Fotbal international

Se repetă tragedia lui Andreas Escobar? Fundaşul Columbiei, William Tesillo, ameninţat cu moartea!

01.07.2019 | 20:57
William Tesillo, amenințat cu moartea după ce a ratat lovitura de departajare care a eliminat Columbia la Copa America

Columbia a părăsit Copa America în faza sferturilor de finală, fiind eliminată după loviturile de departajare de Chile, campioana ultimelor două ediţii. Acest rezultat a provocat multă supărare în Columbia, echhipă care jucase foarte bine până atunci și reușise să învingă Argentina foarte clar în faza grupelor.

William Tesillo, fundașul Columbiei, amenințat cu moartea

Un singur jucător a ratat în seria de cinci lovituri de departajare care a avut loc imediat după încheierea timpului regulamentar de 90 de minute. Din zece unul singur nu a reușit să transforme. A fost a cincea execuție a Columbiei, fundașul William Tesillo, care joacă în Mexic, la Leon. Tesillo a ratat și rezultatul a însemnat eliminarea Columbiei.

Tatăl jucătorului și soția acestuia sunt cei care au dezvăluit pentru cotidianul Marca faptul că la puțin timp după încheierea partidei și eliminarea Columbiei, William Tesillo a primit mai multe amenințări cu moartea, atât el cât și familia sa, la care soția a făcut print-screen-uri, pentru a demonstra autenticitatea acestora și faptul că este nevoie de intervenția legii.

William Tesillo, considerat vinovat de eliminarea Columbiei în sfertul de finală cu Chile

Ce spune tatăl fotbalistului

Tatăl fotbalistului trage un serios semnal de alarmă. “Cu toții ne amintim cu durere, dar și cu groază, de moartea lui Andreas Escobar în 1994, în timpul turneului final al CM din SUA, după ce naționala Columbiei a fost eliminată și s-a întors acasă după faza grupelor. Nu ne rămâne altceva de făcut pentru fiul meu decât să ne rugăm. Altceva nu putem face.”

În 1994, fundașul Andreas Escobar și-a dat autogol în meciul cu SUA, pierdut de Columbia cu 2-1, după ce fusese învinsă și de România, cu 3-1. Înfrângerea cu SUA a însemnat neașteptata eliminare a Columbiei și la întoarcerea acasă Escobar a fost ucis cu focuri de armă în fața unui bar. Acum, pentru Tesillo varianta cea mai bună ar fi să plece direct în Mexic, la Leon, acolo unde joacă la echipa de club.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri