News

Whatsapp nu va mai funcționa pe aceste smartphone-uri de la 1 februarie 2020. Telefoanele care vor fi afectate

15.12.2019 | 21:24
Whatsapp nu va mai funcționa pe aceste smartphone-uri de la 1 februarie 2020. Telefoanele care vor fi afectate
Aplicația Whatsapp nu va mai funcționa de anul viitor pe mai multe dispozitive. Sursa foto: publika.md
ADVERTISEMENT

Aplicația gratuită de mesagerie Whatsapp a anunțat că de anul viitor nu va mai funcționa pe mai multe tipuri de telefoane. Anunțul a fost făcut public pe pagina de asistenţă a aplicaţiei.

Aplicația Whatsapp nu va mai putea fi accesată pe telefoanele vechi

Reprezentanții Whatsapp au anunțat că aplicația nu va mai putea fi utilizată pe milioane de telefoane începând de anul viitor. Decizia a fost luată pentru a asigura o mai bună securitate a utilizatorilor.

ADVERTISEMENT

Schimbarea va intra în vigoare începând cu 1 februarie 2020, iar telefoanele care vor fi afectate sunt în special cele vechi. Asta înseamnă că aplicația gratuită nu va mai funcționa pe mai multe versiuni de Android, iOS şi Windows Phone.

Anunțul acestei schimbări radicale a fost făcut pe pagina de asistenţă a aplicaţiei. Tot în anunț sunt afișate și telefoanele care nu vor mai putea accesa aplicația începând de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Care sunt telefoanele afectate de schimbarea aplicației Whatsapp

Spre exemplu, telefoanele Android afectate sunt cele care folosesc o versiune mai veche de 2.3.7 (Android Gingerbread, lansat în 2010) a sistemului de operare. Asta înseamnă că orice persoană care deținute o versiune mai veche de iPhone 6 va pierde accesul la aplicație.

În plus, dacă mai ai în casă un Windows Phone trebuie să te asiguri că versiunea sistemului de operare este una mai nouă de 8.1. În caz contrar, Whatsapp nu va mai funcționa. Utilizatorii care vor încerca să se conecteze la aplicația WhatsApp de pe unul dintre dispozitivele menționate va fi blocat.

„Pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm să utilizați cea mai recentă versiune de iOS disponibilă pentru telefonul dvs. 

ADVERTISEMENT

Nu ne vom mai dezvolta activ pentru aceste sisteme de operare; unele funcții ar putea înceta să funcționeze oricând. Dacă utilizați în prezent un sistem de operare mai vechi, vă recomandăm să treceți la o versiune mai nouă”, a spus WhatsApp pe pagina sa de asistență.

În situația în care nu știi dacă telefonul tău va fi afectat de această schimbare accesează setările dispozitivului, la secțiunea ”About Phone” (Despre telefon), informează adevarul.ro.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri