Sport

West Ham, palmares dezastruos împotriva echipelor româneşti în Europa! Englezii, doar o victorie în opt meciuri disputate

Pentru West Ham United, meciurile cu echipele româneşti sunt de coşmar. Englezii au doar o victorie în opt meciuri disputate.
08.09.2022 | 14:48
West Ham palmares dezastruos impotriva echipelor romanesti in Europa Englezii doar o victorie in opt meciuri disputate
Imagine din meciul West Ham - Astra Giurgiu. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB îşi începe aventura în grupele Conference League în deplasare, cu West Ham United, joi, de la ora 22:00. Roş-albaştrii revin în grupele cupelor europene după o pauză de cinci ani şi vor juca împotriva celui mai valoros adversar din grupă.

West Ham, palmares dezastruos împotriva echipelor româneşti în Europa!

Însă West Ham are coşmaruri cu echipele româneşti în cupele europene. Englezii au disputat opt meciuri împotriva echipelor româneşti şi au obţinut o singură victorie, venită în urmă cu 42 de ani.

ADVERTISEMENT

Prima dublă din cupele europene dintre West Ham şi echipele româneşti s-a disputat în 1980, în optimile de finală ale Cupei Cupelor. Politehnica Timişoara nu a avut nicio şansă în deplasarea de pe Boleyn Ground, englezii reuşind să câştige în prima manşă cu 4-0.

Dan Păltinişanu a adus victoria lui Poli în faţa lui West Ham!

Returul s-a disputat două săptămâni mai târziu, la Timişoara. Chiar dacă Poli avea şanse minime să mai întoarcă rezultatul, a ieşit cu capul sus din competiţie, reuşind să învingă cu 1-0 graţie golului marcat de Dan Păltinişanu.

ADVERTISEMENT
Dan Păltinişanu şi Billy Bonds. Sursa foto. druckeria.ro
Dan Păltinişanu şi Billy Bonds. Sursa foto. druckeria.ro

Următoarele “duble” cu echipele româneşti au fost de coşmar pentru “ciocănari”. În 1999, Steaua primea vizita lui West Ham în turul doi preliminar din Cupa UEFA. “Militarii” s-au impus în Ghencea cu 2-0 prin golurile marcate de Laurenţiu Roşu şi Sabin Ilie. În retur, scorul a fost alb, 0-0.

VEZI VIDEO: 

West Ham şi “coşmarul” Astra Giurgiu! Golurile lui Budescu au adus calificarea în 2015

În sezonul 2015-2016 din Europa League, West Ham întâlnea Astra Giurgiu, în turul trei preliminar. “Ciocănarii” au fost mari favoriţi, dar echipa lui Marius Şumudică le-a ţinut piept englezilor.

ADVERTISEMENT

În tur a fost 2-2 la Londra, giurgiuvenii reuşind să revină spectaculos de la 0-2. Valencia şi Zarate păreau că aduc o victorie liniştită pentru West Ham, însă Boldrin (71) şi autogolul lui Ogbonna (83) au stabilit scorul final.

Returul de la Giurgiu a început în aceeaşi notă. Lanzini a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 3, dar Astra a întors rezultatul prin golurile marcate de Constantin Budescu în minutele 32 şi 36. Echipa lui Şumudică elimina favorita după victoria cu 2-1 din retur.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Echipa lui Şumudică i-a şocat pe englezi! Astra a eliminat West Ham de două ori consecutiv în Europa

Doar un sezon mai târziu, tot în Europa League, de această dată în play-off, West Ham şi Astra se întâlneau din nou. Cu englezii având o mare sete de revanşă. Doar că rezultatul a fost din nou acelaşi.

În tur a fost 1-1 la Giurgiu. Mark  Noble a deschis scorul pentru “ciocănari”, însă Alibec a egalat în final de meci, în minutul 83. În returul de la Londra, Astra a reuşit încă o dată minunea. Echipa lui Şumudică s-a impus prin golul lui Teixeira (45) şi a eliminat pentru al doilea an la rând West Ham.

VEZI VIDEO:

Cum arată palmaresul celor de la West Ham împotriva echipelor româneşti: 

  • 22.10.1980, optimile Cupei Cupelor: West Ham United – Politehnica Timişoara 4-0
  • 05.11.1980, optimile Cupei Cupelor: Politehnica Timişoara – West Ham United 1-0
  • 21.10.1999, al doilea tur preliminar din Cupa UEFA: Steaua – West Ham 2-0
  • 04.11.1999, al doilea tur preliminar din Cupa UEFA: West Ham – Steaua 0-0
  • 30.07.2015, turul trei preliminar din Europa League: West Ham – Astra Giurgiu 2-2
  • 06.08.2015, turul trei preliminar din Europa League: Astra Giurgiu – West Ham 2-1
  • 18.08.2016, play-off Europa League: Astra Giurgiu – West Ham 1-1
  • 25.08.2016, play-off Europa League: West Ham – Astra Giurgiu 0-1

Joi, de la ora 22:00, West Ham primeşte vizita celor de la FCSB în Conference League. Englezii sunt mari favoriţi şi rămâne de văzut dacă echipa lui Nicolae Dică va reuşi să înceapă cu dreptul campania europeană, păstrând cele patru decenii de invincibilitate ale echipelor româneşti în faţa lui West Ham.

  • 1 victorie are West Ham în duelurile cu echipele din România
  • 561.000.000 de euro este valoarea estimată a clubului West Ham

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,60 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la West Ham – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT