News

WhatsApp impune restricții pe timp de coronavirus. Ce urmăreşte compania

07.04.2020 | 17:21
WhatsApp impune restrictii pe timp de coronavirus Ce urmareste compania
ADVERTISEMENT

WhatsApp va impune o serie de restricții pe timpul pandemiei de coronavirus. Serviciul de mesagerie mobilă cu peste două miliarde de utilizatori la nivel mondial a luat măsura de a restricționa acele mesaje redirecționate frecvent.

WhatsApp impune restricții pe timp de coronavirus. Compania vizează stoparea fenomeniului ”fake-news” în rândul utilizatorilor

WhatsApp, compania deţinută de Facebook a anunțat că noile restricții vor fi aplicate ”mesajelor redirecționate frecvent”. Mai exact, este vorba de acele mesaje care apar cu săgeată dublă deasupra, ceea ce înseamnă că au mai fost redirecționate de cel puțin 5 ori în prealabil.

ADVERTISEMENT

Astfel, utilizatorii vor putea să redirecționeze astfel de mesaje doar către o singură persoană. Conform Independent, WhatsApp a introdus restricții majore la transmiterea în masă a mesajelor cu scopul precis de a opri răspândirea fenomenului de ”fake-news”.

La fel ca multe alte rețele de socializare, ca Facebook, Twitter sau Instagram, WhatsApp a înregistrat o creștere a utilizatorilor care răspândesc în mediul virtual zvonuri și alte tipuri de povești false despre coronavirus și alte evenimente pe plan mondial.

ADVERTISEMENT

Un reprezentant al celor de la WhatsApp a precizat că noua limită va rămâne în vigoare pentru o perioadă nedeterminată.

”Știm că mulți utilizatori transmit informații utile, precum și videoclipuri amuzante, memorii și reflecții sau rugăciuni pe care le consideră semnificative. În ultimele săptămâni, oamenii au folosit și WhatsApp pentru a organiza momente publice de sprijin pentru lucrătorii din domeniul sanitar.

ADVERTISEMENT

”În aceste zile considerăm însă că este important să încetinim răspândirea mesajelor de tip fake-new şi să păstrăm WhatsApp un loc pentru conversaţii personale”, se arată în comunicatul serviciului de mesagerie mobilă, citat de britanici.

Avertisment din partea OMS

Pandemia de COVID-19, care a ucis deja peste 76.000 de oameni în întreaga lume, a fost însoțită de ceea ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit o ”avalanță” de dezinformare, ceea ce a determinat guvernele și alte autorități să îndemne companiile de social media să facă mai mult pentru a combate problema.

ADVERTISEMENT

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, WhatsApp-ul a fost împânzit de știri, teorii şi scenarii neverificate care circulă cu repeziciune de la un utilizator la altul. Chiar guvernul din Marea Britanie le-a cerut explicit companiilor americane de tehnologie să oprească răspândirea acestor conținuturi.

 

ADVERTISEMENT