Sporturi

Wilander o vede favorită pe Halep la Roland Garros! ”E greu de bătut pe zgură”

25.05.2018 | 17:59
Wilander o vede favorita pe Halep la Roland Garros E greu de batut pe zgura

Fostul mare tenismen suedez Mats Wilander o vede favorită pe Simona Halep la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, dar a anunțat și care este principala contracandidată a liderului clasamentului WTA.

”Din punctul meu de vedere, Simona Halep este favorită. Este acolo, jucând săptămână de săptămână. Acum e sănătoasă, nu s-a mai accidentat. Are o gândire bună pe teren și e greu de bătut pe zgură. Așa că, dacă mă întrebați azi, spun că Simona Halep e favorită la victorie”, a declarat Wilander într-un interviu acordat pentru gsp.ro.

Wilander crede că Muguruza este principala adversară a lui Halep la Roland Garros

”Dar dacă a trecut prima săptămână și Garbine Muguruza încă e în turneu, atunci lucrurile se schimbă. Ea a câștigat la Roland Garros și la Wimbledon, e o campionă, știe cum e să învingi în asemenea turnee”, a mai precizat Mats Wilander.

Suedezul consideră că cele trewi finale de Grand Slam pierdute de Halep pot fi un imbold: ”Cred că este un impuls suplimentar de încredere. Chiar nu cred că faptul că ai pierdut o finală de Mare Șlem contează pe durata celor două săptămâni, doar dacă nu ești în situația de a fi la 15-20 de minute de victorie. Andy Murray a dovedit acest lucru, Ivan Lendl l-a confirmat pierzând primele lui 5 finale majore jucate și apoi câștigând alte 8. Cred că, de fapt, e ceva grozav. E impuls de încredere. Iar ea și cei din jurul ei înțeleg că se apropie mai mult de un triumf care e la doar câțiva pași”.

Simona Halep este văzută principală favorită la Roland Garros de Mats Wilander
Simona Halep este văzută principală favorită la Roland Garros de Mats Wilander

Wilander crede că Halep are o defensivă foarte bună pe zgură: ”Este o jucătoare foarte specializată. Evident, deplasarea ei este un punct forte pe orice suprafață, poate nu atât de mult pe iarbă, care e mai alunecoasă. Dar pe zgură știe cum să gliseze. Și mai cred că în tenisul feminin puține jucătoare se simt confortabil glisând într-o sau după o lovitură. Din punctul de vedere defensiv, este superioară datorită felului excelent în care se deplasează”.

Fostul tenismen a afirmat că antrenorul Darren Cahill a ajutat-o foarte mult pe Simona: ”Cred că a crescut pentru că a fost capabilă să rămână la vârful jocului ei. Mental, el îi pretinde să fie prezentă în orice situație și în fiecare meci. E evident că își pierde atitudinea pozitivă câteodată, dar cred că Darren a ajutat-o și este acolo pentru ea, cerând lucruri și punând întrebări. Presând-o să rămână în prezent și să nu se piardă”.

Mats Wilander ar schimba ceva la serviciul Simonei Halep: ”Fizic și mental, nu e nimic pe care i l-aș putea cere în plus. Dar mi-ar plăcea s-o văd că nu-și mai aruncă mingea atât de sus la serviciu. Chiar dacă ești scund, nu înseamnă că nu poți avea un serviciu bun. Dar pentru că lansarea mingii este înaltă, devine inconsistentă din cauza vântului, a soarelui”.

Simona Halep este favorită și la caselor de pariuri la câştigarea turneului de Grand Slam de la Paris, care va debuta duminică. Roland Garros este momentul de vârf al sezonului de zgură, suprafaţă pe care specialiştii o văd pe româncă drept una dintre cele mai puternice jucătoare din lume.

Simona Halep o va înfrunta pe Alison Riske, din SUA, în primul tur la Roland Garros! Duel facil în turul doi, cu învingătoarea dintre Taylor Townsend și Myrtle Goerges. Un prim duel tare ar fi în optimile de finală, cu Elise Mertens. În sferturile de finală, Simona ar avea-o de înfrunta pe favorita gazdelor, Caroline Garcia. Pe sfertul de tablou al Simonei sunt și trei românce, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Irina Begu. Cu Ostapenko, Simona se poate înfrunta doar în finală.