News

WhatsApp își schimbă politica de confidențialitate. Amendă record primită de platforma social-media

Platforma de social-media WhatsApp își modifică politica de confidențialitate. Decizia vine ca urmare a unei amenzi uriașe în materie de protecție a datelor primită în Europa, după o lungă investigație.
22.11.2021 | 09:14
WhatsApp isi schimba politica de confidentialitate Amenda record primita de platforma socialmedia
ADVERTISEMENT

În luna septembrie, WhatsApp a primit o amendă record în 2021 de la autoritatea de reglementare irlandeză în domeniul protecției datelor.

Decizia statului britanic a venit după ce organismul UE de supraveghere a confidențialității a făcut presiuni pentru a mări sancțiunile pentru încălcarea confidențialității.

ADVERTISEMENT

După această sancțiune, platforma de social-media a anunțat că își va modifica politica de confidențialitate.

WhatsApp, amendă de 225 de milioane de euro. Platforma social-media își schimbă politica de confidențialitate

După o amplă investigație, autoritatea irlandeză de supraveghere a protecției datelor a emis, în această toamnă, o amendă de 225 de milioane de euro și a cerut WhatsApp să își modifice politicile.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că WhatsApp a făcut apel împotriva amenzii, compania a anunțat că își modifică documentele de politică în Europa și în Marea Britanie pentru a se conforma.

Pe de altă parte, compania insistă că nu se schimbă nimic în ceea ce privește serviciul său real destinat cetățenilor care utilizează aplicația.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la BBC, modificările sunt menite să adauge detalii suplimentare în jurul practicilor existente și vor apărea doar în versiunea europeană a politicii de confidențialitate, care este deja diferită de versiunea care se aplică în restul lumii.

Sursa citată notează că noua politică de confidențialitate intră în vigoare imediat.

Referindu-se la noile modificări cerute de Comisarul irlandez pentru protecția datelor (DPC), reprezentanții WhatsApp au afirmat:

ADVERTISEMENT

”Această actualizare nu schimbă modul în care procesăm, folosim sau împărtășim datele utilizatorului cu nimeni, inclusiv cu Meta, și nici nu schimbă modul în care operăm serviciul nostru. Utilizatorii nu vor fi obligați să fie de acord cu nimic nou sau să ia nicio acțiune pentru a continua să folosească WhatsApp”.

WhatsApp a pierdut mulți utilizatori în 2021

Ultima modificare a serviciului WhatsApp, din debutul anului, a dus la migrarea a milioane de utilizatori. Utilizatorii aplicației s-au plâns de o actualizare a termenilor companiei, despre care s-a crezut că va duce la partajarea datelor cu compania mamă Facebook, care se numește acum Meta.

Mulți au crezut că refuzul de a fi de acord cu noii termeni va duce la blocarea conturilor lor.

În fapt, foarte puține lucruri s-au modificat atunci. La acea vreme, din cauza temerilor, milioane de utilizatori au descărcat concurenți ai WhatsApp, cum ar fi Signal.

Noua politică de confidențialitate conține mult mai multe informații despre ce anume se face cu informațiile utilizatorilor și despre modul în care WhatsApp colaborează cu Meta, compania mamă a WhatsApp, Facebook și Instagram.

ADVERTISEMENT