Sport

Wembley, „fortăreață de oțel” la finala Champions League: 5.000.000 de lire investite în pază și protecție la Real Madrid – Borussia Dortmund

Wembley va găzdui finala Champions League, stadionul urmând să fie apărat asemeni unei fortărețe de forțele de ordine prezente la meci
01.06.2024 | 15:13
Wembley fortareata de otel la finala Champions League 5000000 de lire investite in paza si protectie la Real Madrid  Borussia Dortmund
Wembley se transformă într-o fortăreață pentru finala Champions League. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Finala Champions League din acest an se va disputa pe stadionul „Wembley”, arena e pregătită să se apere precum unei fortărețe de fanii care vor să pătrundă fără bilet.

Wembley – o „fortăreață de oțel” la finala Champions League

Stadionul „Wembley” din Londra se pregătește să-i primească pe fanii finalistelor Real Madrid și Borussia Dortmund, iar pentru acest meci s-a făcut o întreagă mobilizare a forțelor de ordine, pentru a se evita evenimentele neplăcute de la finala Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Fanii fotbalului așteaptă cu sufletul la gură ultimul act al cele mai importante competiții UEFA, peste 5.000.000 de lire au costat pregătirile stewarzilor și a polițiștilor pentru finală.

La finala Euro 2020 dintre Anglia și Italia mai mulți suporteri, stewarzi și inclusiv tatăl finalistului Harry Maguire au fost răniți de suporterii care voiau să pătrundă în stadion, dar fără a avea bilet. Finala de atunci de pe Wembley s-a disputat în condiții speciale, meciul s-a disputat în pandemia de Covid-19, iar numărul spectatorilor care puteau asista a scăzut cu 25.000.

ADVERTISEMENT
Scandal fani
Fanii la finala Euro 2020

Autoritățile au arestat 53 de persoane, 19 polițiști au fost răniți, iar evenimentele de atunci au fost denumite „The Attack on Wembley” (Atacul asupra Wembley), marcând o zi neagră în istoria fotbalului englez.

Pentru a nu se repeta evenimentele nefericite de la finala Euro, autoritățile dispun de peste 2500 de stewarzi prezenți la meci, alcoolul nu va putea fi consumat în apropierea stadionului, pentru a combate consumul de droguri, polițiștii vor efectua raiduri cu mai mulți câini special pregătiți, pentru a pătrunde pe stadion, un fan va fi nevoit să treacă de trei ori prin filtrele stewarzilor.

ADVERTISEMENT
Stadion
Paza de pe Wembley

Real Madrid vs Borussia Dortmund pe Wembley

Finala Champions League din acest an va avea loc pe stadionul „Wembley”, din Londra, sâmbătă 1 iunie, unde Real Madrid și Borussia Dortmund se vor duela pentru cel mai mare trofeu european.

Stadionul „Wembley” din Londra se pregătește să găzduiască a 8-a finală de Champions League, record all-time, pe locul secund fiind alte 5 stadioane, pe care s-a susținut actul final al „Cupei Bogaților” de câte 4 ori.

ADVERTISEMENT

În ciuda celor 14 trofee cucerite de Real Madrid (record all-time), echipa antrenată de Carlo Ancelotti nu a mai disputat niciodată o finală în Anglia. Borrusia Dortmund a jucat ultima finală de Champions League pe legendarul stadion, însă fără succes, în 2013 fiind învinși chiar de rivala Bayern Munchen.

Finalistele s-au mai întâlnit de 15 ori până acum, „Los Blancos” câștigând 6 partide, iar gruparea din Germania s-a impus de 3 ori, totodată s-au înregistrat și 6 rezultate de egalitate.

ADVERTISEMENT