Sport

West Ham – FCSB 3-1, în etapa 1 din Grupa B Conference League 2022. West Ham întoarce rezultatul după ce Cordea deschisese scorul

Vezi LIVE fazele video din West Ham - FCSB, in etapa 1 din grupa B a Conference League 2022. Meciul începe la ora 22:00.
08.09.2022 | 20:40
West Ham  FCSB 31 in etapa 1 din Grupa B Conference League 2022 West Ham intoarce rezultatul dupa ce Cordea deschisese scorul
Cordea deschide scorul la Londra și FCSB conduce la pauză pe West Ham, 1-0. Foto: UEFA
ADVERTISEMENT
08-09-2022
19:02

West Ham United - FCSB 3-1 (Bowen 69 - penalty, Emerson 75, Antonio 90 / Cordea 34)

Min.90+2: Radaslavescu intră în locul lui Oaidă, iar Rusu îl înlocuiește pe Coman. La gazde, Ogbonna iese și intră Dawson.

Min.90 – GOOOL West Ham. Antonio câștigă un duel fizic cu Tamm, scapă către poartă și îl învinge pe Târnovanu.

Min. 86 – Haruț îi ia locul lui Dawa.

Min. 82 – Oaidă îl ține pe Fornals și primește cartonaș galben.

Min. 80 – Târnovanu scoate excelent un șut de la distanță al lui Fornals.

Min. 79 – Târnovanu o ține în joc pe FCSB cu două intervenții consecutive.

Min.78 – Șut centrare al lui Cordea, iar Areola prinde în fața lui Miculescu.

Min.75 – GOOOL West Ham. Târnovanu scoate excelent la un șut al lui Antonio. Însă West Ham presează, Octavian Popescu încearcă să sufle un balon, iar mingea ajunge la Antonio. Acesta își face o preluare lungă, însă Emerson șutează și înscrie.

Min. 70 – Compagno este înlocuit de Miculescu, iar Octavian Popescu intră în locul lui Olaru.

Min. 69 – GOOOL West Ham. Bowen transformă penaltyul și egalează.

Min. 68 – Cornet iese, accidentat. Intră Fornals.

Min. 65 – Minge lungă către Cornet, atacantul lui West Ham se ciocnește de Târnovanu și arbitrul Benoit Bastien acordă penalty și cartonaș galben pentru portarul român. O decizie controversată. 

Min. 61 – Dawa îl oprește neregulamentar pe Antonio și vede cartonașul galben.

Min. 59 – Olaru câștigă un balon, Coman îl deschide pe Cordea, care-și face mingea către interior, dar șutează departe de poartă.

Min.54 – Emerson Palmieri îl faultează dur pe Cordea și vede cartonașul galben.

Min. 48 – După lovitura liberă, Compagno și Edjouma șutează către poartă, dar fundașii adverși reușesc să respingă.

Min. 47 – Ogbonna face faul și primește cartonașul galben.

Min. 46 – Moyes schimbă liniile. Intră Paqueta, Antonio și Bowen, ies Lanzini, Scamacca și Benrahma.

Min.43 – Oaidă pierde un balon, Scamacca pleacă spre poartă, șutează tare, pe jos, dar mult pe lângă.

Min. 42 – Lanzini bate un corner, Emerson recentrează, dar Scamacca reia, cu capul, pe lângă.

Min.39 – Cornet primește cartonașul galben după ce îl lovește pe Crețu.

Min.38 – Cornet centrează de pe aripa stângă, Scamacca reia cu pământul, însă mingea trece peste poartă.

Min.34 – GOOOL FCSB: Coman îl găsește pe Olaru, acesta centrează pe jos, în spatele apărării gazdă, iar Cordea finalizează!

Min.29 – Acțiune în banda stângă, Olaru centrează, mingea ajunge la Cordea, care reia din plonjon, dar Areola reușește să blocheze.

Min.27 – Rice îl găsește excelent pe Cornet, în careu, șutul acestuia este însă blocat de Dawa.

Min.20 – Scamacca este găsit la marginea careului, șutează, însă Tamm, din plonjon, respinge.

Min.18 – Lovitură de colț pentru FCSB, Compagno reia cu capul, însă mingea trece peste.

Min. 10 – Moyes cere penalty după ce Dawa îl împinge pe Scamacca, iar italianul cade. Arbitrul Bastien lasă însă jocul să continue.

Min. 9 – Lovitură de colț pentru gazde, executată de Lanzini, însă mingea este respinsă de defensiva lui Dică.

Min. 5 – Benrahma încearcă să șuteze din interiorul careului, dar Dawa reușește să blocheze și îndepărtează pericolul.

Min.4 – FCSB interceptează un balon după un pressing accentuat, mingea ajunge la Compagno, care șutează de la marginea careului, dar Areola reține.

Min.1 – A început meciul.

08-09-2022
18:05

Un minut de reculegere va fi ținut în memoria Reginei Elisabeta a II-a

West Ham a anunțat printr-un comunicat postat pe rețelele de socializare că se va ține un minut de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a II-a.

Meciul se va desfășura așa cum a fost planificat de către UEFA, fără să fie amânat din cauza evenimentului trist pentru Marea Britanie.

 

08-09-2022
17:40

Echipele de start la West Ham - FCSB

Echipele de start la meciul West Ham – FCSB.

  • West Ham: Areola – Coufal, Kehrer, Ogbonna, Emerson – Downes, Rice, Lanzini – Cornet, Scamacca, Benrahma. Rezerve: Randolph, Hegyi – Zouma, Fornals, Antonio, Lucas Paqueta, Dawson, Bowen, Coventry, Potts, Clayton, Mubama. Antrenor: David Moyes.
  • FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Edjouma, Oaidă – Cordea, Compagno, Coman. Rezerve: Vlad – Haruţ, I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, Dulca, Boboc, Pantea, Bouhenna, Șerban, Radaslavescu, Rusu. Antrenor: Nicolae Dică.

Meciul West Ham – FCSB are loc joi, 8 septembrie, cu ]ncepere de la ora 22:00, în cadrul etapei a a grupei B a Conference League, cea de-a treia competiție europeană intercluburi, aflată abia la cea de-a doua ediție. Vicecampioana României are o misiune desoebit de dificilă, echipa londoneză anunțând faptul că va trata cu maximâ seriozitatea competiția.

Cine transmite la TV meciul West Ham – FCSB din etapa 1 a grupei B Conference League

Partida West Ham – FCSB se joacă joi, 8 septembrie, de la ora 22:00, pe Stadionul Olimpic din Londra, cu o capacitate de 60.000 de locuri, în etapa 1 a grupei B din Conference League și va fi transmisă în direct pe micile ecrane în exclusivitate de postul PRO TV. O mai puteți urmări și în format LIVE VIDEO, intrând pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

La Londra se anunță a fi joi, 8 septembrie, exact o vreme pe placul englezilor, cu cer înnorat și posibile averse de ploaie pe parcursul zilei în mai multe rânduri, maximă 20 de grade. Vor fi însă mulți fani români în tribune, judecând după numărul impresionant ai celor care au stat la bilete la casele stadionului pe o distanță apreciabilă. UEFA a repartizat la acest meci un arbitru de tristă amintire pentru noi, francezul Benoit Bastien, omul care a inventat un penalty împotriva lui CFR Cluj la Berna, în meciul care i-ar fi calificat pe ardeleni în primăvara Europa League acum doi ani.

Cine este West Ham, adversara FCSB-ului din Conference League 2022

West Ham United este un club înființat în 1895 sub denumirea de Thames Ironwork FC, din 1900 căptătând actuala denumire. A fost înființat drept clubul celor de la Șantierul naval de pe Tamisa, de unde și poreclele de The Irons (Fierarii) sau The Hammers (Ciocănarii). Echipamentul actual a fost adus de președintele de atunci al clubulu de la Birmingham, fiind identic cu acela al lui Aston Villa. La ora actuală clubul are mai mulți acționari la conducere: galezul David Sullivan, 38 la sută din acțiuni, cehul Daniel Kretinsky, 27 la sută, englezul David Gold, 25 la sută și americanul Albert Smith, 8 la sută.

ADVERTISEMENT

Echipa joacă din 2016 pe Stadionul Olimpic, după ce mai bine de un secol a evoluat pe propria arenă. Boleyn Ground. West Ham are în palmares trei cupe ale Angliei, o Cupa Cupelor în 1965 și o altă finală pierdută în 1976. Antrenor este scoțianul David Moyes iar cei mai reprezentativi jucători sunt brazilianul Paqueta, adus recent, pentru 60 de milioane lire sterline, italianul Scamacca, venit tot acum, pentru 53 de milioane, englezul Declan Rice, căpitanul echipei, cehii Coufal și Soucek, jamaicanul Antonio și germanul Kehrer. La momentul actual West Ham ocupă doar locul 18, cu patru puncte, în Premier League.

Cum arată Grupa B, din care face parte FCSB, din Conference League

FCSB nu poate spune câ a avut parte de șansă la tragerea la sorți a grupelor Conference League, deși a făcut parte din urma a doua valorică. Bucureștenii au nimerit într-o grupă extrem de dificilă, din care trebuie să joace la nivel maxim pentru a putea spera câ ar putea ieși, de pe unul dintre primele două locuri, în 16-imile de finală, la primăvara anului viitor.

ADVERTISEMENT

Pentru că adversarele echipei antrenate de Nicolae Dică sunt nume grele sau provin din campionate cu care fotbalul românesc a avut mari dificultăți atunci când s-a întâlnit la nivel de cupe europene. Este vorba de West Ham United, care însă a mai fost eliminată deSteaua în turul 2 al Cupei UEFA în 1999, 2-0 la București, 0-0 la Londra, Anderlecht, cu care a avut mai multe confruntări la nivel de Champions League, memorabilă fiind 3-0 la București în 1986 în semifinale și de echipa daneză Silkeborg.

Cote la pariuri pentru partida West Ham – FCSB

Pentru casele de pariuri FCSB are șanse minime sâ iasă vie de pe Stadionul Olimpic joi seară. Cota la victorie pentru englezi a scăzut la 1,22 în timp ce o bombă care ar exploda din partea oamenilor lui Dică ar avea o cotă imensă, 10,00. Un gol marcat de FCSB are și el supercotă, 2,10, în timp ce pentru over 1,5 goluri cota este mică, semn că se așteaptă goluri: 1,18.

ADVERTISEMENT

FCSB trebuie să ia în calcul la nivel mental performanța Stelei din 1999, 2-0 la București, goluri Roșu și Sabin Ilie, urmată de un 0-0 la Londra, cu portarul Ritli absolut senzațional, dar și faptul că West Ham a mai fost eliminată în alte două rânduri din cupele europene de Astra Giurgiu, echipa londoneză având un adevărat complex în fața formațiilor din România.

ADVERTISEMENT