LIVE Actualizat 07-07-2021
17:44

Wimbledon 2021, sferturi de finală. Roger Federer, eliminat după ce a pierdut 0-6 în setul 3. Rezultatele complete. Video

Marți, 6 iulie, și miercuri, 7 iulie, sunt programate sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Principalii favoriți la trofeu sunt australianca Ashleigh Barty, la feminin, și sârbul Novak Djokovic, la masculin.
07.07.2021 | 20:40
Wimbledon 2021 sferturi de finala Roger Federer eliminat dupa ce a pierdut 06 in setul 3 Rezultatele complete Video
ADVERTISEMENT
07-07-2021
17:44

Rezultatele complete din sferturile de finală de la Wimbledon

Turneul de la Wimbledon şi-a stabilit careul de aşi la masculin şi feminin, respectiv în probele de simplu şi de dublu. Novak Djokovic, campionul en-titre, îşi continuă drumul spre un nou trofeu, în timp ce la feminin Asleigh Bardy, ocupanta primei poziţii în clasamentul feminin mondial, este principala favorită la câştigarea turneului. Roger Federer a fost eliminat de polonezul Hubert Hurkacz (18 ATP).

 

Rezultatele din turneul masculin de simplu de la Wimbledon, sferturi:

  • Karen Khachanov – Denis Shapovalov 4-6, 6-3, 7-5, 1-6, 4-6
  • Novak Djokovic – Marton Fucsovics 6-3, 6-4, 6-4
  • Roger Federer – Hubert Hukacz 3-6, 6-7 (4), 0-6
  • Matteo Berrettini – Felix Auger-Aliassime 6-3, 5-7, 7-5, 6-3

Semifinalele, programate pentru vineri, 9 iulie, sunt: Djokovic – Shapovalov şi Berrettini – Hukacz.

Rezultatele din turneul feminin de simplu de la Wimbledon, sferturi:

  • Asleigh Barty – Ajla Tomljanovic 6-1, 6-3
  • Karolina Muchova – Angelique Kerber 2-6, 3-6
  • Ons Jabeur – Aryna Sabalenka 4-6, 3-6
  • Karolina Pliskova – Viktorija Golubic 6-2, 6-2

Semifinalele, programate pentru joi, 8 iulie, sunt: Barty – Kerber (ora 15:30) şi Pliskova – Sabalenka (ora 17:00).

Rezultatele din turneul masculin de dublu de la Wimbledon, sferturi:

  • J.S. Cabal / R Farah – R. Ram / J. Salisbury 3-6, 4-6, 6-7 (2)
  • S. Bolelli / M. Gonzalez – R. Klaasen / B. McLachlan 7-6 (0), 6-4, 6-3
  • A. Goransson / C. Ruud – M. Granollers / H. Zeballos 3-6, 4-6, 4-6
  • N. Mektic / M. Pavic – L. Kubot / M. Melo 3-6, 4-6, 6-4, 7-6 (4), 6-4

Semifinalele, programate pentru joi, 8 iulie, sunt: M. Granollers / H. Zeballos – S. Bolelli / M. Gonzalez, respectiv N. Mektic / M. Pavic – R. Ram / J. Salisbury.

Rezultatele din turneul feminin de dublu de la Wimbledon, sferturi:

  • S. Aoyama / E. Shibahara – M. Bouzkova / L. Hradecka 7-6 (3), 7-5
  • A. Krunic / N. Stojanovic – S-W. Hsieh / E. Mertens 1-6, 3-6
  • C. Dolehide / S. Sanders – H-C. Chan / L. Chan 7-5, 6-2
  • B. Krejcikova / K. Siniakova – V. Kudermetova / E. Vesnina 7-6 (6), 4-6, 7-9

Semifinalele, programate pentru vineri, 9 iulie, sunt: V. Kudermetova / E. Vesnina – C. Dolehide / S. Sander, respectiv S-W. Hsieh / E. Mertens – S. Aoyama / E. Shibahara.

 

 

06-07-2021
18:39

Barty va juca pentru prima dată în semifinale, la Wimbledon

Australianca Ashleigh Barty, numărul 1 mondial e ultima sportivă calificată în semifinale la Wimbledon. E pentru prima oară când reușește această performanță. Barty a trecut în sferturi de compatrioata sa Ajla Tomjlanovici, locul 75 WTA, scor 6-1, 6-3, după 66 de minute de joc.

În semifinale, sportiva de 25 de ani, câştigătoare la Roland Garros în 2019, o va întâlni pe nemțoaica Angelique Kerber, a 28-a jucătoare a lumii. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Pliskova și Sabalenka.

06-07-2021
16:00

Kerber și Sabalenka vor juca și ele în semifinale

După Pliskova, Angelique Kerber şi Arina Sabalenka s-au calificat și ele în semifinale la Wimbledon.

Nemțoaica, locul 28 WTA, a învins-o Karolina Muchova (22 WTA), scor 6-2, 6-3, și va juca în semifinale cu învingătoarea meciului dintre australiencele Ashleigh Barty şi Ajla Tomljanovic.

De cealaltă parte, Sabalenka, locul 4 mondial, e în premieră în semifinale la un turneu de grand slam, după ce a învins-o pe sportiva din Tunisia, Ons Jabeur, scor 6-4, 6-3.

06-07-2021
15:39

Karolina Pliskova, în semifinale după victoria cu Viktoria Golubic

Karolina Pliskova, favorită numărul 8, s-a calificat în semifinale la Wimbledon, după ce a trecut de elveţianca Viktoria Golubic, în două seturi, scor 6-2, 6-2.

Pliskova va evolua în semifinale cu învingătoarea meciului dintre tunisianca Ons Jabeur şi belarusa Arina Sabalenka.

Prin calificarea în penultimul act, cehoaica o va intrece pe Simona Halep în clasamentul WTA. În ierarhia live, Pliskova a urcat de locul 10 pe 8, iar Halep, care nu şi-a pututut apăra trofeul cucerit în 2019 la Wimbledon, a coborât pe locul 9.

Sportiva din Constanța mai poate coborî doar un loc după Grand Slam-ul londonez, dacă Ons Jabeur sau Karolina Muchova câştigă Wimbledon.

06-07-2021
14:08

Daniil Medvedev, eliminat în optimi de polonezul Hubert Hurkacz

Daniil Medvedev, locul 2 ATP, a fost eliminat în optimi la Wimbledon, de polonezul Hubert Hurkacz. Locul 18 mondial, Hurkacz, s-a impus cu scorul de 2-6, 7-6 (7/2), 3-6, 6-3, 6-3.

Partida a început luni seară, dar a fost întreruptă din cauza întunericului, astfel că s-a încheiat marţi, 6 iulie. În faza sferturilor, Hurkacz va evolua împotriva lui Roger Federer.

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon a ajuns în faza sferturilor de finală. Cele patru meciuri din competiţia feminină se vor disputa marţi, 6 iulie, în timp ce jocurile de la masculin sunt programate 24 de ore mai târziu, adică miercuri, 7 iulie.

Program sferturi de finală Wimbledon 2021

Masculin

Miercuri, 7 iulie

  • ora 15:00 Berrettini – Auger-Aliassime
  • ora 16:30 Djokovic – Fucsovics
  • ora 16:30 Shapovalov – Khachanov
  • ora 18:30 Federer – Medvedev/Hurkacz
ADVERTISEMENT

Feminin

Marţi, 6 iulie

  • ora 15:00 Ka. Pliskova – Golubic
  • ora 16:30 Muchova – Kerber
  • ora 16:30 Jabeur – Sabalenka
  • ora 18:30 Barty – Tomljanovic

La băieţi, însă, marţi se va încheia disputa din optimi dintre polonezul Hurkacz şi rusul Medvedev, întreruptă luni seară la scorul de 2-1 la seturi pentru rus şi 4-3 pentru Hurkacz în setul patru. Elveţianul Roger Federer este foarte interesat de rezultatul acestei partide, care îi va desemna oponentul din sferturi.

ADVERTISEMENT

Din păcate, pentru noi Wimbledon a rămas doar un mare spectacol de privit absolut neutru, pentru că nu mai avem absolut niciun sportiv sau sportivă angrenată în competiţie. Ultima mohicană, Raluca Olaru, şi partenera ei de dublu, ucraineanca Nadia Kichenock, s-au înclinat în faţa perechii Dolehide-Sanders, care cu un tur înainte le executase şi pe Monica Niculescu şi Andreea Mitu.

Emma Răducanu a abandonat pe motive de probleme respiratorii

Nici pe jumătate românca Emma Răducanu nu mai continuă, după ce a abandonat în meciul cu Ajla Tomljanovic la scorul de 0-1 la seturi şi 0-3 în setul 2, acuzând grave probleme respiratorii şi dureri de stomac. Din acest motiv nu a fost prezentă nici la conferinţa de presă, problema ei de sănătate născând foarte multe suspiciuni, printre care şi supoziţia că s-ar fi infectat cu COVID 19.

ADVERTISEMENT

Până la aflarea altor veşti privind starea de sănătate a jucătoarei de 18 ani, devenită cea mai tânără britanică ajunsă la această vârstă în turul 4 al competiţiei feminine de la Wimbledon, să remarcăm evoluţia neaşteptat de bună şi de curajoasă a Emmei la prima ei prezenţă la un Grand Slam, e drept pe baza unui wild-card precum şi saltul uriaş făcut în ierarhia WTA, ajungând de pe locul 338 pe 175 în lume.

Duel australian la feminin în sferturi de finală. Ashleigh Barty e marea favorită

Sferturile de finală în turneul feminin se joacă toate patru marţi, 6 iulie. Avem o întâlnire în familie, adică între două jucătoare din aceeaşi ţară, cu o mare favorită. Este vorba despre duelul australiencelor Ashleigh Barty, liderul mondial, şi Ajla Tomljanovic, prima jucătoare fiind mare favorită.

ADVERTISEMENT

Karolina Pliskova are şanse importante de a urca în semifinală, pentru că are că adversară pe elveţianca Viktoria Golubic, una dintre prezenţele surpriză la acest nivel. Există un singur precedent, care i-a revenit lui Golubic, aşa încât cehoaica va trebui să fie foarte atentă, pentru a nu risca un pas fals.

Meciul vedetă este Jabeur – Sabalenka

Un alt meci în care se aşteaptă victoria favoritei este cel dintre Angelique Kerber, revenită după multe luni de mediocritate la un nivel înalt, şi cehoaica Karolina Muchova. În cele două jocuri care au mai avut loc între ele scorul este 2-o pentru sportiva din Germania.

Însă partida care suscită cel mai interes este cea dintre bielorusa Aryna Sabalenka şi tunisianca Ons Jabeur, care a scris istorie pentru ţara sa prin calificarea în sferturi de finală. Jabeur a revenit în forţă de la 0-1 la seturi cu poloneza Iga Swiatek şi s-a impus categoric în următoarele două. Între ele scorul general este 1-1.

Italianul Berrettini se luptă cu învingătorul lui Alexander Zverev

Sferturile de finală la masculin au loc miercuri, 7 iulie. Doar adversarul lui Roger Federer urmează a fi stabilit marţi, în rest tabloul meciurilor este conturat. Liderul mondial Novak Djokovic va da piept cu talentatul jucător ungur Martin Fucsovics. Canadianul Auger-Aliassime, care l-a eliminat în optimi pe germanul Alexander Zverev, favorit 5, se bate cu italianul Matteo Berrettini.

În fine, un alt canadian, unul extrem de coleric, Dennis Shapovalov, care l-a executat în trei seturi pe spaniolul Bautista-Agut, se va bate cu un alt coleric, rusul Khachanov pentru un loc în semifinale. Shapovalov s-a impus cu 2-1 în unicul precedent dintre cei doi.

ADVERTISEMENT