Demitere în Premier League. Ce record negativ avea antrenorul înlăturat

Sorin Dumitrescu   
în Fotbal international
02/04/2018, 14:47
Demitere în Premier League. Ce record negativ avea antrenorul înlăturat GALERIE FOTO

West Bromwich Albion se poate pregăti de liga a doua. Şi prima mutare făcută de conducerea clubului patronat de omul de afaceri chinez Guochuan Lai este despărţirea de antrenorul Alan Pardew. Acesta a fost instalat în noiembrie 2017 în locul lui Tony Pulls şi în 18 meciuri nu a reuşit decât o singură victorie! Ultimele opt partide au însemnat tot atâtea eşecuri. West Bromwich este lanterna roşie şi se poate considera deja retrogradată.

Mai sunt doar şase etape până la finalul acestei ediţii de Premier League şi WBA se află la o distanţă de zece puncte faţă de primul loc salvator, poziţia a 17-a, deţinut de Crystal Palace (20 de puncte faţă de 30). Matematic mai există şanse de salvare, dar ele sunt doar la acest nivel, pentru că ar însemna ca echipa să câştige tot şi rivalele să se împiedice pe capete. Şi conducerea clubului e realistă să înţeleagă că aventura în Premier League se încheie aici şi că trebuie să pregătească bine sezonul următor de Championship, dacă se doreşte revenirea imediată.

 

Chinezul a dat afară tot ce se putea, plecând de la funcţiile de conducere şi terminând cu stafful tehnic. În locul lui Pardew a fost numit Darren Moore, de la echipa de tineret, acesta neavând nici un obiectiv în afară de a încercă să termine cât mai onorabil mai este posibil acest sezon.

De la WBA provin şi cei care au creat cel mai mare scandal legat de jucători în acst sezon de Premier League, fapta comisă într-un cantonament în Spania de către patru jucători: furtul unui taxi care îi dusese până la un McDonald şi care i-a avut în prim plan pe Gareth Barry, fost internaţional englez, Jack Livermore, internaţional, Boaz Myhill şi Jonny Evans, toţi cu salarii de minim 50.000 de euro săptămânal.

Închide ×