1981. Gruparea din Germania ajunge astfel la a treia prezență într-o finală la „masa bogaților”, după triumful din 1997, au urmat două finale pierdute pe „Wembley”, în 2013 cu Bayern Munchen și în acest sezon cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită