Sport

Premier League, etapa 23. Liverpool, victorie fără emoții în derby-ul cu Everton. Cum arată clasamentul. Video

Etapa 23 din Premier League a adus multe rezultate interesante sâmbătă și duminică. Echipele din Manchester profită de pasul greșit făcut de Arsenal.
13.02.2023 | 21:55
Premier League etapa 23 Liverpool victorie fara emotii in derbyul cu Everton Cum arata clasamentul Video
ADVERTISEMENT
13-02-2023
19:21

Liverpool - Everton 2-0 (Salah 36, Gakpo 49)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Liverpool câștigă la pas Merseyside derby, scor 2-0, cu Everton și urcă pe locul 9 în clasament.

ple

Min. 49 – GOOOL Liverpool!!! Încă un contraatac fulgerător pe traseul Salah – Alexander-Arnold – Gakpo și olandezul dublează avantajul.

Min. 36 – GOOOL Liverpool!!! Contraatac fulger al ”cormoranilor”. Nunez îi pasează lui Salah și acesta înscrie de la 16 metri, profitând și de o ieșire greșită a portarului Pickford. Golul egipteanului a venit la 13 secunde după ce Everton a lovit bara prin Tarkowski. Cu această reușită, Salah a ajuns să fie implicat în 100 de goluri pentru Liverpool pe Anfield Road în Premier League: 71 de goluri și 29 de pase decisive.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Liverpool – Everton.

  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson – Henderson, Fabinho, Bajcetic – Salah, Nunez, Gakpo. Rezerve: Kelleher – Diogo Jota, Elliott, Firmino, Keita, Milner, Phillips, Tsimikas, Van Dijk. Antrenor: Jurgen Klopp.
  • Everton: Pickford – Coleman, Coady, Tarkowski, Mykolenko – Doucoure, Gueye, Onana – McNeil, Iwobi – Simms. Rezerve: Begovic – Davies, Godfrey, Gray, Holgate, Keane, Maupay, Yerry Mina, Vinagre. Antrenor: Sean Dyche.
13-02-2023
16:11

Tottenham l-a pierdut pe Rodrigo Bentancur pentru restul sezonului

Mijlocaşul uruguayan Rodrigo Bentancur va lipsi de pe teren până la finalul sezonului şi pentru minim 6 luni din cauza unei rupturi de ligament încrucişat la genunchi.

Marcator pentru Tottenham în eşecul cu Leicester, de sâmbătă, scor 1-4, mijlocaşul uruguayan a ieşit de pe teren în lacrimi în a doua repriză și va fi suspus unei intervenții chirurgicale. Titular incontestabil de la începutul sezonului, el a marcat cinci goluri pentru Spurs şi a reuşit două pase decisive.

13-02-2023
13:26

Gerrard, favorit să o preia pe Southampton

Southampton s-a despărțit în weekend de antrenorul Nathan Jones, iar favorit pentru înlocuirea sa este Steven Gerrard.

Conform The Sun, fostul internațional englez, demis în octombrie de la Aston Villa, este disponibil să încerce salvarea ”sfinților” de la retrogradare și ar putea ajunge la echipa încă din această săptămână. Interimatul este asigurat de secundul Ruben Selles.

Nathan Jones venise la Southampton în noiembrie, de la Luton Town, înlocuindu-l pe Ralph Hasenthuttl. ”Sfinții” au înregistrat în weekend cea de-a 15-a înfrângere în 22 de etape, scor 1-2 cu Wolverhampton și se află pe ultimul loc în clasament, cu 15 puncte.

13-02-2023
07:15

Erling Haaland e incert pentru derby-ul Arsenal - Manchester City de miercuri

Manchester City a învins clar cu 3-1 pe Aston Villa  în etapa 23 din Premier League, însă antrenorul Pep Guardiola nu are prea multe motive de bucurie. Ba chiar este îngrijorat am putea spune… Asta pentru că norvegianul Erling Haaland, golgheterul formației sale, a părăsit terenul la pauză, acuzând o accidentare.

Încă nu se știe cât de grave sunt problemele medicale ale lui Haaland, dar prezența acestuia pe teren la derby-ul de miercuri cu Arsenal este incertă. “Acum, nu știu dacă o să joace cu Arsenal. A avut o lovitură puternică și nu s-a simțit confortabil. Doctorul nu a vrut să riscăm. Dacă nu e gata, o să joace altcineva”, a spus Pep Guardiola, vizibil îngrijorat, după meciul cu Aston Villa.

12-02-2023
16:05

Manchester City - Aston Villa 3-1 (Rodri 4, Gundogan 39, Mahrez 45+1 / Watkins 61)

Clasament Premier League. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Vezi aici cele mai importante faze ale partidei

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Laporte – Rodri, Gundogan – Mahrez, De Bruyne, Silva, Grealish – Haaland. Rezerve: Akanji, Ake, Alvarez, Foden, Gomez, Lewis, Ortega, Palmer, Phillips. Antrenor: P. Guardiola. 

Aston Villa: Martinez – Digne, Chambers, Konsa, Young – Buendia, Douglas Luiz, Kamara, Ramsey – Watkins, Bailey. Rezerve: Cash, Coutinho, Dendoncker, McGinn, Moreno, Sinisalo, Swinkels, Zych. Antrenor: U. Emery. 

12-02-2023
13:22

Leeds - Manchester United 0-2 (Rashford 80, Garnacho 85)

Vezi toate fazele video importante aici!

FINAL DE MECI. Manchester United câștigă pe final cu Leeds și urcă momentan pe locul 2 în clasamentul din Premier League. 

Min. 85: GOOOL Manchester United! Jucătorii lui Erik ten Hag recuperează mingea, iar Alejandro Garnacho pleacă de unul singur și reușește să înscrie la capătul unei faze individuale. 

Min. 80: GOOOOL Manchester United! Luke Shaw îi pasează lung lui Marcus Rashford, iar atacantul „diavolilor roșii” înscrie cu o lovitură de cap. 

Min. 55: Marcus Rashford a căzut în careu după atacul unui adversar, iar jucătorii lui Manchester United cer lovitură de pedeapsă. 

PAUZĂ. David de Gea a devenit primul portar care a adunat 400 de apariții în Premier League pentru Manchester United. Recordul a fost atins de portarul spaniol la meciul cu Leeds, în etapa 23 din campionat. 

În 2011, internaționalul spaniol s-a transferat de la Atletico Madrid pentru 19 milioane de lire sterline. David de Gea depășește în clasament nume legendare ale lui Manchester United, precum Peter Schmeichel, Edwin van der Sar sau Fabien Barthez. Mai mult, David de Gea este cel mai tânăr portar care a ajuns vreodată la 400 de meciuri din Premier League, la vârsta de 32 de ani și 97 de zile.

Min. 45+1: Brundo Fernandes a ratat dintr-o poziție ideală. Fotbalistul portughez nu a reușit să îl învingă pe Meslier din poziție unu-la-unu. 

Min. 44: Summerville trece de apărarea adversă și șutează din apropierea porții, însă David de Gea respinge spectaculos.

Min. 20: Manchester United bifează prima ocazie de gol. Șutul lui Bruno Fernandes nu nimerește poarta.

Min. 4: Leeds are prima ocazie de gol. Summerville trimite puțin peste poarta lui David de Gea. 

Min. 1: Partida de pe Elland Road a început! Cu o victorie, Manchester United poate urca pe locul 2 în clasamentul din Premier League. 

Leeds: Meslier – Ayling, Koch, Wober, Firpo – McKennie, Adams – Sumerville, Harrison, Gnonto – Bamford. Rezerve: Aaronson, Chilokoa-Mullen, Greenwood, Gyabi, Joseph, Kristensen, Monteiro, Robles, Rutter. Antrenor: M. Skubala. 

Manchester United: D. de Gea – Dalot, Maguire, Shaw, Malacia – Fred, Sabitzer – Rashford, Fernandez, Sancho – Weghorst. Rezerve: Elanga, Garnacho, Heaton, Iqbal, Lindelof, Martinez, Pellistri, Varane, Wan-Bissaka. Antrenor: E. ten Hag. 

12-02-2023
10:37

Southampton l-a dat afară pe Nathan Jones după 1-2 cu Wolves

Southampton a cedat sâmbătă, 1-2, acasă, cu Wolverhampton, și rămâne lanterna roșie în Premier League. A fost al treilea eșec la rând, iar seria negativă l-a costat postul pe managerul Nathan Jones.

Tehnicianul de 49 de ani a rezistat doar 14 etape pe banca tehnică a lui Southampton, perioadă în care a izbutit să-i conducă pe ”Sfinți” la o singură victorie. Chris Cohen și Alan Sheehan au părăsit și ei echipa alături de Jones.

Potrivit comunicatului oficial al clubului, Ruben Selles, care deținea funcția de antrenor principal în mandatul managerului Nathan Jones, va pregăti echipa în perioada următoare. Și o va conduce, de pe bancă, la partida următoare, cu Chelsea.

11-02-2023
11:55

Arsenal - Brentford 1-1, Leicester - Spurs 4-1. Cum arată clasamentul

Clasamentul din Premier League după rezultatele de sâmbătă.

Clasament Premier League. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Clasament Premier League. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Bournemouth – Newcastle 1-1 (Senesi 30 / Almiron 45+2)

Arsenal – Brentford 1-1 (Trossard 66 / Toney 74)

Arsenal - Brentford, echipele de start. Sursă foto: Flashscore.ro
Arsenal – Brentford, echipele de start. Sursă foto: Flashscore.ro

Crystal Palace – Brighton 1-1 (Tomkins 70 / March 63)

Fulham – Nottingham 2-0 (Willian 17, Solomon 88)

Leicester – Tottenham 4-1 (Mendy 23, Maddison 25, Iheanacho 45+4, Barnes 81 / Betancur 14)

Leicester - Spurs, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Leicester – Spurs, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Southampton – Wolverhampton 1-2 (Alcaraz 25 / Bednarek 73 aut., J. Gomes 87)

Vezi aici cele mai importante faze ale partidei

Min. 90+4: Final de meci.

Min. 84: Golul lui Soucek este anulat pentru un ofsaid.

Min. 28: GOOOL West Ham! 1-1! Emerson înscrie în poarta fostei echipe, după o minge aruncată în fața porții lui Kepa.

Min. 12: GOOOL Chelsea! 0-1! Joao Felix pune latul la centrarea perfectă a lui Enzo Fernandez și deschide scorul!

Min. 1: A început partida.

Mudryk și Joao Felix, jucători pentru care Chelsea a plătit sume uriașe, sunt în echipa de start pentru derby-ul cu West Ham.

West Ham - Chelsea, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
West Ham – Chelsea, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

După ce a lăsat pentru o săptămână locul pentru cea mai veche competiție fotbalistică din lume, Cupa Angliei, în faza 16-imilor de finală, Premier League revine în actualitate în weekendul 11-13 februarie cu partidele din cadrul etapei a 23-a. Cele mai interesante meciuri și prin tradiția lor de vechi derbyuri sunt West Ham – Chelsea și FC Liverpool – Everton, deși, nici una dintre cele patru echipe nu este în zona top 4, a locurilor de Champions League!

West Ham – Chelsea și FC Liverpool – Everton sunt derbyurile care captează atenția în etapa 23 din Premier League

Etapa 22 din Premier League are cele mai multe meciuri concentrate, ca de obicei, în ziua de sâmbătă, cu uvertura de la ora 14:30, apoi grosul partidelor de la ora 17:00 și epilogul acestei zile, de la ora 19:30. Duminică se joacă alte două meciuri, de la ora 16 și de la ora 18:30 iar runda se va încheia luni seară cu încleștarea dintre cele două echipe din Liverpool.

ADVERTISEMENT

De departe, deși nu implică, situație rar întâlnită, nici o formație din primele patru, cele mai așteptate meciuri ale etapei 22 din Premier League rămân West Ham – Chelsea, un derby londonez de mare tradiție, de această dată între o echipă gazdă serios amenințată cu retrogradarea și o alta care a cheltuit enorm pentru a construi un lot foarte puternic și a recupera distanța mare față de zona Champions League și derbyul de Libverpool, cu cormoranii având un sezon de coșmar și Everton, luptând din greu pentru supraviețuire.

Sâmbătă, 11 februarie, ora 17:00

  • ora 14:30 West Ham – Chelsea
  • Arsenal – Brentford
  • Crystal Palace – Brighton
  • Fulham – Nottingham
  • Leicester – Tottenham
  • Southampton – Wolverhampton
  • ora 19:30 Bournemouth – Newcastle
ADVERTISEMENT

Duminică, 12 februarie

  • ora 16:00 Leeds United – Manchester United
  • ora 18:30 Manchester City – Aston Villa

Luni, 13 februarie, ora 22:00

  • FC Liverpool – Everton

Cine transmite la TV West Ham – Chelsea și FC Liverpool – Everton precum și alte partide din etapa 23 din Premier League

Șase partide vor fi transmise în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport din etapa 23 din Premier League. Se începe sâmbătă de la ora 14:30 cu unul dintre capetele de afiș ale etapei, derbyul londonez West Ham – Chelsea după care de la ora 17:00 avem un al doilea derby al capitalei, Arsenal – Brentford și încheiem de la ora 19:30 cu partida Bournemouth – Newcastle.

Duminică vom putea urmări ambele partide ale echipelor din Manchester. United de la ora 16:00 joacă la numai câteva zile distanță din nou cu Leeds United, de această dată în deplasare iar Manchester City are un derby al antrenorilor spanioli cu Aston Villa, Pep Guardiola – Unai Emery. Luni e marele meci de Liverpool, dintre cormorani și Everton.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 11 februarie

  • ora 14:30 West Ham – Chelsea (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 17:00 Arsenal – Brentford (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 19:30 Bournenmouth – Newcastle (Digi Sport 3)

Duminică, 12 februarie

  • ora 16:00 Leeds United – Manchester United (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 18:30 Manchester City – Aston Villa (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
ADVERTISEMENT

Luni, 13 februarie

  • ora 22:00 FC Liverpool – Everton (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

West Ham – Chelsea și FC Liverpool – Everton, derbyuri de foc din etapa 23 a Premier League

Sunt trei meciuri derby în adevăratul sens al cuvântului, adică echipe din aceeași localitate, în etapa 23 din Premier League. Cele mai tari partide din această categorie sunt West Ham – Chelsea sâmbătă, 11 februarie și respectiv luni, 13 februarie. Pe Stadionul Olimpic din Londra va fi un meci de care pe care, cu West Ham luptând cu disperare să iasă din zona periculoasă și cu campioana transferurilor nebune, Chelsea, la fel de disperată să refacă handicapul până la locul 4, dar sunt nu mai puțin de zece puncte până acolo.

Derbyul orașului Liverpool vine într-un moment negru pentru ambele echipe. Cormoranii lui Jurgen Klopp nu au mai obținut o victorie de patru meciuri și sunt la 11 puncte de top 4 iar Everton dă semne de resuscitare odată cu venirea lui Sean Dytchie pe bancă, victorie imensă acasă și joc bun cu liderul Arsenal.

Arsenal – Brentford, ocazia tunarilor de a se reabilita după eșecul cu Everton

Liderul Arsenal a suferit un neașteptat eșec etapa trecută pe terenul uneia dintre codașe,. Everton și antrenorul Mikael Arteta așteaptă acum o reacție de reabilitare din partea tunarilor într-un derby londonez cu un foarte scurt istoric, în compania revelației Brentford, o echipă dificilă ca stil de joc.

Newcastle și Tottenham se bat pentru locul 4 și ambele joacă afară cu echipe din zona subsolului. Coțofenele de la Newcastle merg să mănânce cireșele de la Bournemouth, o formație care răsuflă tot mai greu aerul din Premier League. Spurs joacă la Leicester și speră să răpună vulpile chiar la ele în vizuină.

ADVERTISEMENT