Fotbal international

SPECIAL FANATIK. Arsene, final la Arsenal? “Iese război CIVIL!”

Arsene Wenger ar putea să pună capăt aventurii de 21 de ani la Arsenal. Foarte multe personalităţi ale fotbalului englez îi recomandă francezului o ieşire la pensie. Cît mai rapidă, cât...
21.02.2017 | 00:06
SPECIAL FANATIK Arsene final la Arsenal Iese razboi CIVIL

Arsene Wenger ar putea să pună capăt aventurii de 21 de ani la Arsenal. Foarte multe personalităţi ale fotbalului englez îi recomandă francezului o ieşire la pensie. Cît mai rapidă, cât încă mai există decenţă!

Graeme Souness, fost antrenor la Liverpool, Newcastle, Torino şi Galatasaray, a declarat că lucrurile ar putea deveni urâte pentru Arsene Wenger în caz că pierde şi meciul retur cu Bayern Munchen. Nu mai poate fi vorba despre calificare în faza următoare a Ligii. “Dacă nu pleacă, poate ieşi război civil la Arsenal în sezonul următor!”, spun cei care-i cer să plece. Wenger încă nu spune clar dacă rămâne. Deocamdată, 2-0 la Sutton în Cupă şi… respiră!

Allegri este favorit să-l înlocuiască

Contractul lui Wenger expiră în vara acestui an şi niciuna dintre părţi nu şi-a exprimat încă dorinţa de a semna o prelungire. Conform presei engleze, favorit pentru a-l înlocui pe Wenger este Massimiliano Allegri, antrenorul lui Juventus. Allegri este la Juventus din 2014 şi a câştigat deja două titluri cu Juventus. Mai are contract pînă în 2018, dar ar putea ajunge la un acord pentru a pleca din vară, chiar dacă oficialii campioanei Italiei nu ar agrea o despărţire. Allegri le-ar fi transmis celor de la Arsenal că le va da un răspuns clar în luna martie.

Arsenal nu înseamnă Arsene Wenger. Nu este unul şi acelaşi lucru!

Despărţirea dintre Arsene Wenger şi Arsenal era anticipată cu mult timp înainte de dezastrul cu Bayern Munchen, din Liga Campionilor. În toamna lui 2016, un oficial al clubului dădea de înţeles că este ultimul an al lui Wenger la cârma echipei londoneze. ”Arsenal nu înseamnă Arsene Wenger. Nu este unul şi acelaşi lucru. El ştie foarte bine că decizia este una mutuală în cea ce priveşte prezenţa sa la Arsenal”, declara Ivan Gazidis, directorul executiv al lui Arsenal.

Ce spun oamenii de fotbal din Anglia

”Este un geniu, iar echipa are un joc plăcut ochiului. Fotbalul înseamnă să cîştigi trofee. A luat doar o Cupă a Angliei în ultimii 12 ani… Jucătorii au auzit prea mult aceeaşi voce în vestiar” (Jamie Redknapp)

”Cred că ar trebui să plece la sfârşitul anului când îi expiră înţelegerea cu Arsenal. Eu cred că ar trebui să rămână în fotbalul englez. Poziţia cea mai bună pentru el ar fi cea de selecţioner al Angliei”, (Robbie Fowler)

”Este timpul pentru o schimbare la Arsenal. Wenger şi-a lăsat amprenta asupra clubului, dar n-a câştigat mai nimic important. Nu aş fi suprins dacă nu ar vrea să plece” (Alan Smith)

”Dacă nu se va califica mai departe în Cupa Angliei, Wenger, fără îndoială, va pleca la sfîrşitul sezonului. Poate să rămână la echipă doar dacă trece de Bayern Munchen şi câştigă Cupa” (Martin Keown)

Nu am văzut niciodată o mare echipă jucând atât de slab. La Arsenal, fotbaliştii par că nu-şi mai iau antrenorul în serios” (Oliver Kahn)

Ce spun ziariştii

“Arsene Wenger e un om dărâmat. Se apropie sfârşitul” (John Cross, Daily Mirror)

“Sunt convins că într-o lună sau două managerul îşi va anunţa plecarea, pentru că el s-a gândit mereu la club. Oricum, nu va putea alege. Dacă refuză, va fi război civil pe Emirates” (Henry Winter, The Times)

Bye, bye Wenger” (The Sun, după Bayern – Arsenal 5-1)

“Ştiu sigur că voi mai antrena încă 4 ani din vară. La Arsenal sau în altă parte! Totuşi, vreau să am garanţia că Arsenal va fi în mâini sigure” (Arsene Wenger)