News

Whatsapp nu va mai funcționa din 2021 pe aceste modele iPhone și Samsung. Vezi dacă ești printre cei afectați

16.12.2020 | 21:18
Whatsapp nu va mai functiona din 2021 pe aceste modele iPhone si Samsung Vezi daca esti printre cei afectati
Whatsapp, inaccesibil din 2021 pentru o parte din utilizatorii iOS și Android Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O parte dintre posesorii de smartphone nu vor mai avea acces la aplicația de mesagerie Whatsapp începând cu 2021. Este vorba atât de telefoane care operează cu Android, cât și cu iOS.

Cauza o reprezintă actualizările de soft și actualizărilor de aplicații, care vor face Whatsapp incompatibilă cu modele mai vechi de telefoane inteligente.

ADVERTISEMENT

Totuși, unii dintre utilizatorii acestor modele mai vechi vor putea continua utilizarea aplicației deoarece sistemele lor de operare au primit un patch cu o actualizare.

Cine nu va mai avea acces la Whatsapp de anul viitor

Toate modelele iPhone care nu au cel puțin sistemul de operare iOS 9 vor rămâne fără aplicație. Adică, toate modelele iPhone 4 și anterioare. Modelele 4S, 5, 5S, 5C, 6 și 6S vor trebui să își actualizeze sistemul de operare la iOS 9 sau o versiune ulterioară pentru a continua să utilizeze WhatsApp, scrie Entrepreneur Europe.

ADVERTISEMENT

În cazul modelelor 6S, 6S Plus și iPhone SE de primă generație, acestea sunt ultimele care acceptă cea mai recentă versiune a sistemului, iOS 14.

WhatsApp nu va mai funcționa (cel puțin corect) pe smartphone-urile care au o versiune anterioară Android 4.0.3. Modelele de telefoane mobile precum HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr sau chiar Samsung Galaxy S2 nu vor mai putea avea WhatsApp.

ADVERTISEMENT

Pentru utilizatorii care nu au primit un patch cu o actualizare, soluția pentru a putea continua utilizarea aplicației va fi achiziționarea unui nou smartphone.

Cum aflați ce versiune de sistem de operare are aparatul dumneavoastră

Android: în meniul principal al telefonului selectați Setări sau Setări, apoi alegeți Despre sistem sau Despre dispozitiv și acolo veți vedea informațiile.

ADVERTISEMENT

iPhone: Accesați setările, opțiunea Generală și selectați Informații, acolo veți găsi informații despre versiunea de software pe care ați instalat-o pe dispozitiv.

ADVERTISEMENT
Tags: