Fotbal intern

Wesley, prezentat OFICIAL: “Cu Gigi liber, jucam la Steaua ACUM, nu la CSMS Iaşi!”

UDPATE / Contactat de FANATIK.RO, preşedintele lui CSMS, Florin Prunea, a vorbit despre transferul golgheterului brazilian: "Am avut mai multe discuţii cu Wesley şi ne-am dorit foarte mult ca el...
28.07.2014 | 13:00
Wesley prezentat OFICIAL Cu Gigi liber jucam la Steaua ACUM nu la CSMS Iasi

UDPATE / Contactat de FANATIK.RO, preşedintele lui CSMS, Florin Prunea, a vorbit despre transferul golgheterului brazilian: “Am avut mai multe discuţii cu Wesley şi ne-am dorit foarte mult ca el să vină la noi. A acceptat fiindcă a mai lucrat cu Marius Lăcătuş, cunoaşte bine şi oraşul. A fost încîntat să joace la Iaşi. Salariul său nu va fi mai mare decît ale celorlalţi jucători, va fi unul normal, în bugetul echipei. El nu a venit pentru bani aici, ci să facem performanţă împreună. La noi performanţa se plăteşte! A făcut primul antrenament cu noi, stă bine fizic. Aşteptăm să vină cartea verde şi apoi Marius va decide începînd de cînd să se bazeze pe el”. 

UPDATE / Wesley a semnat cu CSMS Iaşi şi a fost prezentat oficial luni dimineaţă. Brazilianul este jucătorul Iaşiului pentru următorul sezon, avînd posibilitatea de prelungire a angajamentului.

phpThumb_generated_thumbnailjpg

Într-un campionat în care favorite se anunţă a fi tot Steaua, Astra, Petrolul şi chiar Dinamo, cea mai rezonantă lovitură pe piaţa transferurilor a dat-o una dintre echipele proaspăt promovate în Liga I. CSMS Iaşi a reuşit să-l convingă pe cel mai bun străin din istoria României, Wesley Lopes, să revină în ţara noastră la doar un an după ce Steaua eşuase în eterna tentativă de a-l convinge pe brazilian să joace în Ghencea. Fotbalistul care în noiembrie va împlini 34 de ani a analizat pentru FANATIK.ro termenii revenirii sale în Liga I şi face o dezvăluire interesantă despre cum s-a ratat transferul la Steaua în vara lui 2013.

Wesley, ai revenit în Liga I. Cum te simţi?
–  Cînd o să semnez contractul, atunci pot să vorbesc mai multe, dar pînă atunci aş prefera să stau liniştit.

Da, dar n-ai fi venit în România dacă lucrurile nu erau aproape clare…
– Asta e adevărat. Am vorbit cu preşedintele de la Iaşi (n.r. – Florin Prunea), eu sînt mulţumit, ei sînt mulţumiţi, deci nu sînt probleme. Mîine (n.r. – luni) semnez!

„E normal că vreau să lucrez iar cu Lăcătuş”

FOTBAL:FC UNIREA URZICENI-FC VASLUI 1-2,LIGA 1 (16.10.2009)

A contat mult faptul că antrenor este Marius Lăcătuş?
– Normal! Am lucrat cu el bine la Vaslui şi am rămas prieteni buni şi apoi, am mai vorbit la telefon, am ţinut legătura. Este un om bun şi m-am înţeles foarte bine cu el. E normal să vrei să munceşti cu oameni pe care îi cunoşti. Oricum, eu m-am simţit foarte bine la voi în ţară.

Deci ţi-ai dorit o revenire în România?
– Da, oamenii mi-au arătat multă iubire aici şi mereu am simţit că sînt răsplătit pentru munca mea. Îmi pare bine că nu contează pentru cine am jucat, că toţi oamenii au arătat că mă apreciază pentru ce fac pe teren şi eu pentru asta joc.

„Nu am probleme cu FIFA!”

wesley arabi

Deci eşti un fel de reprezentat al principiului brazilian „Joga Bonito”…
(Rîde zgomotos) – Da, da, exact! Cel mai important lucru la sportul ăsta e să faci tot ce poţi pentru echipa ta şi pentru spectatori. De asta intrăm pe teren.

Ţi-ai rezolvat problemele pe care le aveai cu arabii la Al Hilal? S-a scris mult despre asta în România.
– S-au rezolvat de mult timp. Oricum, au apărut multe prostii şi nu ştiu de ce. Să fie clar: nu există nicio problemă cu FIFA sau altceva. Sînt liber să joc oriunde!

„Sînt mulţi care vor să fie mai importanţi ca fotbaliştii şi fanii”

Crezi că Gigi Becali o să se supere cînd va vedea că o să joci la Iaşi? Te-a dorit mult…
– Poate, nu ştiu. Sincer? Acum pe mine mă interesează Iaşiul şi ce voi face acolo. Chiar e problema lui…

S-a spus vara trecută că, dacă el nu ar fi fost la închisoare ai fi semnat cu Steaua. E adevărat?
– Dacă Gigi era liber , cred că da, că aş fi jucat la Steaua. Dar a trecut. Ştii cum e? În jurul echipelor sînt mulţi oameni care vor să fie mai importanţi ca fotbaliştii. Preşedinţi, directori. Şi nu doar în România. Aşa e şi în Brazilia, şi în Europa, şi în Asia. Ei uită un lucru, că fotbalul e jucat de fotbalişti pentru spectatori. Noi şi fanii sîntem cei mai importanţi. Dar asta e. Nu vreau să vorbesc de Steaua, ce a fost a fost.

Ai vorbit de spectatori. Cîte goluri le promiţi fanilor din Iaşi?
– Aaa! Nu, nu vreau să promit, pentru că ştiţi cum sînt eu, niciodată nu am zis vreunui coleg să-mi paseze mie sau se se facă jocul pentru mine. Nu! Eu sînt într-o echipă şi mereu muncesc să cîştigăm. Că marchez eu sau o fac colegii mei, important e să dăm cît mai multe goluri. Dacă vom munci bine, o să dea şi Wesley nişte goluri… (Rîde)
62 de goluri a marcat Wesley pentru Vaslui în Liga I, cele mai multe pentru un străin

37 de goluri în 44 de meciuri a înscris brazilianul în sezonul 2011-12 pentru Vaslui, ultimul şi cel mai bun în Moldova

Vezi mai jos cîteva videoclipuri cu o parte din golurile marcate de Wesley în întreaga carieră:

 P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: