Sport

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în turul 4 la Wimbledon 2022. Este al doilea cel mai mare premiu din acest sezon pentru ea

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon după o victorie ”scurtă” cu Magdalena Frech și va încasa o sumă de bani considerabilă din partea organizatorilor.
02.07.2022 | 19:12
Cati bani a castigat Simona Halep pentru calificarea in turul 4 la Wimbledon 2022 Este al doilea cel mai mare premiu din acest sezon pentru ea
Prin calificarea în optimile turneului de la Wimbledon Simona Halep și-a asigurat al doilea cel mai mare premiu financiar al anului. Sursa foto: Tennis World
ADVERTISEMENT

Simona Halep și-a asigurat al doilea cel mai mare premiu din acest sezon, după ce s-a calificat în optimile turneului de la Wimbledon.

Suma considerabilă pe care și-a asigurat-o Simona Halep

Meciul din turul al treilea al turneului de la All England Club dintre Simona Halep și Magdalena Frech nu a avut istoric. Românca s-a impus cu 6-4, 6-1, după ceva mai mult de o oră de joc.

ADVERTISEMENT

Doar în primul set jucătoarea din Polonia a dat senzația că poate ține ritmul impus de fostul lider mondial. A fost doar o impresie.

Simona și-a adjudecat prima secvență a întâlnirii în 35 de minute și a continuat să strălucească și în cel de al doilea set, pe care l-a câștigat după alte 33 de minute.

ADVERTISEMENT

Pentru performanța realizată la turneul de  Grand Slam de la Londra, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 190.000 de lire sterline.

Este al doilea cel mai mare premiu din acest sezon. Halep a primit din partea organizatorilor de la Indian Wells 343.985 dolari, pentru accederea în semifinala competiției.

ADVERTISEMENT

Simona Halep poate câștiga potul cel mare la Wimbledon

Fostul lider mondial WTA, Simona Halep, a primit din partea organizatorilor turneului de la All England Club statutul de cap de serie  numărul 16, însă bookmaker-ii îi dau șansa a treia să triumfe la Wimbledon.

Nu este deloc imposibil acest lucru având în vedere că deja mai multe favorite au părăsit competiția, iar liderul mondial Iga Swiatek, care nu a participat la nici un turneu pe iarbă înainte de Wimbledon, dă semne de oboseală.

ADVERTISEMENT

Dacă va câștiga al doilea trofeu din carieră, la Londra, Simona Halep va primi potul cel mare din partea organizatorilor, adică 2.000.000 de lire sterline. Suma este mai mică decât în 2019 când românca a câștigat turneul.

După triumful de la Wimbledon 2019, când a învins-o în finală pe marea rivală Serena Williams cu 6-2, 6-2, în mai puțin de o oră de joc, Simona a încasat un cec în valoare de 2.350.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT