Life

WhatsApp lansează o nouă aplicație. Cum funcționează Chat Lock și ce beneficii le aduce utilizatorilor

WhatsApp vine cu o altă aplicație. Cum merge Chat Lock și care sunt lucrurile pe care le aduce oamenilor de pretutindeni.
16.05.2023 | 11:16
WhatsApp lanseaza o noua aplicatie Cum functioneaza Chat Lock si ce beneficii le aduce utilizatorilor
WhatsApp vine cu o altă aplicație. Cum merge Chat Lock și care sunt lucrurile pe care le aduce oamenilor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

WhatsApp lansează o nouă aplicație care va ajuta lumea să nu se mai streseze atunci când vine vorba de conversațiile avute în telefonul mobil. Cum funcționează Chat Lock și ce beneficii le aduce utilizatorilor săi.

WhatsApp vine cu o altă aplicație. Cum merge Chat Lock și care sunt lucrurile pe care le aduce oamenilor

WhatsApp vine cu o altă aplicație prin care Meta vrea să crească securitatea utilizatorilor săi. Compania americană multinațională speră să câștige tot mai multe persoane prin intermediul acesteia pentru că Chat Lock are numeroase avantaje.

ADVERTISEMENT

Concret, aceasta funcționează ca un folder în care oamenii pot muta conversațiile sensibile sau pe care doresc să le păstreze private. De acum înainte poți împrumuta mobilul oricui pentru că nimeni nu te mai poate spiona.

Accesul la aplicație poate fi securizat cu o parolă din 4 cifre sau cu mijloacele de autentificare biometrice disponibile, cum ar fi: scanarea amprentei sau recunoaşterea facială. Conform Google, deblocarea se face prin aceleași mijloace.

ADVERTISEMENT

În plus, notificările pentru conversaţiile securizate nu vor afişa numele expeditorului şi nici conţinutul mesajelor respective. Asta înseamnă că nu vor fi văzute de alte persoane pentru că utilizatorii pot adăuga numărul de telefon direct în aplicație înainte de a le trimite mesaje pe WhatsApp.

Așadar, nu trebuie neapărat să fie în lista de contacte. Caracteristicile cheie ale acestei funcții sunt foarte importante pentru oamenii care folosesc aplicația în peste 180 de țări din întreaga lume, de circa 2 miliarde de persoane.

ADVERTISEMENT

WhatsApp, tot mai multe opțiuni de securitate pentru utilizatorii săi

WhatsApp oferă de la o vreme încoace tot mai multe opțiuni de securitate pentru utilizatorii săi. Noua aplicație, Chat Lock, ajută oamenii care vor să păstreze secrete anumite conversații, mai ales că Meta folosește unul dintre cei mai puternici algoritmi de criptare E2E.

Mai mult decât atât, noua facilitate adaugă un strat suplimentar de securitate tuturor celor care sunt preocupaţi de protejarea intimităţii. În viitor, firma promite și mai multe îmbunătățiri pentru această funcție.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără posibilitatea blocării celorlalte dispozitive conectate la acelaşi cont, cât și crearea unei parole diferite de cea prin care este restricţionat accesul general la aplicaţie. Chat Lock va fi implimentată în următoarele săptămâni, mai anunță compania.

ADVERTISEMENT