News

WhatsApp îți aduce cea mai așteptată funcție. Cum îți vei putea folosi contul foarte curând

WhatsApp pregătește o nouă funcție pentru conturile de pe aplicație, iar Mark Zuckerberg a confirmat sosirea acesteia.
04.06.2021 | 14:36
WhatsApp iti aduce cea mai asteptata functie Cum iti vei putea folosi contul foarte curand
ADVERTISEMENT

Informațiile despre noua funcție au venit prin intermediul unui interviu al celor de la WABetaInfo cu CEO-ul WhatsApp, Will Cathcart.

Având în vedere specificul discuției, acesta s-a desfășurat chiar pe aplicație de mesagerie despre care era vorba. Mai mult, în timpul discuției s-a alăturat însuși Mark Zuckerberg, care a detaliat câteva dintre noutățile pe care le pregătește compania pentru utilizatori.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare noutate pe care WhatsApp o va aduce se referă la modul în care îți folosești contul între mai multe dispozitive. În viitorul foarte apropiat, platforma de mesagerie va oferi suport multi-device.

Într-adevăr, și acum ai posibilitatea să folosești WhatsApp de pe calculator sau calculator, însă trebuie să te conectezi la cont prin intermediul telefonului și să ai o conexiune la internet activă.

ADVERTISEMENT

Odată cu noua funcție, însă, vei avea posibilitatea să te loghezi cu contul tău de WhatsApp pe cel mult patru dispozitive. Mai important este că vei putea folosi aplicația de mesagerie chiar și atunci când conexiunea la internet este oprită pe device-ul principal

Funcția multi-device pentru WhatsApp, o adevărată provocare tehnică

Zuckerberg însuși afirmă că ”a fost o mare provocare tehnică să reușim să sincronizăm toate mesajele și conținutul între dispozitive, chiar și când bateria telefonului tău se descarcă, dar am reușit să rezolvăm această problemă și suntem dornici să lansăm noua funcție”, după cum notează wabetainfo.com.

ADVERTISEMENT

Acesta mai spune că ”sistemul de criptare end-to-end este încă existent și cred că am rezolvat toată situația într-un mod foarte elegant, va fi cea mai bună soluție disponibilă.”

O altă funcție nouă pe care o va introduce WhatsApp va fi cea de mesaje care dispar. Astfel, va exista posibilitatea ca întreg conținutul unei conversații să expire după o anumită perioadă de timp, pentru un plus de confidențialitate.

ADVERTISEMENT

Tot foarte curând va fi introdus și modul ”view once” pentru fotografii și videoclipuri. Acesta este inspirat de la Snapchat și Instagram și presupune faptul că vei putea vedea o imagine sau un video o singură dată după ce le primești, înainte să dispară în neant.

Odată cu introducerea suportului multi-dispozitiv, este foarte posibil ca o aplicație nativă de WhatsApp pentru iPad să poată fi lansată.

Cathcart spune că platforma de chat ar dori să ofere suport pentru aceste tablete, iar noua funcție ”ne-ar putea da voie să creăm așa cevam.”

ADVERTISEMENT