Premier League

Wesley Moraes lucra la 16 ani în fabrică şi a fost dorit de Gigi Becali la FCSB! Povestea de Hollywood a celui mai scump transfer din istoria lui Aston Villa! Video

23.07.2019 | 09:31
Wesley Moraes lucra la 16 ani in fabrica si a fost dorit de Gigi Becali la FCSB Povestea de Hollywood a celui mai scump transfer din istoria lui Aston Villa Video

Wesley Moraes este cel mai scump transfer din istoria lui Aston Villa, iar fotbalistul brazilian are o poveste demnă de Hollywood. În această vară, formaţia nou-promovată în Premier League a plătit 22.000.000 de euro ca să-l aducă de la Club Brugge, devenind cel mai scump jucător cumpărat de echipa de pe “Villa Park”.

Wesley Moraes, cel mai scump transfer din istoria lui Aston Villa, a trăit drama vieţii la 9 ani

Wesley Moraes, fotbalistul adus în această vară de Aston Villa, a avut probleme încă de la naştere. Brazilianul s-a născut având un picior mai scurt cu trei centimetri decât celălalt. Tatăl jucătorului a fost cel care l-a dus la fotbal, însă a decedat din cauza unei tumori pe creier când puştiul avea 9 ani. Tragedia i-a infleunţat viaţa, iar visul acestuia a fost să ajungă fotbalist, la fel ca părintele său, care jucase în ligile inferioare din Brazilia.

La 16 ani, Wesley Moraes a devenit tată. Fiul Yan şi fiica Maria s-au născut după ce fotbalistul a avut relaţii cu două femei diferite. În acelaşi timp se antrena cu formaţia de juniori a clubului Itabuna. Pentru că avea doi copii de întreţinut, viitorul jucător al lui Aston Villa s-a angajat într-o fabrică, unde câştiga puţin peste 100 de dolari pe lună.

Wesley Moraes, cel mai scump transfer din istoria lui Aston Villa
Wesley Moraes, cel mai scump transfer din istoria lui Aston Villa

S-a antrenat cu Atletico Madrid, dar a semnat cu Trencin. A făcut senzaţie cu FCSB

În vara anului 2015, la 19 ani, Wesley Moraes a plecat în Europa şi a încercat să convingă mai multe echipe că poate fi un fotbalist de viitor. Atletico Madrid i-a oferit un trial, însă brazilianul nu i-a convins. Au urmat probe la AS Nancy şi Evian, dar niciuna dintre echipe nu i-a oferit un contract de profesionist. În iulie 2015, atacantul a semnat cu Trencin, după ce oficialii clubului slovac l-au observat în timp ce se antrena cu una dintre echipele franceze.

Primul meci mare l-a făcut pe Arena Naţională. Pe 22 iulie 2015, FCSB primea vizita lui Trencin în manşa retur a turului 2 preliminar din Liga Campionilor. După o victoria cu 2-0 în Slovacia, jucătorii antrenaţi pe atunci de Mirel Rădoi erau favoriţi la calificarea în turul 3. La Bucureşti, brazilianul a înscris de două ori în poarta lui Valentin Cojocaru, iar Trencin a obţinut o victorie istorică în cupele europene, scor 3-2. După meciul de pe Arena Naţională, Mirel Rădoi l-a remarcat pe brazilian, dar suma cerută de slovaci l-a făcut pe Gigi Becali să nu facă mutarea. În ianuarie 2016, Club Brugge l-a transferat după ce a plătit 1.000.000 de euro, suma propusă şi celor de la FCSB. În Belgia, Wesley Moraes a reuşit evoluţii de excepţie, iar în sezonul 2017-18 a primit premiul de cel mai bun tânăr fotbalist din Jupiler League.

Tags: