Acuze de rasism în Premier League! “Nu vor jucători de culoare acolo, adevărul va ieşi la lumină!”

Razvan Nicolae   
in Fotbal international
02/02/2018, 16:40
Acuze de rasism în Premier League! “Nu vor jucători de culoare acolo, adevărul va ieşi la lumină!”

Diafra Sakho a plecat în această iarnă de la West Ham United, atacantul de 28 de ani alegând să continue în Ligue 1, la Rennes. Imediat după ce s-a transferat, internaţionalul senegalez a lansat un atac la adresa fostului său club.

Fotbalistul de 28 de ani a declarat că oficialii clubului londonez nu acceptă jucătorii de culoare şi a precizat că cei care au rămas vor plec în curând de acolo. Sakho a susţinut că englezii şi-au minţit fanii.

Directorul sportiv de la West Ham, demis din cauza rasismului

“Ei mint lumea. Mi-au înscenat că sunt o persoană rea pentru că am caracter. Eu sunt un leu. Le era frică şi acum toată lumea o să vadă de ce mi-am dorit să plec de acolo. Le transmit fanilor adevărul. Conducătorii clubului nu îşi doresc jucători de culoare. Unul câte unul am plecat de acolo. Le urez mult noroc fanilor lui West Ham. În curând adevărul va ieşi la lumină. Cred în justiţie”, a declarat Diafra Sakho pentru Sportsmail.

Diafra Sakho a jucat pentru West Ham United între 2014 şi 2018, acesta fiind transferat de clubul londonez de la Metz contra sumei de cinci milioane de euro. Britanicii au ieşit pe plus după ce l-au vândut pe atacantul de 28 de ani la Rennes, aceştia primind zece milioane de euro în schimbul jucătorului.

Tony Henry ocupa până de curând postul de director sportiv la West Ham United, dar a fost data afară după ce a trimis o serie de e-mail-uri către mai mulţi impresari. Acesta le-a transmis că nu-şi doreşte jucători de culoare, motivul invocat fiind acela că “provoacă haos” şi “mereu au atitudine proastă”.

Ştirea MOMENTULUI

Scandal la FC Voluntari! Opriţa şi staff-ul au plecat de la club

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.