Fotbal international

Willian, autorul golului de la Salonic, crescut de Mircea Lucescu!

21.09.2018 | 08:39
Willian autorul golului de la Salonic crescut de Mircea Lucescu

Willian, autorul singurului gol marcat la Salonic, în partida PAOK – Chelsea, are și o poveste aparte în care Mircea Lucescu joacă un rol important. Antrenorul român a fost cel care l-a crescut pe brazilian la Șahtior! De altfel, sud americanul nu s-a ferit de cuvinte și a povestit cum înainte să ajungă la gruparea engleză și să bifeze primele jocuri în naționala țării sale, a petrecut o perioadă frumoasă la Donețk. Jucătorul a fost adus la Șahtior în 2007, la cererea expresă a lui Mircea Lucescu şi a câştigat Cupa UEFA alături de ucraineeni.

“Am petrecut momente fantastice la Şahtior cu Mircea Lucescu, am învăţat mult de la el. Am câştigat trofee acolo, a fost plăcut să îi văd fiul în această seară. Domnul Lucescu a fost important pentru cariera mea, am ajuns acolo când eram tânăr, la 18 ani. Am învăţat mult şi am căpătat experienţă acolo, a fost bine pentru mine” a spus brazilianul lui Chelsea pentru Telekom Sport.
Willian, autorul golului de la Salonic, crescut de Mircea Lucescu! Willian în echipamentul Braziliei
Willian a semnat cu Șahtior Donețk în 2007 la dorința lui Mircea Lucescu

Willian, autorul golului de la Salonic, crescut de Mircea Lucescu!

Cu toate acestea, Willian nu a stat prea mult la discuții cu fiul lui Lucescu. Brazilianul a fost cel care a dat lovitura la Salonic şi a decis câştigătoarea în partida PAOK – Chelsea. Răzvan Lucescu a povestit și el despre relația pe care tatăl său a avut-o cu jucătorul sud american
“Willian este la Chelsea de foarte mult timp, e un jucător pe care tatăl meu l-a iubit foarte mult. Willian la rândul lui îl apreciază şi mi-a şi transmis să îi spun tatălui meu că îl iubeşte. Este fotbal şi suntem adversari pe teren. El şi-a făcut treaba, aşa cum şi noi am încercat să o facem pe a noastră” a declarat Răzvan Lucescu la finalul întâlnirii.
Willian, autorul golului de la Salonic, crescut de Mircea Lucescu! Willian în echipamentul Braziliei
Brazilianul Willian a semnat încă din 2013 cu englezii de la Chelsea
Din 2007 până în 2013 a evoluat Willian în tricoul lui Șahtior. La Donețk, brazilianul a bifat 140 de partide și a marcat și 20 de goluri. A urmat apoi o scurtă trecere la Anzhi, după care din 2013, brazilianul evoluează la Chelsea
26 de goluri a marcat Willian pentru Chelsea