Sport

West Ham, final de coșmar în derby-ul cu Chelsea. Adversara lui FCSB a luat gol în minutul 88, iar VAR-ul i-a refuzat egalarea

Adversara lui FCSB din Conference League, West Ham United a pierdut derby-ul londonez cu Chelsea cu scorul de 2-1, după ce a condus cu 1-0 și a avut un gol anulat de VAR în minutul 90.
03.09.2022 | 19:44
West Ham final de cosmar in derbyul cu Chelsea Adversara lui FCSB a luat gol in minutul 88 iar VARul ia refuzat egalarea
Managerul lui West Ham, David Moyes, a părăsit furios Stamford Bridge, după ce echipei sale i s-a anulat un gol în minutul 90 în urma analizei VAR. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

West Ham United a pierdut ultimul meci din Premier League dinaintea confruntării cu FCSB din grupele Conference League. Trupa lui David Moyes a fost învinsă de Chelsea într-unul din derby-urile zilei din Premier League, 1-2 pe Stamford Bridge.

West Ham s-a apărat perfect în prima repriză

Managerul scoțian a început cu următoarea formulă de start: Fabianski – Coufal, Kehrer, Zouma, Emerson – Rice, Soucek – Bowen, Paqueta, Fornals – Antonio. Practic, două modificări în comparație cu partida din etapa precedentă, încheiată la egalitate cu Tottenham Hotspur pe teren propriu, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Astfel, Emerson a apărut în flancul stâng al apărării în locul lui Cresswell, iar brazilianul Lucas Paqueta a fost utilizat în locul lui Benrahma.

După o primă repriză încheiată la egalitate, scor 0-0, și în care defensiva lui West Ham a rezistat cu brio atacurilor lui Chelsea, a cărei posesie a fost de 75 la sută, “ciocănarii” au deschis scorul prin Michail Antonio în minutul 62.

ADVERTISEMENT

West Ham a avut un gol anulat de VAR în minutul 90

Thomas Tuchel a reacționat rapid și i-a introdus pe Kai Havertz și Ben Chilwell în locurile lui Kovacic și Cucurella, iar schimbările produse și-au făcut efectul imediat.

În minutul 76, Chilwell, declarat și omul meciului, a restabilit egalitatea din pasa lui Thiago Silva. Același Chilwell a dat pasa decisivă la golul lui Havertz din minutul 88, iar Chelsea a trecut în avantaj: 2-1.

ADVERTISEMENT

În minutul 90, West Ham a înscris prin Maxwel Cornet, intrat pe teren cu doar patru minute mai devreme în locul lui Pablo Fornals, dar golul a fost anulat în urma analizei VAR pentru un fault în atac comis de Jarrod Bowen asupra portarului Edouard Mendy.

West Ham are cel mai slab atac din Premier League

Faza nu a fost foarte clară, iar decizia arbitrului Andy Madley l-a înfuriat pe David Moyes, care a părăsit Stamford Bridge foc și pară. “Este o decizie scandaloasă. M-am gândit tot timpul că va acorda golul de îndată ce a mers să revadă faza. L-am văzut din toate unghiurile și mi se pare incredibil că l-a anulat. Nu cred că cineva poate justifica o asemenea decizie. Cel mai trist lucru este că acesta este nivelul arbitrajului nostru de elită în acest moment. Mi-am pierdut încredea în ei după asta. Îmi este și mai jenă pentru tipul de la VAR decât pentru arbitru pentru că asta îmi spune că nu înțelege fotbalul și nu ar trebui să se afle prin preajmă dacă asta este suficient pentru a trimite arbitrul spre monitor” și-a spus păsul managerul “ciocănarilor”.

ADVERTISEMENT

În schimb, Thomas Tuchel nu a fost de acord cu omologul său, afirmând că a fost clar un fault în atac. După acest al patrulea eșec din Premier League, West Ham United a ajuns pe locul 17, chiar deasupra zonei retrogradării, cu patru puncte în primele șase etape și un golaveraj de 3-8.

Viitoarea adversară a lui FCSB din Conference League este echipa cu cele mai puține goluri înscrise în campionatul Angliei.

ADVERTISEMENT