Stiri de ultima ora

WhatsApp-ul nu este sigur! Vezi ce pot face hackerii!

Serviciul WhatsApp prezintă vulnerabilităţi! Hackerii pot monitoriza grupurile!
11.01.2018 | 12:55
WhatsApp-ul nu este sigur! Vezi ce pot face hackerii!
ADVERTISEMENT

Îndrăgitul serviciu WhatsApp, folosit de milioane de oameni la nivel mondial, se pare că este destul de vulnerabil în faţa atacurilor! Un grup de cercetători germani susţine că, în pofida criptării, hackerii pot accesa informaţiile din grupurile de discuţii ale aplicaţiei WhatsApp.

Mai mulţi cercetători germani din domeniul securităţii cibernetice au anunţat în cadrul conferinţei pe teme de securitate Real World Crypto, care are loc în Elveţia, că grupurile de WhatsApp pot cădea victimă hackerilor, în pofida criptării folosite de aplicaţia celor de la Facebook.

ADVERTISEMENT

WhatsApp prezinta vulnerabilităţi! Hackerii pot monitoriza grupurile

Conform experţilor, oricine reuşeşte să dobândească controlul asupra serverelor folosite de WhatsApp se poate adăuga într-un grup de discuţii fără a fi necesară aprobarea administratorului acelui grup. Din momentul intrării în grup, hacker-ul dobândeşte cheia secretă necesară criptării şi decriptării mesajelor, având acces la toate mesajele din grup, mai puţin cele trimise anterior accesării grupului.

ADVERTISEMENT

În mod legal, în afară de angajaţii companiei, serverele WhatsApp pot fi accesate şi de guvernele care cer acest lucru pentru anumite cauze punctuale. Însă, această abordare, conform cercetătorilor germani, deschide poarta pentru hackeri, cunoscuţi pentru abilităţile pe care le au în compromiterea securităţii serverelor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri